foto: Publicitātes foto
Tēva dienas gājiens un festivāls Rīgā šogad notiks 9. septembrī
Bērni
2018. gada 22. augusts, 13:29

Tēva dienas gājiens un festivāls Rīgā šogad notiks 9. septembrī

Jauns.lv

Jau sesto gadu pēc kārtas Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” Rīgā, Vērmanes dārzā, rīko īpaši tētiem veltītu festivālu, portālu Jauns.lv informē pasākuma rīkotāji. Tas, kā ierasts, sāksies ar svinīgu gājienu no Brīvības pieminekļa (pulcēšanās pirms plkst. 12.00). Gājiena priekšgalā muzicēs Latvijas Republikas Zemessardzes orķestris, un tas noslēgsies Vērmanes dārzā. Svētki parkā turpināsies līdz pat plkst. 17.00, ieeja un aktivitātes festivālā bez maksas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par godu Tēva dienai, ko Latvijā oficiāli atzīmē septembra otrajā svētdienā, 9. septembrī, Rīgā notiks Tēva dienas gājiens un festivāls. Svētku mērķis ir Latvijas ģimenēs stiprināt Tēva dienas svinēšanas tradīciju, pateikt tēviem paldies, aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē un veicināt tētu un bērnu brīvā laika pavadīšanu kopā.

Tēva dienas gājiens no Brīvības pieminekļa

Svētki svinīgi sāksies ar Tēva dienas gājienu plkst. 12.00 (pulcēšanās pirms plkst. 12.00 pie Brīvības pieminekļa). Pirms tam, kā katru gadu, gaidāma gājiena dalībnieku kopbilde no putna lido-juma un visu viesu cienāšana ar gardumiem. Gājiena maršruts vedīs pa Brīvības ielu un noslēgsies Vērmanes dārzā.

“Piedalīšanās Tēva dienas gājienā daudzām ģimenēm ir kļuvusi par tradīciju – atsevišķas ģimenes esam jau ievērojuši. Šīs ģimenes ir ieviesušas arī savas tradīcijas – gājienam īpaši saposties, piemēram, visiem ir krekli ar tematiskiem saukļiem. Tāpat esam novērojuši, ka gājienā piedalās arvien vairāk topošo vecāku, kā arī jaunie vecāki, kam mazulis ir ratiņos. Priecājamies arī par to, ka gājienā arvien vairāk iet ģimenes kopā ar vecvecākiem,” stāsta Tēva dienas festivāla organizatore, Latvijas vecāku organizācijas vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Tēva dienas festivāls Vērmanes dārzā

Svētki Vērmanes dārzā notiks visas dienas garumā – līdz plkst. 17.00. Gaidāms gan koncerts, gan dažādas aktivitātes visai ģimenei – stafetes, eksperimenti, izzinoši priekšnesumi un spēles, radošās darbnīcas, lāzerkaujas un brīvdabas boulings, dabas sporta zāle, degustācijas un pat dinozauri.  

Tēva dienas festivāls ir īpašs ar to, ka visas aktivitātes ir bez maksas un tās ir saistošas visai ģimenei – gan mammai un tētim (arī topošajiem!), gan dažāda vecuma bērniem, gan arī vecvecākiem. Vairāk informācijas: www.tevadiena.lv.

“Uzdevums, ko mērķtiecīgi pildām, – nodrošināt tādu svētku programmu, kur ko interesantu varētu atrast it visi ģimenes locekļi. Pusaudžiem īpaši varētu patikt koncerts – tajā uzstāsies šobrīd aktuālā grupa “Sudden Lights” un dažādi pazīstami mūziķi, piemēram, Markus Riva un Helēna Jubalte. Tāpat skolas vecuma bērni varētu iekrist azartā lāzerkaujās, Zemessardzes militārajās stafetēs un spēka uzdevumos, ko uzdos Latvijā stiprākais spēkavīrs Dainis Zāģeris,” ieskatu Tēva dienas festivāla programmā sniedz Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Īpaši jaunajiem vecākiem darbosies atpūtas zona pašiem mazākajiem, kur varēs ne tikai nomainīt autiņbiksītes, bet arī degustēt mazuļiem paredzētus ēdienus. Savukārt vecvecāki – jo īpaši tie, kas laulībā dzīvo jau vairākus gadu desmitus, – aicināti apmeklēt Ģimeņu godināšanas kvartālu, kur valsts iniciatīvas “Latvijas Goda ģimenes gads” ietvaros būs īpaši pāriem veidota brīvdabas fotostudija, kurā varēs nofotografēties un savu foto saņemt uzreiz.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās