foto: EPA/Scanpix
Mīla koronavīrusa laikā: kā Covid-19 pandēmija ietekmē randiņu pasauli
Attiecības
2020. gada 25. marts, 18:23

Mīla koronavīrusa laikā: kā Covid-19 pandēmija ietekmē randiņu pasauli

Jauns.lv

Ikviens, kuram kādreiz bijusi darīšana ar iepazīšanos internetā vai aplikāciju "Tinder", zina, ka jo ilgāk vilcināsies ar tikšanos, jo lielāka iespēja, ka sev simpatizējošo personu tā arī nesatiksi.

Teorētiski spriežot, tagad satikšanās klātienē ar aplikācijā iepazīto simpātiju varētu kļūt vēl apgrūtinošāka Covid-19 pandēmijas dēļ. Tomēr viss nav gluži tik viennozīmīgi.

30 gadus vecā Roze no Londonas plānoja tikšanos ar internetā iepazītu vīrieti, taču vēl pirms Covid-19 pandēmijas viņam bija jādodas biznesa braucienā uz Itāliju. Tagad satikšanās draud izpalikt.

Taču viņa par to pārlieku nesatraucas. Abi dzīvē nekad nav satikušies: “Ja satiksimies labi, ja ne tad nekas. Nedomāju, ka būtu kaut ko zaudējusi.”

Viņa uzskata, ka šajā laikā, kad esi spiests ievērot tik lielus drošībus pasākums satikšanās un došanās uz randiņiem jāplāno kreatīvāk. Amerikā cilvēki, piemēram, pievērsušies pikantām sarakstēm.

“Tinder” lietotāja Mela pamanījusi, ka puiši vēlas vairāk parunāties, jo lielais vairums strādā no mājām un lielāko daļu laika pavada izolācijā.

Mela sarunājusi vairākas tikšanās ar vīriešiem uz laiku, kad situācija pasaulē būs kļuvusi mierīgāka. “Līdz tam ir daudz dažādu flirtējošu emocijzīmju un jauku selfiju. Jā, arī pikantas īsziņas,” viņa saka.

Covid-19 pandēmijas dēļ iepazīšanās aplikācijas nav kļuvušas tikpat tukšas kā ielas, tieši otrādi. Cilvēki jūtas vientuļi un meklē izklaidi, raksta “BuzzFeed”. Iespējas sazināties mūsdienās ir plašas, var izmantot “Facetime” un “kopā” iedzert vīnu.

23 gadus vecā Amanda Ņujorkā ievēro karantīnu pēc atgriešanās no Ķīnas. Viņai kļuvis vientuļi tāpēc viņa pievērsusies iepazīšanās aplikācijām. Pēc piecām dienām viņa joprojām jutās vesela tāpēc nolēma aiziet uz randiņu.

“Mēs satikāmies. Viņš jokoja, ka mums būs jāsēž katram pie sava galdiņa,” stāsta Amanda. Tikšanās beigās nebija skūpsta, jo viņa apzinājās, ka tas varētu būt riskanti, bet viņai arī neesot bijusi tāda vēlme. Randiņš neesot izdevies.

Tikmēr citi nāvējošo slimību izmanto kā iemeslu tam, lai izspruktu no kontaktēšanās ar nevēlamu cilvēku, bet vēl kāds, lai uzsāktu sarunu - “Man ir “Disney+” un uzkodas koronavīrusa karantīnai,” teikts pie kāda profila iepazīšanās aplikācijā. “Paķeram dzērienus vēl pirms visiem nav koronavīruss,” joko kāds cits iepazīties gribētājs.

Tikmēr vairāki vīrieši “BuzzFeed” atklājuši, ka nebaidās inficēties ar koronavīrusu. “Joks par koronavīrusu ir mans mēģinājums kaut nedaudz izcelties,” saka 31 gadu vecais Džoš no Ņujorkas.

Viņš ievērojot parastās rekomendācijas – mazgā rokas, lieto dezinfekcijas līdzekļus utt., bet nekādā ziņā nedomā ļaut koronavīrusam diktēt savu sociālo dzīvi: “Būt vienam Ņujorkā ziemā tāpat jau ir grūti.”