Ieva Bondare Āfrikā

Ieva Bondare Āfrikā

gallery icon
Skaistums
2020. gada 14. maijs, 17:54

FOTO: aplūko, ko pēc piepildīta bērnības sapņa par Āfriku uzgleznojusi Ieva Bondare

Jauns.lv

No 28. maija līdz 30. jūnijam galerijas "Putti" telpās, Peitavas ielā 5, Vecrīgā, būs iespējams aplūkot laikmetīgās mākslinieces Ievas Bondares personālizstādi "UBUNTU".

Ubuntu nozīmē principu, pēc kura Āfrikā tiecas un mēģina dzīvot. Īpašība, kas sevī ietver būtiskākās cilvēka vērtības – līdzjūtību un cilvēcību.

foto: Ieva Bondare

7 lielformāta mākslas darbi radīti, balstoties uz mākslinieces iespaidiem no 7 košākajām kompozīciju krāsām, kuras Dienvidāfrikā sastopamas visapkārt – zeme, mājas, daba, okeāns, kalni, dzīvnieki, cilvēki un saule.

foto: Ieva Bondare

Ieva Bondare uz audekla vēlējusies uzlikt sajūtu, kas, Dienvidāfrikā esot, nepamet ne mirkli. Viņa saka, ka daba esot vislabākais mākslinieks, no kura mācīties visskaistāko un pareizāko krāsu salikumu no pretkrāsu skatu punkta.

foto: Ieva Bondare

Caur Ubuntu” darbiem vijoties saules tematika, spožums un siltums. Saulei Āfrikā esot cits mirdzums, kas krāsas izgaismojot neierasti spoži, padarot tās košas pat dienās, kad virs debesīm savelkas mākoņu sega.

foto: Ieva Bondare

Ubuntu un saules mirdzumu Dienvidāfrikā izstaro ne tikai daba, bet arī cilvēki ar savu smaidu, sirds siltumu, dzīvesprieku un vieglumu.

foto: Ieva Bondare

Šo visu māksliniece vēlējusies uzlikt uz audekla, lai dāvātu citiem, kā arī šādi spožo siltumu iespējams padarīt mūžīgu, jo tas, kas ir uzlikts uz audekla, tur arī paliek. 

Jauns.lv jau ziņoja, ka 2019. gada izskaņā Ieva Bondare piepildīja bērnības sapni, aizceļojot uz  Dienvidāfrikas Republiku, kur apciemoja dēlu Danielu un viņa sievu Paulu.