foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Agnese Vārpiņa atklāj, ko darīs pēc aiziešanas no darba TV
Arni Krauzi TV3 ziņās vēl redzēsim, bet Agnesi Vārpiņu gan vairs ne.
2019. gada 16. janvāris, 14:29

Agnese Vārpiņa atklāj, ko darīs pēc aiziešanas no darba TV

Ieva Valtere, Uldis Landmanis

Žurnāls "Kas Jauns"

Agnese Vārpiņa (39) aizgājusi no TV3 ziņu moderatores darba un atzīst, ka tas bijis jau ilgstoši briedis lēmums. Publiski viņa arī nav vēlējusies runāt par jauniem izaicinājumiem, sakot, ka vairāk laika veltīs bērniem un ģimenei.

Nesen kļuva zināms, ka TV3 ziņu komandu atstājusi Agnese Vārpiņa, kas tajā darbojusies gandrīz no paša televīzijas kanāla pirmsākuma – teju 20 gadus. Lai arī noprotams, ka ziņu vadītāja nav vēlējusies pieņemt jaunu sadarbības modeli, sarunā ar Rīgas Viļņiem viņa atklāj, ka par iešanu prom domājusi jau „kādu laiku”.

Izmaiņas ziņu formātā

Kā skaidroja All Media Baltics komunikācijas projektu vadītāja Alise Mališko, no 2019. gada 1. janvāra skatītājam ir redzamas nelielas izmaiņas formātā, kas paredz, ka kanālu TV3 un LNT vakara ziņas vada viens moderators. Kanāla LNT ziņu dienestā darbu turpina visi moderatori, savukārt TV3 ziņas lasa vairs tikai trīs moderatori, kuri secīgi mainās, – Edijs Bošs, Arnis Krauze un Kristīne Anže. Atbilstīgi jaunajai darba plūsmai Kristīne Anže kļuvusi arī par kanāla TV3 info dienesta vadītāju.

Ņemot vērā jaunā satura ražošanas procesā veiktās darba organizācijas izmaiņas, katram moderatoram ticis piedāvāts jauns sadarbības modelis, tomēr Agnese Vārpiņa pieņēma lēmumu TV3 vairs nestrādāt, norādīja Mališko.

Pērnvasar TV3 svinēja savu 20. jubileju, un kopš gandrīz pašiem pirmsākumiem televīzijā strādājusi arī Agnese – vadījusi gan ziņas, gan raidījumu Bez tabu un Patiešām privāti. Šajā telekanālā Vārpiņai bijušas tikai trīs pauzes: divas reizes viņa devās bērna kopšanas atvaļinājumā, bet vienu sezonu nostrādāja LNT – raidījumos Nedēļa un Krējums... saldais.

Jāpiebilst, ka jaunākajai Vārpiņas atvasei – meitai Anetei – ir tikai divi gadi, un Agnese pirms diviem gadiem skatītājus pārsteidza, atgriežoties darbā ziņu studijā, meitai esot vien pāris mēnešu vecai. Īpaši priecīgs par to bija Agneses kolēģis Arnis Krauze, kas sociālajos tīklos ievietoja foto un nāca klajā ar paziņojumu: „Stalta un daiļa kā egle šodien pēc garāka pārtraukuma ziņu studijā atgriezusies mazās Anetes mamma Agnese.”

foto: LETA
Agnese Vārpiņa.

„Paldies skatītājiem!”

„Vienā darbavietā ir pavadīts tiešām ļoti ilgs laiks. Kādu laiku domāju par šādu soli – atvadīšanos no darba ziņu studijā –, tāpēc tas nav pēkšņs. Un saistībā ar izmaiņām šis bija izdevīgs brīdis pieņemt lēmumu līdz galam,” žurnālam Rīgas Viļņi paudusi Agnese, nevēlēdamās ieslīgt plašākos komentāros, „ko varētu interpretēt”.

Publiski viņa arī nav vēlējusies runāt par jauniem izaicinājumiem, sakot, ka mazliet atpūtīsies, vairāk laika veltot bērniem un ģimenei. Bez divgadīgās Anetes Vārpiņai ir arī desmit gadu vecs dēls Ričards.

„Vienīgais būtiskais, ko gribu šobrīd publiski pateikt, ir paldies skatītājiem! Šajos gados ir bijis daudz jauku skatītāju, kas man rakstījuši vēstules ar roku Ziemassvētkos un jaunajā gadā... Visiem, visiem gribu teikt paldies un vēlēt laimīgu jauno gadu. Lai sapņi piepildās!”

TV ziņu diktore Agnese Vārpiņa

TV ziņu diktore Agnese Vārpiņa.

gallery icon