foto: Juris Rozenbergs
Dana Dombrovska pārceļas pie dēla
Dana Dombrovska vairākus gadus apzināti vairījās no sabiedrības un dzīvoja laukos.
2019. gada 4. aprīlis, 05:05

Dana Dombrovska pārceļas pie dēla

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Kādreiz pieprasītā stiliste Dana Dombrovska (41) nesen Ķīpsalas izstāžu zālē piedalījās tirdziņā Andele Mandele, atzīstot, ka tuvāko dienu laikā viņai priekšā lielas pārmaiņas.

Dana Dombrovska savulaik bija pieprasīta stiliste, taču pirms vairākiem gadiem šo nodarbi pārtrauca, aizbraukdama no Rīgas un pārceldamās pie mīļotā vīrieša Gata Pomera uz laukiem Rūjienas pusē.

Laukos dzīvojot, Dana nodevās rokdarbiem, izveidoja savu apģērbu zīmolu Kaikin. Viņa dzīvoja mierā, smeļoties spēku un iedvesmu dabā, un vairākus gadus pilnībā norobežojās no sabiedriskām aktivitātēm, tostarp publicitātes.

foto: Juris Rozenbergs

Pirms nepilna gada Dana atgriezās Rīgā, bet pēdējā laikā dzīvoja Valteros, Jūrmalā. Nu viņa atzīst, ka dzīvē izlēmusi ieviest pārmaiņas – gan atkal atgriezties dzīvot laukos, gan mainīt nodarbošanās sfēru.

foto: Juris Rozenbergs

„Gadiem esmu skraidījusi pa veikaliem, stiepusi smagus lupatu maisus, lai kā stiliste ģērbtu citus cilvēkus fotosesijām. Tagad krietnu laiku šuvu drēbes – dažas no tām pat mēnesi –, un šis darbs man ļoti patika. Bet tagad jūtu, ka gribu sevi realizēt citādi, kādā ar šo visu pavisam nesaistītā jomā. Ir iecere darīt ko kopīgu ar vīru, bet, kas tas būs, par to vēl publiski runāt nevēlos,” stāsta Dana.

Vaicāta, vai vīra pieminēšana nozīmē, ka Dana ir apprecējusies, viņa smaidot atzīst: „Uzskatu šo cilvēku par savu vīru. Bet tās juridiskās formalitātes... Tām nav pilnīgi nekādas nozīmes.”

„Tagad esmu atbraukusi uz tirdziņu, lai maksimāli atbrīvotos no sava ikdienas skapja satura – došu otro iespēju savām lietām, lai tās priecē citas valkātājas. Man turpmāko trīs dienu laikā jāorganizē pārcelšanās, tāpēc – jo mazāk lietu jāpārved, jo ērtāk un labāk,” stāsta Dombrovska, atklājot, ka turpmāk kādu laiku uzturēsies Carnikavā pie savas mammas, kur dzīvo un mācās arī Danas un mūziķa Andra Kiviča dēls Kristofers Pauls.

„Domāju un jūtu, ka tas, kas viņam pašlaik visvairāk ir vajadzīgs, ir mammas klātbūtne. Tad jau redzēs, kā būs pēc tam, bet turpmākajā plānā ir atgriešanās Rūjienā, kur dzīvosim kopā ar vīru.”

Par dēla tēva Andra Kiviča pēdējā laika publiskajiem skandāliem Dana Dombrovska viedoklī dalīties nevēlas – kā nojaušams, tādējādi cerot pasargāt sevi un Kristoferu Paulu no kādreizējā dzīvesbiedra publiskiem izteikumiem.