Intervijas
2020. gada 25. marts, 05:27

Velta Puriņa atbalsta mazmeitas pārvērtības: "Viņai tagad lūpas patiešām ir līdz degunam!”

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Leģendārās žurnālistes Veltas Puriņas (60) vecākā mazmeita Paula Kalniņa (21) satriecošās ārienes dēļ izpelnījusies lielu apbrīnu sociālajā vietnē Instagram, kur efektīgajai jaunietei ir vairāk nekā 10,6 tūkstoši sekotāju. Vai viņa tā izskatās arī realitātē?

foto: Instagram.com/paulakalnina_

Daudziem jauniešiem visā pasaulē mūsdienās ir populāri veidot paralēlo dzīvi virtuālajā vidē, kad ar fotogrāfiju uzlabošanas aplikācijām pārveidotās bildēs, piemēram, Instagram, cilvēks sevi rāda publikai citādu, nekā izskatās realitātē. Ir plašs aplikāciju klāsts, ko iespējams likt lietā, lai ne tikai retušētu kādu rētu, pumpu vai tumšos lokus zem acīm, bet pat veiktu elektronisku „plastisko operāciju”, koriģējot auguma un sejas formu, tādējādi gan uzburot sev vēlamo dibena, krūšu, kakla, deguna, lūpu izskatu, gan mainot matu krāsu, ādas toni un visam pa virsu vēl pārlaižot kārdinošu mirdzumu utt.

Vairākas pasaulslavenas dāmas atklāti atzinušas, ka arī mēdz uzlabot savas soctīklos publicētās bildes; ir arī neskaitāmi cilvēki, kas to dara, jo ir nemierā ar savu dabas doto izskatu; taču vairumam jauniešu tā ir izklaide un dzīvesstila sastāvdaļa bez kādiem īpašiem ieganstiem, vienkārši tāpēc, ka ir stilīgi būt stilīgam un pamanāmam.

foto: Instagram.com/paulakalnina_

Velta Puriņa: „Man nav nekādu pretenziju, tās ir viņas lūpas!”

Šāds viedoklis dzirdēts arī par Paulu Kalniņu – latvieti, kura dzīvo Kanādā un kuras krāšņās bildes sociālajā vietnē Instagram izpelnās daudzu ļaužu atzinību. Izskanējis pieņēmums, ka Paulas pufīgās lūpas un seksīgais dekoltē varētu būt vien virtuāls efekts, kam nav nekāda sakara ar to izskatu, kāds viņai ir patiesībā. Rīgas smalkajās aprindās dāmas pat prāto, ka diez vai jaunās sievietes stingrais tēvs, konditoreju tīkla Mārtiņa beķereja īpašnieks Mārtiņš Kalniņš, daiļajai meitai ļautu tādas ārišķības kā lūpu apjoma palielināšana.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Velta Puriņa.

Kas Jauns uzrunāja TV žurnālisti Veltu Puriņu, Paulas Kalniņas vecmāmiņu, vaicājot, vai tiesa, ka mazmeita neesot dzīvē izveidojusi tādus vizuālos efektus izskatā, kā redzams Instagram bildēs. „Vai tad?!” izbrīnu pauž Puriņa, paskaidrodama, ka nav īsti kompetenta šajā jautājumā, jo apritējis jau gads, kopš beidzamo reizi sastapa ārzemēs dzīvojošo mazmeitu. „Īstenībā nesekoju Instagram, pat feisbukā ieeju tikai reizi trijos mēnešos. Tā ka arī bildes neesmu redzējusi. Taču nedomāju, ka Paula soctīklos sevi taisa par citādu cilvēku! Kāpēc gan?! Es to nevaru vērtēt, jo man mazmeita vienmēr paliek tāda, kāda viņa ir,” uzskata Velta.

foto: Instagram.com/paulakalnina_

„Man ir citāda attieksme pret tām visām lietām: gribi – dari, negribi – nedari. Cilvēks ir brīvs, un nevienam ar saviem aizspriedumiem nav tiesību otru bremzēt un ietekmēt; man nepatīk tādas būšanas. Nekad arī saviem bērniem neesmu teikusi, piemēram, negriez matus, nedari tā, nevelc manas kurpes, nevelc manu žaketi vai manas blūzes. Kāpēc gan?

Lai cilvēks iziet, izmēģina visu, ko grib, lai brīvs cilvēks dara, kas un kā viņam patīk. Man blakus sēž meita Elīna, Paulas mamma, un saka: „Jā, tagad viņai patiešām lūpas ir uztaisītas līdz degunam!” To nezināju, bet, ja viņai arī ir tās lūpas līdz degunam, man nav nekādu pretenziju, jo, bez šaubām, tās ir viņas lūpas! Kā cilvēks rīkojas, kā sevi iznes, izrāda, tā ir tikai viņa darīšana. Mani patiešām šis jautājums skar ļoti maz,” uzskata Velta Puriņa, piebilzdama, ka viņa ikvienu cilvēku uztver kā personību, neraugoties ne uz vecumu, ne izskatu, ne statusu vai citiem parametriem: „Pilnīgi bez aizspriedumiem!”

