foto: Shutterstock
5 gadus veca meitene uzzīmē seksuālo vardarbību - te piemērs, kā bērns signalizē par noziegumu
Ja bērns cieš no vardarbības, viņš var norobežoties no fiziskas kontaktēšanās un izvairīties no pieskārieniem.
Bērni
2018. gada 29. oktobris, 06:37

5 gadus veca meitene uzzīmē seksuālo vardarbību - te piemērs, kā bērns signalizē par noziegumu

Mammamuntetiem.lv

Dailymail.co.uk ziņo par kādu gadījumu, kad 5 gadus vecas meitiņas vecāki pamanījuši pārmaiņas bērna uzvedībā - viņa kļuvusi nervoza, raudulīga un bailīga. Vecāki nolēmuši bērnu aizvest pie psihologa, kurš secinājis - meitene pārcietusi seksuālo vardarbību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Speciālists ieteicis pārskatīt bērna zīmējumus, iespējams, tajos būs rodama atbilde.

Vecāki pārskatīja meitenes grāmatplauktu un atrada briesmīgus meitas zīmējumus, kuros bija attēlotas seksuāla rakstura ainas. Drīz vien vecāki apjauta, ka izmaiņas bērna uzvedībā sākās pēc tam, kad bija apmeklējusi mācības pie vietējā priestera.

foto: ekrānuzņēmums no dailymail.co.uk
Šādu zīmējumu vecāki atrada starp meitas zīmējumiem.

Kad tēvs zvanījis 54 gadus vecajam priesterim, lai noskaidrotu patiesību, garīdznieks visā atzinies.

foto: ekrānuzņēmums no dailymail.co.uk

Likumsargi ziņo, ka garīdznieks ir apcietināts, un viņam izvirzītas apsūdzības par seksuālu vardarbību pret bērnu.

Bērni signalizē. Kā pamanīt?

Psiholoģe Zane Avotiņa ģimenes portālam Mammamuntetiem.lv stāsta, ka ir vairākas pazīmes, kam pievērst uzmanību bērna uzvedībā, kas var signalizēt par seksuālu vardarbību. Ja bērns cieš no vardarbības, viņš var norobežoties no fiziskas kontaktēšanās un izvairīties no pieskārieniem.

Bērns var kļūt emocionāli noslēgtāks (it kā emocionāli sastindzis), izrādīt īpašu interesi par citu cilvēku dzimumorgāniem, atdarināt seksuālas darbības, atspoguļot tās zīmējumos, pastiprināti masturbēt (tajā pašā laikā tā ir normāla bērna attīstības īpatnība!).

Noteiktā vecumā bērnam ir jāpazīst visas ķermeņa daļas, bet pārmērīga un neatbilstoša to eksponēšana vai īpaša izrādīšana varētu liecināt par seksuālu vardarbību. Ir normāli, ka bērni pievērš uzmanību dzimumorgāniem, bet jāvērtē, kādā vecumā un kādās situācijās tas notiek.

Lai neveidotos mulsinošas un pārprotamas situācijas, jādomā par bērnu izglītošanu seksuālajos jautājumos, jo katram cilvēkam ir ķermenis, un tas nav nekas slikts, arī kails cilvēka ķermenis nav nekas slikts, mums ir jāmāk to pieņemt, ir jājūtas ērti ar to, kā arī jāsaprot, ko ar manu ķermeni citi drīkst un nedrīkst darīt. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās