foto: AFP/Scanpix
Princis Viljams pilnībā atbalstītu bērnus, ja viņi būtu homoseksuāli: "Mēs ar Keitu esam daudz par to runājuši"
Princis Viljams ticies ar LGBT kopienu.
2019. gada 27. jūnijs, 07:21

Princis Viljams pilnībā atbalstītu bērnus, ja viņi būtu homoseksuāli: "Mēs ar Keitu esam daudz par to runājuši"

Jauns.lv

Uz kutelīgu jautājumu LGBT (lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu) labdarības pasākumā nācies atbildēt Lielbritānijas princim Viljamam (37). Kāds jaunietis Kembridžas hercogam jautājis, kāda būtu viņa reakcija, ja kāds no viņa bērniem atklātu, ka ir homoseksuāls, ziņo ārvalstu mediji.

"Ja tavs dēls vai meita kādu dienu nākotnē paziņotu "ak, es esmu homoseksuāls", kāda būtu tava reakcija?" trīs bērnu tēvam jautājis kāds jaunietis.

"Zini, es par to pēdējā laikā esmu daudz domājis, jo vairāki vecāki ir man par to stāstījuši," atbildējis princis Viljams. "Man šķiet, neviens par to tā īsti nedomā, līdz pats kļūst par vecāku. Manuprāt, tam nepārprotami nebūtu ne vainas."

foto: REUTERS/SCANPIX
Princis Viljams ticies ar LGBT kopienu.

Princis Viljams atzinis, ka viņš pilnībā atbalstītu jebkuru savu bērnu lēmumu jautājumā, kas skar viņu seksuālo orientāciju. Tomēr viņu vairāk satrauc sabiedrības uztvere: "Es atbalstītu jebkādu viņu lēmumu, bet mani satrauc tas, ar cik daudz šķēršļiem, ar kādu vajāšanu un naidu viņi saskartos. No vecāka viedokļa tas ir tas, kas mani uztrauc visvairāk. Mums visiem ir jācenšas šo attieksmi labot."

foto: AFP/Scanpix
Kembridžas hercogu kuplā ģimene.

Tāpat princis atzīst, ka daudz par šo tēmu ir runājis arī ar savu sievu Keitu. "Man šķiet, ir ļoti svarīgi komunicēt. Lai kaut ko saprastu, par to ir jārunā un jānodrošina atbalsts vienam otram, ir jābūt gataviem iziet cauri šim procesam," stāsta Viljams.

Kembridžas hercogu ģimene rotaļājas Keitas radītā dārzā

Kuplā Kembridžas hercogu ģimene iemūžināta, rotaļīgā noskaņojumā pavadot laiku Čelsijas ziedu izstādes dārzā. Mazie ķipari redzami, spēlējoties viņu mātes, Kembridžas ...

gallery icon

Princis Viljams ir pirmais britu karaļnama pārstāvis, kurš devies uz diskusiju ar LGBT kopienas pārstāvjiem. Labdarības pasākumā viņš tikās ar cilvēkiem, kuri viņu netradicionālās orientācijas dēļ palikuši uz ielas, bez darba un ar garīgās veselības problēmām. Tāpat viņš izteicies, ka bijis satriekts par gadījumu Londonas autobusā, kad homofobiski cilvēki piekāvuši divas netradicionāli orientētas meitenes.

Zināms, ka princis Viljams ir arī pirmais karaliskās ģimenes pārstāvis, kurš pozējis geju auditorijai paredzētajam žurnālam "Attitude". Kā stāsta Viljams, viņš toreiz bijis nedaudz uztraucies, jo nav bijis pārliecināts, ko žurnāla redaktori liks viņam darīt. "Par laimi man nebija jāvelk mazās apakšbiksītes!" pajokojis princis.

foto: REUTERS/SCANPIX
Princis Viljams kļuvis par pirmo britu karaļnama pārstāvi, kurš pozējis žurnālam "Attitude".

LGBT kopienas pārstāvji pēc tikšanās bijuši ļoti laimīgi par sarunu ar karaliskās ģimenes pārstāvi, jo viņa sniegtās atbildes visus ļoti iepriecinājušas. Daudzi steiguši sociālajos tīklos publicēt pateicību "nākotnes karalim" par problēmu, ar kurām saskarās netradicionāli orientēti cilvēki, celšanu gaismā. 

Kembridžas hercogs princis Viljams un viņa sieva Keita ir vecāki trim bērniem - princim Džordžam (5), princesei Šarlotei (4) un princim Luisam (1).

Princis Viljams un Kembridžas hercogiene ar jaundzimušo dēlu pamet Svētās Marijas slimnīcu

Princis Viljams un Kembridžas hercogiene ar jaundzimušo dēlu pamet Svētās Marijas slimnīcu.

gallery icon

Elizabete II, princis Viljams un hercogiene Ketrīna Čelsijas ziedu izstādē

gallery icon

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams labdarības pasākumā

gallery icon