Mamma Elīna Puriņa: „Ir izvēle izdzēst, nesekot, neskatīties, ja nepatīk!”

Tā – brīvi, atbalstoši un bez pārspīlētas ierobežošanas – Velta audzinājusi arī savas meitas – Ivetu Šnepu, radio Star FM ētera balsi, un Elīnu Puriņu, kura ir radio Capital FM ziņu moderatore. Arī Elīna, kura ir Instagram vidē populārās Paulas mamma, ir gatava aprunāties par savai atvasei pievērsto uzmanību. Viņa precizē, ka Paulai nekad nav bijis mērķa piesaistīt sekotājus ar savu izskatu. „Pievērsuši uzmanību viņai ir tie, kas seko,” domā Elīna, neslēpjot, ka ļoti lepojas ar meitu, kura pēc izcili pabeigtās vidusskolas ir uzņemta Toronto Universitātē, kur studē biznesa vadību. „Tas ir ļoti grūts priekšmets. Īpaši vēl Toronto Universitātē, kas ir pasaules augstskolu reitinga 18. pozīcijā. Paula daudzas lietas zina un dara labāk nekā dažs labs pieaugušais. Gan rakstos, gan matemātikā, gan biznesā,” stāsta Elīna Puriņa.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Paulas 9. klases izlaiduma dienā.

Viņa vēlas lauzt stereotipu, ka sieviešu, kas sava izskata un stila dēļ gūst ievērību, vienīgā interese ir pucēšanās. „Uzskatu, ka vizuālais mūsdienās ir absolūti otršķirīgs, katrs dara ar savu ārieni, ko grib un kā grib. Kā vēlas, tā dzīvo. Un aizspriedumaini ir tie, kas par to interesējas! Manai meitai Paulai lūpas patiešām ir tādas! Taču kāda vispār atšķirība, kādas ir lūpas, vai ir vai nav? Kuru tas vispār interesē? Jauniem cilvēkiem ir topā būt open minded – tas nozīmē cieņu pret jebkuru, cieņu pret dzimumu, vizuālo, apģērba izvēli...

foto: Instagram.com/paulakalnina_

Mūsdienās cilvēkiem vairs nav aizspriedumu par tādām lietām. Jā, Latvijā gan vēl ir, bet pasaulē sen jau vairs tā nav. Cilvēki tiek pieņemti, kādi viņi ir, kādi viņi grib būt, un absolūti nevienu tas neinteresē. Tie, kurus interesē, viņai seko. Tiem, kurus neinteresē, instagramā ir izvēle izdzēst, nesekot, neskatīties, ja nepatīk. Bet modē ir nebūt aizspriedumainiem. Gluži pretēji – būt atvērtiem. Cerams, ka drīz arī Latvijā šīs pasaules vēsmas ienāks,” bilst radio žurnāliste, uzsverot, ka tā gan audzināta pati, gan audzinājusi arī savas meitas.

„Mūsdienu jaunieši ir tādi, tas ir jāpieņem un jāakceptē. Jo attīstītākas, inteliģentākas ģimenes, jo cilvēki pieņem jebkādu bērnu. Nav nekādu aizliegumu no vecāku puses, it īpaši, ja bērns ir pilngadīgs, kā mūsu gadījumā.

foto: Instagram.com/paulakalnina_

Uzskatu, ka paša izvēļu kontekstā jārespektē un jāciena arī mazie bērni. Ja meitene grib būt puika, meitene var būt puika! Un otrādi. Mūsdienās tas ir normāli. Spilgts piemērs tam ir NBA basketbolists (pērn NBA kluba Maiami Heat sastāvā karjeru noslēgušais Dveins Veids – KJ), kurš nesen presē publiski atzina – jā, mans dēls tagad ir meitene! Un viņš arī teica, ka problēmas ir tiem, kam ir kādi jautājumi par to. „Problēma nav man, manai ģimenei, es viņu atbalstīšu un mīlēšu, neraugoties ne uz ko. Problēma ir tiem, kas par to „peras”, runā, interesējas un pārmet kaut ko,” viņš paziņoja,” skaidro Puriņa.

