Bērni
2020. gada 1. jūnijs, 10:49

Spēkavīrs Raivis Vidzis par pandēmiju un ģimeni: "Ir tik forši būt tēvam!"

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

TV raidījuma "Hattrick" vadītājs, bijušais spēkavīrs Raivis Vidzis nu jau astoņus mēnešus ir tēva godā, bet par pasaulē šobrīd notiekošo panikā nekrīt.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Protams, ka apgrozījums krities, protams, arī man nav spīdoši ar darbiem... Mēs esam tādi kā izmēģinājuma trusīši, un izmēģinājumu lauks ir Zeme. Man vispār negribas ne stāstīt, ne runāt par to, kā man iet. Kuru tas interesē? Es tikai nesaprotu vienu – ja kāds sūkstās, ka tagad ir tik slikta situācija, ka vienīgā iespēja izdzīvot ir, pārdodot mašīnu, tad ko tu pirki tādu auto?

Ja tev, tiklīdz divus mēnešus nav bijuši ienākumi, uzreiz jau jāpārdod mašīna, tātad tas nav bijis tava līmeņa auto. Tu esi atļāvies pārāk dārgu! Cilvēki ir sagrābušies pārāk daudz un nespēj to norīt.

foto: no privātā arhīva
Raivja autoparkā ir gan motocikls, gan 1992. gada izlaiduma Jeep Cherokee. „Šis auto man ir ļoti mīļš, nemainīšu pret citu. Esmu tajā daudz ieguldījis, īsts tanks. Man patīk šis stils! Protams, ka izbraucu arī ar mocīti. Bet tagad, kopš manā dzīvē ir ienācis dēls, ir pavisam citas prioritātes – vairāk uzmanības pievēršu viņam, nevis saviem hobijiem,” atzīst Vidzis.

Mans uzskats ir tāds – ja tev ir, ko pārdot, tad nečīksti. Tas nav pasaules gals! Bet ko darīt tiem cilvēkiem, kas bija nabagi, kas ir nabagi un tādi būs arī pēc šīs krīzes, un kuriem, lai pabarotu bērnus, nav pat ko pārdot. Lūk, tā ir traģēdija!” izsakās Raivis Vidzis, piebilstot: „Bet vispār tas ir traki – krīze tikai trīs mēnešus, bet notiek jau visādas zādzības, laupīšanas. Gluži kā deviņdesmitajos gados! Bet, ja tie gadi patiešām atgriezīsies, esmu gatavs! Savu ģimeni pratīšu aizstāvēt,” apņēmības pilns ir bijušais spēkavīrs un cīkstonis.

foto: no privātā arhīva
Pirms dažiem mēnešiem Raivis Vidzis absolvēja Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju.

Runājot par ģimeni, Raivis neslēpj, ka viņa dzīve patīkami mainījusies. „Ir tik forši būt tēvam! Nesaprotu tos, kam ir bērni un kas neliekas par viņiem ne zinis. Tas ir jocīgi!” saka Vidzis.

Viņam nepavisam nesagādā problēmas ne nomainīt autiņus, ne pabarot bērnu, ne naktīs viņu žūžināt. „Tas taču ir normāli un pašsaprotami! Kā var būt nepatika pret sava bērna autiņiem vai dupša mazgāšanu?! Man čaļi teikuši, ka vispretīgākais esot zīdainim izsūkt puņķi no deguna. Nesaprotu, kas tur var būt pretīgs? Viņš taču ir tavs bērns!!! Tā ir daļa no tevis paša!

Laikam tā notiek tad, ja cilvēkam vēl nav ieslēdzies vecāka instinkts, viņš palicis savā vecajā dimensijā, nav pārslēdzies galvā, ka ir tēvs. Man, paldies Dievam, tā nav!” nosaka ir Raivis un, vaicāts, vai ir stingrs tētis, sirsnīgi atsmej: „Ko nozīmē būt skarbam tētim astoņus mēnešus vecam mazulim? Kad dēlam būs 15 gadi, tad parunāsim par stingrību. Šobrīd esmu tētis, kurš katru nakti ceļas un baro savu bērnu.”

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās