Intervijas
2020. gada 22. marts, 06:26

Liene Greifāne Maskavā dabūjusi kinorežisores darbu

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

„Esmu kinorežisore, bet pārējais ir kā hobijs, ar ko var piepelnīties,” žurnālam "Kas Jauns" teic Liene Greifāne.

Dziedātāja Liene Greifāne šogad Krievijā beigs mākslas kino, teātra un TV režisora studijas prestižajā Vissavienības Valsts kinematogrāfijas institūtā. Liene jau četrus gadus dzīvo Maskavā, un, šķiet, viņa sāk iekarot Krievijas šovbiznesu – te viņa jau otro gadu piedalās TV šovā, te nupat filmējusies epizodiskā lomā seriālā Bārmenis, tēlojot nevienu citu kā režisori. Žurnālam Kas Jauns Liene stāsta, kā viņa iedzīvojusies Maskavā.

Krievijas šovā starp šovbiznesa zvaigznēm

Šopavasar Liene atkal redzama Krievijas TV ekrānos, kur 2. februārī kanālā Rossija 1 atgriezās muzikālais šovs Ну-ка, все вместе! (Visi kopā), kam par pamatu ņemts Anglijas šovs All Together Now. Liene tajā jau otro gadu iekļauta žūrijā.

„Žūrijā ir 100 profesionāli mūzikas eksperti no dažādām valstīm, ar dažādiem stiliem. Viss, kas mums ir jādara, – ja patīk, kā dalībnieks izpilda dziesmu, jāpiespiež sarkanā poga, jāceļas kājās un jāpiedzied. Cik ekspertu pieceļas, tik punktu dabū dalībnieks,” par savu lomu šovā stāsta Greifāne.

foto: no privātā arhīva

Uz katru šova raidījumu Liene sagatavojas īpaši – tie, kas seko viņas sociālajiem kontiem, ir liecinieki, cik Liene rūpīgi piestrādā pie sava tēla, izvēlas interesantus tērpus un frizūras. Un ne velti, jo šādi viņa kļuva par šova pirmās sezonas vienu no spilgtākajām zvaigznēm, kurai tika piedāvāta arī vieta šova otrajā sezonā.

Kopā ar latvieti šā šova žūrijā iekļautas arī daudzas Krievijas šovbiznesā pazīstamas personas – dziedātāji, aktieri, TV šovu vadītāji, piemēram, to vidū ir gan Krievijas labākais operdziedātājs Nikolajs Jerohins, gan Eirovīzijas dalībnieces no grupas Buranovas vecmāmiņas –, bet šovu vada populārie dziedātāji Sergejs Lazarevs un Nikolajs Baskovs, ar kuru Lienei izveidojušās draudzīgas attiecības.

foto: no privātā arhīva

Ja izdosies, būs feini!

Vaicāta, kā veicas studijās un par ko viņa sevi tagad vairāk uzskata – par topošo kinorežisori vai joprojām dziedātāju, Liene ir tieša: „Studijās viss labi, drīz jau beigsim. Un es esmu kino režisore, viss pārējais ir hobijs un lai nedaudz piepelnītos.”

Tajā pašā laikā Liene joprojām cenšas iekarot Krievijas šovbiznesu arī kā dziedātāja. Piemēram, 23. martā Maskavas honcerthallē Vegas City Hall notiks starptautiskā televīzijas vokālistu konkursa Tu – zvaigzne fināls, un tajā uzstāsies arī Liene Greifāne – viņa iekļauta zvaigžņu sastāvā. Savukārt, lai labāk sevi parādītu TV šovā Ну-ка, все вместе!, Liene pat ir izveidojusi komandu, kurā ir PR menedžere, frizieres, grimētājas un tērpu mākslinieces.

foto: no privātā arhīva

Vai iekļūt Krievijas šovbiznesā ir viegli? „A klases šovbiznesā tas ir ļoti grūti, jo neviens tevi tur negaida. Es gan to daru bez liela fanātisma. Pašlaik rakstu dziesmas krievu valodā, ja, tā teikt, kāda aizies, būs feini. Pašlaik neuzskatu, ka būtu diži iekļuvusi Krievijas šovbiznesā,” atzīstas Liene.

Maskavā bailīgiem cilvēkiem pie auto stūres labāk nesēsties

Zināms, ka dzīve Maskavā nav lēta. Par kādiem līdzekļiem viņa spēj tur uzturēties? „Ar ģimeni dzīvojam nedaudz ārpus Maskavas, tur ir klusāk un arī, protams, lētāk. Taču tas, ka Maskavā ir ļoti dārgi, šobrīd jau ir mīts. Šeit ir lētāk, nekā dzīvot Latvijā!” atbild Liene Greifāna, izstāstot, ka paralēli studijām viņa arī strādā: „Šobrīd esmu pieņemta darbā kā galvenā režisore inscenētāja starptautiska kinofestivāla rīkošanā. Sāku 2019. gadā, pierādīju, ko varu un kā daru. Tāpēc ar darbiem viss ir kārtībā – to sāk kļūt aizvien vairāk!”

Liene neslēpj, ka viņai patīk Maskava un pat nebaidās šajā daudzmiljonu pilsētā pati sēdēt pie auto stūres. „Man ļoti patīk Maskava, tā ir pilnīgi mana rakstura un temperamenta pilsēta. Ar ģimeni izbaudām mazāku, bet arī daudzmiljonu pilsētu, taču līdz Maskavai ir 15 minūšu brauciens, un es katru dienu pavadu laiku tieši tur. Sastrēgumi, protams, ir, bet pie tiem, protams, pierod.

Ja ir iespēja nebraukt no mājas līdz pulksten 12.00, tad no mūsu dzīvokļa līdz Sarkanajam laukumam var aizbraukt 30 minūtēs, atpakaļ savukārt jāpaspēj no pilsētas izbraukt līdz 17.00 vai arī pēc 20.00, tā ka nav tik traki,” stāsta Liene, kurai pat patīk pa Maskavu pārvietoties ar auto, jo var izjust braukšanas un ātruma garšu.

„Latvijas ceļi un ātruma ierobežojumi to neatļauj. Šeit pilsētā var braukt ar 60 kilometriem stundā, bet sodu nav, ja brauc līdz pat 79, taču pa Maskavas apvedceļu var braukt ar 119 kilometriem, un tas ir forši. Lai brauktu Maskavā, ir jābūt uzmanīgam, nedrīkst braukt pārāk lēni, lai netaisītu sastrēgumu un neizveidotu avāriju. Bailīgiem cilvēkiem labāk šeit pie stūres nesēsties.”

Amerikā apciemoja vecāko dēlu

Maskavā Liene Greifāne dzīvo kopā ar vīru un jaunāko dēlu Kristoferu, bet vecākais dēls, četrpadsmitgadīgais Sebastians Matiass, jau vairāk nekā gadu mācās kādā prestižā skolā Ņujorkā.

Pirms dažām nedēļām Liene kopā ar jaunāko dēlu apciemoja Sebastianu Amerikā, kur visi trīs kopā labi pavadīja laiku, atpūšoties un izbaudot atkalsatikšanās prieku. Bet vai Lienei sanāk atbraukt uz Latviju? Vai mūsu publika Greifāni kādā koncertā vēl varēs ieraudzīt? „Uz Latviju sanāk aizbraukt pa reizei pāris mēnešos, apciemot mammu, omīti un citus radus un draugus. Pagaidām par Latvijas skatuvi nezinu, pati noteikti neorganizēšu, ja kāds uzaicinās, braukšu,” atbild kinorežisore.

foto: no privātā arhīva