Lūpu apjomu palielina reizi gadā un par savu naudu

Elīna priecājas, ka viņas meitai Paulai ir izcila gaume un perfekts stils, un, viņasprāt, tieši šis ir iemesls, kālab atvase ir guvusi tik lielu interesentu pulku interneta vidē. „Paula ļoti labi ģērbjas, orientējas visā, kas tieši šobrīd ir modē, viņai ir tā sauktais street style. Meitai pat uz ielas ļoti daudzi nāk klāt un prasa par apģērbu. Viņa ir ļoti skaista meitene, un tas, ka viņa bildēm uzliek kādu filtru vai uztaisa gludāku seju, lai neredz pumpas, ir tikai normāli.

foto: Instagram.com/paulakalnina_

Manuprāt, 99 % meiteņu, arī es, instagramā lieto filtru, lai neredz krunkas ap acīm. Un kāda ir Veltai bilde uz žurnāla Una vāka? Seja kā ar gludekli nogludināta fotošopā! Tā pēc tam izpelnījās tādu „atzinību” – daudzi šausminājās, sakot: „Tu taču neesi tāda kā uz žurnāla vāka!” smaidot stāsta Elīna Puriņa, piebilzdama, ka viņas meitas Paulas izskats bez uzlabojumiem ir redzams live video, ko jauniete regulāri filmē.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Paulas vecāki - Mārtiņš un Elīna Puriņi.

„Agrāk viņa kautrējās filmēties, jo kaunējās par savām lūpām, taču šobrīd ir laimīga, acis deg, ir priecīga, ka viņai ir šāda iespēja. Starp citu, lūpu injekcijām, ko veic reizi gadā, Paula pati sakrāj naudu, jo strādā paralēli mācībām, kas absolūti nav viegli. Pati to visu dara, viņai nav ne vecāki sponsori, ne kāds cits. Viņai ir divi dzīvesstila blogi, ko pasaulē dēvē par moodboard: viens par veselīgu ēšanu, otrs – par stilu. Cepuri nost, kaut būtu vairāk tādu meiteņu,” saka Elīna.

Principiāli atsakās no negodīgu reklāmu piedāvājumiem

Paulai arī esot neskaitāmi reklāmas sadarbības piedāvājumi, gan reālajā, gan virtuālajā vidē. „No visiem daudzajiem viņa ir pieņēmusi tikai divus.

Paldies vecvecākiem, ka Paula patiesi var lepoties ar ļoti skaistiem matiem. Meitenes viņai prasa, ko lieto, un Paula godīgi atbild: „Neko! Vienkārši ar ziepēm izmazgāju – man ir tādi mati!” Starp citu, Paulai arī matu kosmētikas un uztura bagātinātāju firmas ir piedāvājušas sadarboties tikai tāpēc, ka viņai ir skaisti mati. Bet Paula ir atteikusi, sacīdama: „Es nevaru melot – man pašai ir tādi mati, un tie ir mani mati! Nemelošu, ka dzeru vitamīnus! Nemelošu, ka lietoju konkrēto šampūnu, jo mani mati šādi izskatās arī tad, kad izmazgāju ar veļas ziepēm!” Tāpat piedāvājumi ir bijuši arī no friziersaloniem. Meitai ir ļoti interesanta dzīve, un viss ir ideāli, viss ir kārtībā!” paziņo Veltas Puriņas jaunākā meita Elīna Puriņa.

Ne tikai vīriešu, bet arī vienaudžu apjūsmas objekts

Savas ikdienas gaitas Toronto Mārtiņa beķerejas saimnieka meita atrāda sociālajā vietnē Instagram. Ja vēl pirms pāris gadiem Paula biežāk publiskoja bildes, kurās uzmanību vērsa uz savām slaidajām kājām un kārdinošo dekoltē, tad pēdējā gada laikā uzņemtajos foto izceļ perfekto figūru, garos, spožos matus un lepojas ar portretu fotouzņēmumiem.

Salīdzinot ar kādreiz tapušajām bildēm, nevar nepamanīt, ka jauniete vizuāli ir krietni mainījusies – ja iepriekš Paulas vizītkarte bija piemīlīgs, žilbinošs smaids, tad nu viņa biežāk pozē ar aizvērtu muti, izceļot apjomīgās lūpas, kas ir pat krietni pufīgākas nekā Holivudas biezāko lūpu īpašniecei Andželīnai Džolijai. Aktrises slavas laikā kuplas lūpas kļuva par seksīguma simbolu, pamudinot miljoniem sieviešu un meiteņu pasaulē tikt pie tādām ar dažādu skaistuma injekciju palīdzību.

Par Kanādā dzīvojošās Paulas Kalniņas bildēm sajūsmā ir ne tikai dažāda gadagājuma vīrieši; dailes apburtas ir arī neskaitāmas viņas vienaudzes no dažādām pasaules malām, un uz katru viņas fotogrāfiju tiek reaģēts ar prāvu komplimentu birumu.

foto: Instagram.com/paulakalnina_

Jaunietes viņu gan salīdzina ar lelli Bārbiju, teic, ka viņa izskatās perfekti, gan jūsmo par latvietes prasmi lietot kosmētiku tā, ka viņa izskatās dabiski, gan priecājas, kā Kalniņai piestāv stilīgās drēbes. Tāpat arī interesējas, ar kādu krāsu iespējams tikt pie tik apburoša matu toņa, uz ko Paula lepni atbild, ka tie ir pašas mati un arī tonis ir dabiskais.