foto: Shutterstock
Būtiskākie iemesli, kāpēc skapī sāk smakot biezie džemperi un jakas
Centies skapi nepārbāzt - katram apģērba gabalam mēģini atvēlēt gana daudz vietas "elpošanai".
Stila jaunumi
2020. gada 2. jūnijs, 05:53

Būtiskākie iemesli, kāpēc skapī sāk smakot biezie džemperi un jakas

Jauns.lv

Skaidrojam, kāpēc dažreiz biezās drēbes, kas pēc ziemas sezonas noliktas skapja tālākajā malā, gan regulāri lietoti biezāki džemperi un pat plānas jaciņas sāk nepatīkami ost, lai gan nav ne savalkāti, ne netīri.

Iemesli un risinājums

Diemžēl aizvien vairāk sintētiska auduma apģērbu tiek ražoti no ļoti lētām un nekvalitatīvām izejvielām, kas pašas par sevi pat istabas gaisa ietekmē sāk smakot.

Otrs iemesls – ja skapī apģērba gabali atrodas cieši blakus cits citam, tiem netiek klāt gaiss, un, ja viena no drēbēm sāk nepatīkami ost, sasmakuma dvaka pārmetas arī uz citām.

Šādos gadījumos nereti palīdz malta kafija. Kā zināms, kafija uzsūc nepatīkamas smakas arī ledusskapī un virtuvē, un šo īpašību var izmantot arī drēbju skapja aromāta uzlabošanai.

Visvienkāršākais paņēmiens – svaigi samaltu kafiju ieber lēzenā trauciņā un skapī dažādās vietās saliek vairākus šādus trauciņus.

Otrs variants – sauju svaigi samaltas kafijas ieber neilona zeķē, to aizsien ciet un pakarina uz drēbju pakaramā un ieliek skapī. Pēc kāda laika izlietoto kafiju apmaina pret svaigu.

Ievēro!

● Katram apģērba gabalam, vismaz tam, kas skapī karājas uz pakaramā, centies atstāt gana daudz vietas elpošanai.