Zigurds Neimanis laulībā ar savu Indru ir jau 43 gadus: "Viņa man iepatikās vizuāli"
foto: no privātā arhīva
Attiecības
2018. gada 23. decembrī, 07:30

Zigurds Neimanis laulībā ar savu Indru ir jau 43 gadus: "Viņa man iepatikās vizuāli"

Dace Ezera

Kas Jauns Avīze

Humorpilnais aktieris un režisors Zigurds Neimanis ar savu otro pusīti, deju pedagoģi Indru Filipsoni ir kopā jau 43 gadus. Traukus plēsuši un kreklus griezuši laulības laikā nav neviens, lai gan kura laulība bez strīdiem! Zigurds atklāj savas ilgās kopdzīves noslēpumus.

Zigurds Neimanis laulībā ar savu Indru ir jau 43 g...

Līdzīgi uzskati

“Iepatikās man Indra, kā jau tas vīriešiem ierasts, vizuāli. Viņa bija smuka, sportiska, bez kaitīgiem ieradumiem. Tā man likās, bet beigās izrādījās, ka tā nav. Viņa ir ārkārtīgi sabiedriska, un māja vienmēr pilna ar ciemiņiem. Tas uzliek ne visai tīkamu pienākumu – vienmēr izskatīties līmenī,” atklāj Neimanis.
“Krīzes laulības dzīvē it kā nav bijušas, jo nebija par ko. Lielos vilcienos mēs domājam vienādi, un arī kopdzīvi uztveram vienādi. Gājām randiņos uz vienām un tam pašām vietām – "Putnu dārzu", "Skapi", teātriem, koncertiem, toreiz jau izvēle nebija diži liela.”

Indra laulības dzīves sākumposmā dejojusi Valsts deju ansamblī "Daile" – aizņemtības ziņā tas bijis līdzīgi kā aktierim. Kad abas meitas Nadīna un Nanete bijušas mazas, Zigis uzstājis, ka viņš varēšot ģimeni uzturēt. Tomēr Indra, kas radusi mūžam būt kustībā, atradusi nodarbošanos vakaros – deju kolektīva vadīšanu. Pabeigusi Kultūras darbinieku tehnikumu un Mūzikas akadēmiju, vadījusi deju kopas, līdzi ņemot bērnus.

Aktieris gandrīz kā jūrnieks

“Ja es sūdzētos, būtu galīgi garām. Vienmēr esmu varējusi darīt to, kas man patīk. Deju kolektīva vadītājas alga nav nekāda dižā, bet kopdzīvē man nekad nav bijusi trūkuma izjūta, nekādas atskaitīšanās – vīrs visus tēriņus nosedza,” stāsta Indra un piemetina, ka jaunībā gan iztēlojusies – būtu labi, ja vīrs būtu jūrnieks. Lai bieži būtu projām. Kad vīrs būtu mājās, viņa varētu darīt visu viņam patīkamo, bet, kad būtu jūrā, pati varētu atpūsties. “Aktiera darbs ir gandrīz tas pats. Pusi no 43 gadiem mēs pilnīgi mierīgi varam nosvītrot. Tad mēs neesam bijuši kopā,” lēš enerģiskā kundze.

Finanses un gastronomija

Strīdu par būtiskām lietām Neimaņu ģimenē neesot. Drīzāk par sīkumiem – ja nu Zigis uz kādu sarīkojumu nav uzģērbis to, kas piestāvētu labāk. Tad reizēm pat strīdoties tiktāl, ka vīrs pasaka – es nekur neiešu, ejiet vienas! Toties nav bijis jāstrīdas par lietām ar tālejošākām sekām. Strīdu droši vien nav Neimaņa pielaidīgā rakstura dēļ – viņš neko sievai neliedz un materiāli uztur ģimeni arī tagad, pensijā esot. Arī Indra tagad ir pensionāre.

“Man patīk, ka Indra ļoti labi gatavo. Vīrietim jau patīk paēst, tas mums gēnos ielikts. Interesantākais ir, ka ēdieni nekad neatkārtojas,” sievu uzslavē vīrs un pastāsta, ka, uzvarējusi TV šovā Ideālās vakariņas, Indra pirms dažiem gadiem bijusi ceļojumā uz Šanhaju.

Gandrīz nejaušība

Iepazīšanās stāsti abiem dzīvesbiedriem ir atšķirīgi, bet tas laikam tāpēc, ka Zigis savulaik saticies ar vairākām jaunkundzēm un viņam viss sajucis. “Vienā reizē biju pie viņa mājās, Zigis bija jau aizgājis uz teātri. Zvana pie durvīm – es atveru. Tur meitene un prasa – vai Zigis mājās? Teicu – zinu, kur viņš būs četros – "Putnu dārzā", tur mums bija sarunāts tikties. Nē, četros nevarēšot, jo aiziet vilciens uz Liepāju. Biju simtprocentīgi pārliecināta, ka viņa ne uz kādu Liepāju neaizbrauks. Pati uz "Putnu dārzu" aizgāju ar 15 minūšu nokavēšanos, un, protams, meitene jau priekšā. Viņa ar Zigi sarunājās, bet es piesēdu pie cita galdiņa. Zigis ceļas augšā – acīmredzot jāiet atpakaļ uz teātri – un pāri galdiņiem man pavaicāja – nu, ejam rīt uz zagsu? Tā es kļuvu viņa sieva,” atceras Indra.