Dzīvesstils
2020. gada 15. marts, 06:42

Ilze Pētersone-Godmane pārsteidzoši notievējusi. Kā viņai tas izdevies?

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Ja vēl pirms pāris gadiem kādreizējā Ministru prezidenta Ivara Godmaņa (68) laulātā draudzene Ilze Pētersone-Godmane (44) lepojās ar mērķtiecīgi zaudētiem 20 kilogramiem, tad nu izskatās, ka viņa ir kļuvusi pat divtik slaidāka par to Ilzi, ko Ivars pirms nepilniem deviņiem gadiem apprecēja.

Bija laiks, kad ekspolitiķa Ivara Godmaņa mīļotā sieviete vizuāli izskatījās krietni plecīgāka un druknāka par kungu, taču nu viņa ir neticami pārvērtusies. Bijusī Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre, šobrīd Latvijas gāzes meitasuzņēmuma Gaso valdes priekšsēdētāja Ilze Pētersone-Godmane tagad izskatās kā cits cilvēks, ja novietojam blakus viņas šā gada fotogrāfijas tām, kas tapušas pirms desmit un pat pirms pieciem gadiem.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Godmaņu pāris pirms 7 gadiem, dodoties uz festivālu "Jaunais vilnis" Dzintaru koncertzālē Jūrmalā.

Kādreiz izskanēja runas, ka Godmaņa kundze cenšas notievēt, ievērojot olu diētu, taču viņa pati to kategoriski noliedza. Intervijās presei Ilze paziņoja, ka vizuālo pārvērtību panākumu atslēga slēpjas pareizā uzturā, kustīgā dzīvesveidā un ar speciālu kalkulatoru cītīgi skaitot līdzi patērētās kalorijas. Izmantojot aplikāciju Ploome, viņa sekojot līdzi katra produkta kaloriju daudzumam un varot ērti aprēķināt, cik katrā ēdienreizē apēsts.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
2013. gadā Ilze un Ivars līksmoja uz deju plača hokeja kluba Rīgas "Dinamo" ballē.

Ilze arīdzan aktīvi spēlējot tenisu un nodarbojas ar aktīvu staigāšanu, kas esot ļoti efektīvs kaloriju dedzināšanas veids. Turklāt pēdējos gados Pētersonei-Godmanei gana aktīva ir arī mājas dzīve – Ilze ir kļuvusi par diplomētu kinoloģi un šķirnes suņu (labradoru un franču buldogu) audzētavas īpašnieci.

Nav brīnums, ka līdz ar šo jauno aizraušanos Ilze Pētersone-Godmane rūpīgāk izvērtē, uz kuriem pasākumiem doties līdzi vīram, jo Ivaram Godmanim beidzamos pāris gadus nereti nākas skaidroties, kamdēļ, piemēram, uz kādu koncertu vai teātra izrādi ieradies viens, bez sievas. Kad aizvadītajā nedēļā Godmaņu pāris kopā izgāja pabaudīt Rīgas saviesīgo dzīvi, apmeklējot iestudējuma "Tukšais zieds" pirmizrādi Latvijas Nacionālajā teātrī, Ilzes Pētersones-Godmanes jaunais izskats daudziem sanākušajiem bija liels pārsteigums.

Viesi ierodas uz "Tukšais zieds" pirmizrādi Nacionālajā teātrī

Latvijas Nacionālajā teātrī šodien plkst.19 pirmizrādi piedzīvoja spāņu dramaturga Federiko Garijas Lorkas lugas iestudējums Ināras Sluckas režijā.

gallery icon
138