foto: RS/MPI/Capital Pictures/Scanpix
Noslēpumainākā pirmā lēdija ASV vēsturē: kas slēpjas aiz Melānijas Trampas "akmens" sejas?
2019. gada 3. decembris, 07:03

Noslēpumainākā pirmā lēdija ASV vēsturē: kas slēpjas aiz Melānijas Trampas "akmens" sejas?

Jauns.lv

ASV prezidenta Donalda Trampa sieva Melānija tiek uzskatīta par vienu no noslēpumainākajām, klusākajām un piesardzīgākajām ASV pirmajām lēdijām. Un šāds viedoklis radies ne tikai sievietes nereti skarbās “akmens” sejas izteiksmes dēļ.

foto: RS/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Melānijas Trampas personība iztirzāta “CNN” publikācijā, kurai par pamatu ņemta informācija no jaunākās grāmatas “Brīva, Melānija: neatļauta biogrāfija” ("Free, Melania: The Unauthorized Biography").

Par spīti tam, ka  precējusies ar šovmenu– Donaldu Trampu, kurš knapi spēj noturēt muti, kad runa ir par atbildēšanu uz reportieru komentāriem, Melānija Trampa ir cīnījusies pret stereotipu, ka viņa ir “iesprostota” Baltajā namā.

foto: AFP/Scanpix

"Iesprostota" - tā ir atsauce uz sociālajos tīklos bieži pie Melānijas Trampas fotoattēliem izmantotu mirkļbirku #FreeMelania. Taču patiesībā realitāte varētu būt pavisam cita. 

Kā apgalvo ārzemju prese, Melānijas publiskie un privātie “neatkarības uzliesmojumi” liek domāt, ka nekāda atbrīvošana viņai nav vajadzīga. Un par to liecina ne tikai tas vien. 

Par Melānijas personību runā ne tikai viņas sejas izteiksmes, bet arī rokas vēzieni, kas pēc grāmatas autoru domām norāda uz strauju dusmu uzplūdu (skatīt zemāk).

Par pirmās lēdijas personību daudz pasaka arī viņas ģērbšanās stils – Melānija teju vienmēr izvēlas formastērpa stila mēteļus un kleitas ar stingriem pleciem, jostu. Krāsas, kas svārstās no tumši zilas līdz sārtai un militāri zaļai.

foto: RW/MPI/Capital Pictures/Scanpix
foto: Ron Sachs/CNP/AdMedia/SIPA/Scanpix

Lūk, dažas no atklāsmēm par Melāniju no jaunākās biogrāfijas:

Melānijai Baltajā namā ir pašai sava rezidence – apmēram trīs tūkstoši kvadrātmetru plaša (Baltā nama kopējā platība ir pieci tūkstoši kvadrātmetru).

Melānijai ir pašai sava guļamistaba, kas netiek dalīta ar Donaldu Trampu. Viņa devusi priekšroku atsevišķai platībai citā stāvā. 

foto: REUTERS/SCANPIX
Ivanka un Melānija Trampas.

Melānija pret savu vīru izturas daudz stingrāk un valdonīgāk nekā varētu likties. Pēc ģimenei pietuvinātu avotu teiktā, Trampa bieži izvērtē vīra lēmumums gan politikā, gan tajā, kā viņš vada savu personālu. Viņa pat vairākas reizes dienā mēdz telefoniski sarunāties ar vīru, apgalvo avoti. 

Melānijas Trampas attiecības ar Donalda Trampa pirmo meitu Ivanku Trampu nav tik jaukas, norāda ģimenei pietuvināti cilvēki.

Lai gan Baltā nama pārstāvji apgalvo, ka abu sieviešu attiecības ir “labas” un “atbalstošas”, aizkulisēs tiek runāts par skandāliem, kas izcēlušies Ivankas un Melānijas rakstura īpašību dēļ. 

foto: REUTERS/SCANPIX
Francijas prezidenta Emanuela Makrona sieva Brižita vizītē sasveicinoties ar Melāniju Trampu.

Tikmēr "Jauns.lv" jau rakstījis, ka Melānija Trampa gandrīz vienmēr redzama saulesbrillēs. Pēc modes psiholoģes Daunas Karenas teiktā, Melānija nēsā saulesbrilles, jo šādā veidā cenšas pasargāt sevi no liekas uzmanības.

Otrs iemesls, kuru min modes psiholoģe, ir mēģinājums slēpt savu reakciju. Trampa jau ne reizi vien ir iekļuvusi nepatīkamās situācijās, kad viņai neizdevās ar sejas mīmiku noslēpt savu reakciju uz ekscentriskajām Donalda Trampa darbībām. Saulesbrilles šādos gadījumos ļoti palīdz.

Melānija Trampa un viņas saulesbriļļu stils

gallery icon

Pirms kļūšanas par ASV pirmo lēdiju Melānija bija spiesta piedzīvot ne mazums kritikas. Gan par plastiskajām operācijām, gan dzīvesveidu, gan erotiskajām fotogrāfijām žurnālam "Playboy". Un galu galā - arī sava vīra, neviennozīmīgi vērtētā Donalda Trampa dēļ.