foto: ekrānuzņēmums no REUTERS video
"Man nav draugu" - 52 gadus veca vīrieša atzīšanās vientulībā iemanto milzu popularitāti internetā
Attiecības
2019. gada 27. decembris, 04:51

"Man nav draugu" - 52 gadus veca vīrieša atzīšanās vientulībā iemanto milzu popularitāti internetā

Jauns.lv

"Man nav draugu. Briesmīgi to atzīt, īpaši šeit, "Linkedin". Taču tā ir taisnība," saka brits Marks Gaisfords. Viņš internetā publicējis drosmīgu videoreportāžu, kurā atzinies, ka jūtas vientuļš. Liels bija Marka izbrīns, ka viņa atzīšanās zibenīgi izpelnījās popularitāti visā pasaulē.

Novembrī personāla atlases uzņēmuma vadītājs Marks Gaisfords vietnē "Linkedin" publicēja videoreportāžu, kurā pastāstīja, ka jūtas vientuļš un cenšas iepazīties ar cilvēkiem. "Es pazīstu daudz cilvēku, taču visi šie kontakti ir saistīti ar darbu," viņš teica. Markam ir paveicies ar kolēģiem - viņam ar šiem cilvēkiem ir daudz kopīga, taču viņus vieno tikai darba attiecības. Marks ar viņiem neiet vakariņās, nepavada kopā brīvdienas un nesvin svētkus, nedodas garās pastaigās brīvā dabā - visu to, ko cilvēki dara kopā ar draugiem.

Gaisforda video jau skatīts vairāk nekā miljonu reižu, ar to savos profilos tālāk padalījušies vairāki desmiti tūkstošu cilvēku. 

foto: ekrānuzņēmums no REUTERS video

52 gadus vecais vīrietis par savām izjūtām uzrakstījis arī publikāciju laikrakstam "The Mail on Sunday". Tajā viņš atklāj - sieva nedēļas nogalēs strādā, bērni jau ir pieauguši un sākuši dzīvot atsevišķi. Marks nopirka divas biļetes uz regbija maču, taču neatrada nevienu, kurš nāktu kopā ar viņu, tāpēc beigās skatījās spēli viens pats mājās televīzijā.

Pēc sirds slimībām veltīta speciāla izdevuma datiem, vīriešiem, kuri dzīvo vieni, ir lielāks risks saslimt ar sirds slimībām vai piedzīvot sirdslēkmi. 

Gaisfords ir pārsteigts, ka pēc video publicēšanas viņam rakstījuši cilvēki no visas pasaules. Viņš uzskata, ka ar savu atzīšanos aizskāris jūtīgu tēmu, jo ar vientulību saskaras ļoti daudzi. "Ne tikai es esmu tāds. Lielākajai daļai vīriešu Lielbritānijā un arī citās valstīs nav vai gandrīz nav draugu, ar kuriem pārrunāt svarīgas lietas." 

Citiem vientuļajiem Marks iesaka nenokārt degunu un iet ārā no savas komforta zonas - meklējot draugus kaut vai domubiedru grupās internetā.