foto: ekrānuzņēmums no video
Aizkustinoši: vecmāmiņa Anglijā brīvajā laikā rada atdusas groziņus nedzīvi dzimušajiem bērniņiem
Bērni
2019. gada 13. aprīlis, 20:24

Aizkustinoši: vecmāmiņa Anglijā brīvajā laikā rada atdusas groziņus nedzīvi dzimušajiem bērniņiem

Jauns.lv

Diāna Velforda no Lesteras Anglijā guvusi milzu atbalstu pēc tam, kad sociālajā vietnē "Facebook" publicējusi lūgumu ziedot viņai saldējuma kociņus. Iemesls, kāpēc viņai tie nepieciešami, aizkustinājis daudzus.

Izrādās, vecmāmiņa brīvajā laikā nodarbojas ar miniatūru groziņu adīšanu nedzīviem bērniņiem. Skaistos darbus sieviete ziedo vietējai slimnīcai.

Divu dienu laikā pēc ieraksta ievietošanas ar Diānu sazinājušās neskaitāmas slimnīcas un vecāki. 

Sākotnēji Diāna adījusi cepurītes priekšlaicīgi dzimušiem zīdaiņiem, bet pēc tam, kad viņas draudzene, kura slimnīcā strādā par vecmāti, parādīja viņai groziņa modeli, Diāna sākusi aizrauties ar šo nodarbi.

foto: ekrānuzņēmums no video

65 gadus vecajai sievietei pašai ir trīs bērni un deviņi mazbērni. "Esmu pārsteigta par atsaucību, kuru esmu ieguvusi tik īsā laikā," saka Diāna. "Cilvēki visā valstī vēlas, lai ziedoju savus darbus vairākām slimnīcām. Man šķita, ka Lielbritānijā ir pietiekoši daudz cilvēku, kuri ar šo nodarbojas, bet izskatās, ka viņu trūkst."

Sievietei palīgā pieteikusies jau vesela "adītāju armija". Gada laikā Diāna radījusi apmēram 100 groziņus, ziņo "BBC".

Tāpat viņa informēta par to, ka vidēji slimnīcām būtu nepieciešami pat septiņi šādi groziņi dienā. Vienu groziņu Diāna rada aptuveni piecās dienās. Katrs radīts ļoti rūpīgi un ar sīkām detaļām. Groziņi paredzēti vai nu priekšlaikus, vai arī nedzīvi dzimušiem zīdaiņiem.

Vecākiem, kuru bērniņš piedzimis nedzīvs, bieži vien nepaliek nekāda piemiņas lieta par atvasīti. Kā stāsta Diāna, šis groziņš daudzām jaunajām māmiņām palīdz tikt pāri zaudējumam.