foto: Vida Press
Vai gaišreģe Silvija Brauna paredzēja Covid-19 epidēmiju?
Attēlam ilustratīva nozīme.
Cita pasaule
2020. gada 18. marts, 20:13

Vai gaišreģe Silvija Brauna paredzēja Covid-19 epidēmiju?

Jauns.lv

Konspirācijas teoriju piekritēji ir pārliecināti, ka gaišreģe Silvija Brauna savā 2008. gadā iznākušajā grāmatā jau paredzēja koronavīrusu. Viņa rakstīja par pneimonijas epidēmiju, kas pārņems pasauli 2020. gadā.

Par to, no kurienes radies jaunais koronavīruss internetā atrodams daudz dažādu viedokļu, diskusiju un konspirācijas teoriju. Daži ir pārliecināti, ka šo slimību jau 16. gadsimtā paredzēja slavenais pareģis Nostradams.

Citi uzskata, ka vīruss ir pieminēts vissenākajos svētajos rakstos, proti, kristiešu Bībeles pēdējā nodaļā Jāņa Atklāsmes grāmatā.

foto: WENN/Vida Press
Silvija Brauna 2010. gadā.

Daudzi arī ievērojuši, ka pašpasludinātā gaišreģe Silvija Brauna savā grāmatā par jauno koronavīrusu ir rakstījusi visnotaļ tiešā tekstā. Viņa pieminējusi kā pneimoniju, tā 2020. gadu.

Grāmatā “End of Days: Predictions and Prophecies about the End of the World”, kas izdota 2008. gadā, Brauna paredzējusi pneimonijas pandēmiju, kas pārņems pasauli.

Lai gan koronavīruss nav pneimonija, vīruss spēj izsaukt gripai un plaušu karsonim raksturīgos simptomus.

Ko tieši pareģojusi Brauna, kura pati mūžībā devās 2013. gadā?

Viņas grāmatā rakstīts: “Aptuveni 2020. gadā visā pasaulē izplatīsies smaga pneimonijai līdzīga slimība, kas skars plaušas un bronhus, un nepakļausies nevienai ārstēšanas metodei.”

“Neizskaidrojamāks par pašu slimību būs fakts, ka tā pēkšņi pazudīs, tikpat strauji kā atnākusi, atkal atgriezīsies pēc desmit gadiem, un tad izzudīs pilnībā.”

Kāds “Twitter” lietotājs šo pareģojumu komentējis sekojoši: “Vai tas bija trāpīgs minējums vai tiešām priekšnojauta par koronavīrusu, mēs nekad neuzzināsim. Taču gaišreģe Silvija Brauna savā 2008. gadā izdotajā grāmatā aprakstīja vairākus pārsteidzošus pareģojumus.”

Kāds cits “Twitter” lietotājs piebildis: “Esmu agrāk skatījusies Silvijas Braunas viesošanās Opras šovā. Viņa vienmēr bija trāpīga savos pareģojumos. 2008. gadā viņa pareģoja to, ko mēs tagad zinām kā koronavīrusu! Viņa savā grāmatā rakstīja, ka tas notiks 2020. gadā.”

Trešā persona norādījusi: “Silvija Brauna nekļūdījās par koronavīrusu.”

Vai ar šo pietiek, lai apgalvotu, ka Brauna patiešām zināja, ka 12 gadus vēlāk pasauli piemeklēs koronavīrusa pandēmija?

Pareģojums par pneimonijas ir tikai viens no daudziem gaišreģes paustajiem apgalvojumiem.

Grāmata sarakstīta piecus gadus pēc 2002./2003. gadā uzliesmojušās SARS epidēmijas, tā, ka ir iespējams, ka Brauna savos pareģojumos ietekmējusies no šiem notikumiem.

Dzīves laikā Silvija Brauna ne reizi vien kritizēta par to, ka viņas pareģojumi nebija piepildījušies.

2006. gadā viņa apgalvoja, ka ogļraču grupu, kas pēc eksplozijas bija iesprostota šahtās Rietumvirdžīnijā, nekad neatradīs. Ogļračus tomēr atrada. Tiesa, dažas stundas pēc tam, kad bija izskanējis paziņojum, ka visi ir dzīvi, plašsaziņas līdzekļus sasniedza vēsts, ka izdzīvojis tikai viens ogļracis, nevis 12, kā ticis iepriekš vēstīts.