foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jānis viņu noskatījis jau pirms 7 gadiem. Pirmoreiz publiski runā Jurkāna mīļotā sieviete Linda
Linda Apse (no kreisās) pirmoreiz publiski runājusi par savu tagadējo dzīvi kopā ar Jāni Jurkānu.
Attiecības
2018. gada 9. augusts, 07:00

Jānis viņu noskatījis jau pirms 7 gadiem. Pirmoreiz publiski runā Jurkāna mīļotā sieviete Linda

Jauns.lv

Eksministrs Jānis Jurkāns kopā ar savu mīļoto Lindu Apsi nu dzīvo prom no Rīgas - mājā, kura jākurina ar malku, kur ir dīķis un ļoti skaista daba, un kurp Jurkāns pārvācās pēc tam, kad aizgāja no savas dzīves Rīgā, tostarp sievas Ilzes Jurkānes. Jurkānes priekšā Linda nejūtas vainīga, viņa skaidro savā pirmajā publiskajā intervijā žurnālā "Ieva".

Kembridžas universitātes izglītību ieguvusī zinātniece Linda Apse, pēc visa spriežot, vēl joprojām juridiski ir laulībā ar Pēteri Apsi, taču ikdienu vada netālu no Salacgrīvas, kur kopā ar Jāni Jurkānu bauda savu mīlestību un kopā būšanu. Apse šobrīd strādā par skolotāju Salacgrīvas vidusskolā un brīvajos brīžos rušinās dārziņā, kā arī bauda brīvo laiku kopā ar savu mīļoto vīrieti. Neraugoties uz visai prāvo gadu starpību, starp viņiem valda intelektuāla saskaņa, turklāt Linda nebeidz apbrīnot Jurkāna asprātību, sieviete atzīst intervijā "Ievai".

Jurkāns savu Podziņu nolūkojis jau tālajā 2011.gadā

Kā intervijā pauž Linda, viņa tiešām bijusi attiecībās brīdī, kad viņas dzīvē ieradies Jurkāns. Patiesībā viņš pie Lindas vīra zobārstniecībā pat labojis zobus un joprojām jūtoties vainīgs Pētera priekšā, ka sievu "nocēlis". No turienes arī viņas iesauka - Podziņa -, jo, kā par mīļoto teicis Jurkāns: "Tu esi mani kārtīgi sapogājusi!"

Intervijā "Ievai" Linda atzīst, ka uzmanības pazīmes no Jurkāna saņēmusi jau pirms septiņiem gadiem, un jutusies visai samulsusi, taču Jurkāna "vīrieša darbības" nav atstājušas izvēles iespējas - viņai atlicis vai nu piekrist attiecībām, vai ne. Linda to mīļi sauc par Jurkāna uzņēmīgumu un "zaglīgumu", bet viņu ātri nošarmējusi Jāņa gudrība, asprātība un pievilkšanas spēks. Attiecību sākums gan nebūt neesot bijis vienkāršs, viņa piebilst.

Ilzes priekšā vainīga nejūtas

Nosvērtā sieviete neslēpj, ka Ilzes Jurkānes priekšā nejūtas vainīga par viņas un Jāņa laulības iziršanu. Turklāt, lai arī iepriekš Ilze Jurkāne paudusi, ka ar Lindu bijušas bez maz vai draudzenes, intervijā "Ievai" Apse to noliedz sakot, ka abām nav bijušas nekādas attiecības, tik vien, cik pavirša pazīšanās. Vienlaikus Apse saka, ka Jānim nepatīk runāt par savu pagātni - kas bijis, tas bijis un pagājis, jo "es vairs tur nedzīvoju". 

Apse teic, ka viņas dzīve viņai nevienam citam nav jāpierāda, un viņai nav svarīgi, kā viņas dzīvi un attiecības no malas vērtē citi. Tāpat Apsei nav pieņemama padomu došana citiem. Abi šobrīd dzīvo savrupu dzīvi un Rīgas burziņos nerādās.

Jauns.lv jau vēstīja, ka pirms pāris gadiem Latviju pāršalca vēsts par gluži vai sabiedrības elites paraugpāra iziršanu - pēc neuzticības fakta konstatēšanas finansiste un TV raidījumu seja Ilze Jurkāne no dzīvokļa Raiņa bulvārī Rīgas centrā patrieca savu ilggadējo laulāto Jāni Jurkāni. Tam vēlāk sekoja publiska "veļas mazgāšana", Jurkānei vēl cerot, ka vīrs attapsies un nāks nolūgties. Savukārt Jurkāns intervijās korekti paziņoja, ka tas nekad nenotiks un ka viņš jūtas beidzot sastapis savas dzīves īsto mīlestību, proti, Lindu Apsi.