foto: Instagram / Laurent Simons
Beļģu brīnumbērns 9 gadu vecumā gatavojas kļūt par pasaulē jaunāko augstskolas absolventu
Lorents Simonss
Bērni
2019. gada 15. novembris, 11:22

Beļģu brīnumbērns 9 gadu vecumā gatavojas kļūt par pasaulē jaunāko augstskolas absolventu

Jauns.lv

9 gadus vecais Lorents Simonss no Beļģijas šobrīd studē elektrisko inženieriju Eindhovenas Tehniskajā universitātē Nīderlandē. Viņš decembrī gatavojas kļūt par pasaulē jaunāko augstskolas absolventu, ziņo "CNN".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Augstskolas personāls puisi raksturo kā "vienkārši neparastu". Viņa IQ līmenis ir 145, viņš prot 4 valodas, un apkārtējie viņu salīdzina ar slaveno fiziķi Albertu Einšteinu un zinātnieku Stīvenu Hokingu. Vidusskolu mazais ģēnijs ir pabeidzis 18 mēnešu laikā, būdams 8 gadus vecs, savukārt bakalaura programmas apgūšana viņam aizņēmusi vien 9 mēnešus.

Pēc bakalaura grāda iegūšanas Lorents gatavojas iegūt arī doktora grādu elektriskajā inženierijā, kā arī paralēli apgūt prasmes medicīnā.

Lorenta vecāki Lidija un Aleksandrs Simonsi, kuri pašlaik dzīvo Amsterdamā, stāsta, ka sākumā domājuši, ka vecvecāki pārspīlē, sakot, ka viņu mazdēls ir īpaši apdāvināts. Tomēr pēc neilga laika vecākus pārliecināja arī skolotāji. "Viņi Lorentā saskatīja ko īpašu," stāsta Lidija. "Viņi teica, ka viņš ir gluži kā sūklis." Mazais puika informāciju uzsūcis rekordlielā ātrumā.

foto: Instagram / Laurent Simons
Lorents ar saviem vecvecākiem

Lidijai un Aleksandram nav izskaidrojuma, kā viņi izaudzinājuši brīnumbērnu. Aleksandrs strādā par zobārstu, bet Lidija ir biroja darbiniece. Lidija, spriežot par Lorenta spējām, smejas, ka grūtniecības laikā ēdusi daudz zivis.

Eindhovenas Tehniskā universitāte ļāvusi Lorentam kursu apgūt ātrāk. Tas neesot nekas neparasts, ka labākie studenti mācības apgūst un bakalaura grādu iegūst ātrāk. Tomēr Lorents līdz šim ir bijis visapķērīgākais students. "Viņš ir ne tikai hiperinteliģents, bet arī ļoti līdzjūtīgs puisis," stāsta izglītības iestādes direktors Sjerds Hulshofs.

Ziņa par mazo ģēniju jau aplidojusi vairākas prestižas universitātes, kuras aicina Lorentu kļūt par doktorantūras studentu. Zēna vecāki cenšas dēlam atgādināt, ka dzīvē ir arī mazliet jāizklaidējas. "Mēs negribam, lai viņš kļūst pārāk nopietns. Viņš dara to, kas viņam patīk," norāda tēvs Aleksandrs. "Mums jāatrod balanss starp viņa bērnību un talantu."

foto: Instagram / Laurent Simons
Lorents Simonss

Laurents savas studijas gribētu turpināt ASV, Kalifornijā, jo tur esot "silts un saulains", bet viņa vecāki apsver iespēju pārcelties uz Lielbritāniju un iekārtot bērnu prestižajā Oksfordas Universitātē.

Pats Laurents stāsta, ka brīvajā laikā viņam patīk rotaļāties ar ģimenes suni Semiju un spēlēties ar telefonu, kā jau daudziem jauniešiem. Pirms lemšanas, kurā skolā turpināt savu izglītojošo ceļu, viņš ar ģimeni grib doties ceļojumā uz Japānu. Nākotnē viņš gribētu kļūt par astronautu vai ķirurgu.

foto: Instagram / Laurent Simons
Lorents nākotnē gribētu kļūt par astronautu vai ķirurgu

Pagaidām pasaulē jaunākā augstkolas absolventa tituls pieder nu jau 35 gadus vecajam amerikānim Maiklam Kērnijam, kurš bakalaura grādu antropoloģijā Alabamas Universitātē ieguva 10 gadu vecumā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās