Intervijas
2020. gada 10. februāris, 06:30

Kaspara Kambalas bijusī sieva Tifānija ierodas Latvijā

Edvīns Rakickis

Žurnāls "Kas Jauns"

Latviju pēc vairāk nekā desmit gadu prombūtnes apciemojusi bijušā basketbolista Kaspara Kambalas bijusī sieva Tifānija Ronda. Viņa žurnālam Kas Jauns atklāj – atbraukusi, lai uzstādītu pieminekli mirušās meitas kapavietā un apciemotu ģimeni un draugus. Tikmēr dzimtajās ASV durvis vēris Tifānijas pašas radīts apģērbu veikals.

Ar Kasparu Kambalu spāņu izcelsmes amerikāniete Tifānija apprecējās 2011. gada vasarā Lasvegasā, taču vēl 2009. gadā pāris piedzīvoja šaušalīgu traģēdiju – nomira viņu piecus mēnešus vecā meitiņa Mikeila Anna Marija. Ārstu noteiktā diagnoze bija zīdaiņu pēkšņās nāves sindroms.

Plānots teju 11 gadu

„Esmu atbraukusi uz Latviju, lai gādātu, ka uz Mikeilas kapiņa tiek uzstādīts kapakmens. Organizēt šo visu no ASV izrādījās ļoti grūti, tāpēc nolēmu ierasties un strādāt ar vietējiem speciālistiem, lai tiktu galā,” atklāj viešņa. Tifānija, kas ir pārliecināta kristiete, arī stāsta, ka meitiņas kapakmens būs baltā krāsā, baznīcas smailes formā un ar krustu augšgalā.

Papildus tam uz kapakmens būs redzama mazās meitenītes bilde, dzimšanas un nāves datums. Kārtot šīs lietas Latvijā Tifānijai palīdz krustmāte. Divu nedēļu laikā piemiņas zīme būšot gatava. „Šis man ir ļoti svarīgi. Manā darāmo lietu sarakstā šis ir jau gandrīz 11 gadu,” piebilst Tifānija.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Rīgā Tifānijas galvenais uzdevums esot noorganizēt, lai viņas mirušajai meitiņai Mikeilai tiek uzstādīts kapakmens. Mazulīte mūžībā devās 2009. decembrī, būdama vien piecus mēnešus veca.

Vēl viņa, viesojoties Latvijā, plāno izskatīt iespējas šeit iedibināt ASV bāzēto organizāciju The Compassionate Friends (Līdzjūtīgie draugi), kas sniedz atbalstu vecākiem, kuri traģiski zaudējuši bērnu. Šī organizācija darbojas visā pasaulē, taču Latvijā pagaidām pārstāvniecības neesot. Tieši ar nodibinājuma palīdzību Tifānijas un Kaspara meitai Mikeilai ASV Oregonas štata pilsētas Brukingsas parkā izveidots speciāls piemiņas soliņš.

Dzimtenē uzsākusi savu biznesu

Viesojoties Rīgā, Tifānija satikusi arī Kasparu un viņa ģimeni, taču piebilst, ka galvenokārt ir šeit savas meitas dēļ. Tifānija un Kaspars kopā laimīgi nodzīvoja vēl krietnu laiku pēc traģēdijas, kas bieži vien mēdz vecākus neglābjami atsvešināt. Oficiāli pāra laulība tika šķirta 2017. gadā, taču abu ceļi pašķīrās jau trīs gadus pirms tam. 2018. gada vasarā Tifānija žurnālam Kas Jauns atklāja, ka ir gaidībās un precēs savu studiju laiku draugu, kurš sievieti esot gaidījis 17 gadus. Šīs vīrietis – vārdā Braiens – esot strādājis finanšu sektorā un bijis kristīgs. Taču nu Tifānija atklāj – šobrīd esot brīva no attiecībām.

foto: no privātā arhīva
Tifānija savā apģērbu veikalā Oregonas štatā ASV. Viesojoties Latvijā, viņa plāno pārvest mājās dažādus audumu paraugus, kas tiktu izmantoti drēbju darināšanā.

ASV viņa atvērusi savu apģērbu veikalu, kurā kopā ar dārgu zīmolu produkciju iecerēts tirgot pašdarinātas drēbes. No Latvijas Tifānija plāno mājās pārvest vietējos audumus. Uzsākt savu biznesu ASV esot pietiekami viegli – galvenais, lai uz tevi labvēlīgi skatītos bankas, skaidro Tifānija, kura iepriekš darbojās finanšu nozarē. Jaunā nodarbe dodot viņai iespēju daudz vairāk laika veltīt sev un tuvajiem.