2020. gada 10. jūlijs, 06:14

11 gadus pēc traģēdijas naktsklubā viņa dzīvoja paralizēta un nomira vienatnē Covid-19 dēļ

Jauns.lv

Irina Pekarskaja, kura guva ļoti smagus ievainojumus ugunsgrēkā, kas izcēlās Krievijas naktsklubā, pēc 11 gadiem ilgas agonijā pavadītas dzīves, mirusi vienatnē Covid-19 ierobežojumu dēļ.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa bija viena no 157 upuriem, kas 2009. gadā cieta traģēdijā Permas naktsklubā. Toreiz 33 gadus vecā sieviete tika iesprostota klubā, kad uguņošanas dēļ izcēlās ugunsgrēks.

Divu bērnu māte guva 60 procentus ķermeņa apdegumu, kas rezultējās smadzeņu bojājumos. Desmitiem citu kluba apmeklētāju negadījumā sadega dzīvi.

foto: REUTERS/SCANPIX
Perma.

Pēc piedzīvotās traumas Irina kļuva paralizēta un bez iespējas runāt. Ar laiku viņas rokas un kājas sākas atrofēties, atstājot sievieti agonizējošā stāvoklī.

Ģimene nav varējusi atvadīties no mirstošās sievietes Covid-19 ierobežojumu dēļ. "Pēdējos 11 gadus Irina tikai cieta. Es vēlos viņu atcerēties dzīvu," sacījusi viņas māte – 71 gadu vecā Gaļina.

foto: REUTERS/SCANPIX

Toreiz 49 gadus vecais Irinas draugs Sergejs Kolpakovs izgāja no kluba, lai uzsmēķētu un izdzīvoja katastrofā. Vairākus gadus viņš izmisīgi centās savākt naudu viņas ārstēšanai.

Tomēr pēc tam, kad kļuvis skaidrs, ka mīļotā nekad vairs neatlabs, viņš uzsācis attiecības ar citu sievieti ar kuru kopā piedzimuši dvīņi.

Kā vēsta "Daily Mail", baisais ugunsgrēks bija viena no Krievijas lielākajām traģēdijām kopš Padomju Savienības beigām. Ugunsgrēkā gāja bojā 157 cilvēki un vēl desmitiem tika ievainoti.

foto: AP/Scanpix
Permas naktsklubs, kurā izcēlās ugunsgrēks.

Ugunsgrēku izraisīja dzirksteles no iekštelpu uguņošanas displeja. Uguns ātri izplatījusies pa kluba sienām un griestiem.

Kā norādīja aculiecnieki, pēc trauksmes signāla noskanēšanas, vairāk nekā 200 cilvēku metās bēgt uz vienu šauro izeju. Daudzi aizrijās ar dūmiem, bet citi tika samīdīti.

Kluba līdzīpašnieks Anatolijs Zaks, reģionālais ugunsdrošības inspektors un uguņošanas uzņēmuma vadītājs vēlāk tika notiesāts.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās