foto: Vida Press
Laimīgas laulības noslēpums - kaklarota par 8 miljoniem dolāru. Slavenību pasakaini dārgās rotaslietas
Hercogiene Ketrīna.
2018. gada 30. maijs, 06:10

Laimīgas laulības noslēpums - kaklarota par 8 miljoniem dolāru. Slavenību pasakaini dārgās rotaslietas

Anita Sedliņa

Žurnāls "OK!"

Lai gan uzmanības un mīlestības apliecinājumi nav izmērāmi naudā, kvalitatīvas, labas un ekskluzīvas lietas maksā daudz. Pasakaini dārgas slavenību rotas, kas izpelnījušās sabiedrības uzmanību.

Nenovērtējams dārgums 

Pierādījums, ka Kembridžas hercogienei Keitai Midltonei ir pieejami karaliskie dārgumi, bija redzams 2014. gada Nacionālās portretu galerijas ballē. Viņa bija rotājusies ar karalienei Elizabetei II piederošo vēsturisko zīmola Cartier Nizam of Hyderabad platīna un dimantu kaklarotu.

Ekskluzīvo rotu kā kāzu dāvanu 1946. gadā princesei Elizabetei pasniedza viens no bagātākajiem vīriešiem pasaulē – Indijas Haiderabadas valdnieka Nizāma, ļaujot izvēlēties jebko (!) no Cartier piedāvājuma.

Princese izvēlējās divas lietas – tiāru ar elementiem, kas valkājami arī kā piespraudes, un šo ziedu kaklarotu. Gadu laikā kaklarotas vizuālais izskats nav būtiski mainījies, saīsināta tikai ķēdīte.

foto: Vida Press
foto: Vida Press
foto: Vida Press
Hercogiene Ketrīna.

Leģendāra pērle

1969. gadā aktieris Ričards Bērtons pārtrumpoja Astūrijas princi Alfonso de Bourbon un Sotheby’s izsolē mīļotajai sievai, leģendārajai aktrisei Elizabetei Teilorei 37. dzimšanas dienā iegādājās bumbiera formas pērli La Peregrina. Pērle, tāpat kā tās vēsture, ir unikāla, skaista un fascinējoša. Kāds vergs to atrada Panamas līcī un aiznesa uz Spānijas tiesu, pretī saņemot atbrīvošanu no dzimtbūšanas.

1554. gadā pērle kļuva par saderināšanās dāvanu Anglijas karalienei Marijai Tjudorai ar spāņu karali Filipu II, vēlāk ir piederējusi Austrijas Margaritai un 19. gadsimta astoņdesmito gadu sākumā Napoleonam Bonapartam.

Pērlei ir bijusi kaklam pieguloša čokera daļa, bet Elizabetes Teilores laikā tā papildināta ar dimantiem, pērlēm un rubīniem. Rota, kas Ričardam Bērtonam izmaksāja 37 000 ASV dolāru, par spīti noteiktajai vērtībai trīs miljonu apmērā, 2011. gada Christies izsolē pārdota par rekordsummu – 11 842 500 eiro.

foto: Vida Press
foto: Vida Press

Dīvas cienīgs aksesuārs

Ja mīlas dzīve ir saistīta ar dīvu, kuras kājas ir apdrošinātas par miljoniem dolāru, ir skaidrs, ka nepietiks ar vienkāršu un atturīgu saderināšanās gredzenu. Miljardieris Džeimss Pakers bija spiests savai mīļotajai, dziedātājai Meraijai Kerijai 2016. gadā pasniegt zīmola Wilfredo Rosado 35 karātu dimantu platīna gredzenu 10 miljonu vērtībā. Un, lai gan abu romāns pēc astoņpadsmit mēnešiem beidzās ar šķiršanos un Meraija jau ir citas attiecības, iespaidīgais gredzens aizvien rotā viņas pirkstu.

foto: Vida Press

Romantiskākā dāvana

Modes dizaineres, kādreizējās meiteņu grupas Spice Girls dalībnieces Viktorijas Bekhemas vīrs, bijušais futbolists Deivids Bekhems dievina lutināt savu mīļoto. Bez Napa Valley vīna dārza uzdāvināšanas (1 200 000 ASV dolāru) 2006. gada Valentīndienā vakariņu pagatavošanai uz Spāniju no Viktorijas iecienītākā Londonas restorāna tika “atlidināti” šefpavāri un pasniegta pēc paša dizaina radīta, zīmola Bvlgari rubīnu un dimantu kaklarota 8 000 000 ASV dolāru vērtībā. Laimīgas laulības noslēpums.

foto: Vida Press

Nevērtīgais materiālisms 

Platīns un 18 karātu bezkrāsu dimants ir mūziķa Jay-Z ekstravagantais, zīmola Lorraine Schwartz piecus miljonus vērtais saderināšanās gredzens mūziķei Bejonsei. “Cilvēki pārāk lielu akcentu liek uz saderināšanās gredzeniem. Tas, manuprāt, ir muļķīgs materiālisms,” reiz vīzdegunīgi apgalvojusi gredzena saņēmēja.

foto: Vida Press

Bagātnieku izklaides 

Miljardiera mazmeitiņa Parisa Hiltone reiz bija saderinājusies ar citu Parisu, arī miljardieri – Parisu Latsisu, kurš meitenei 2005. gadā pasniedza 4,7 miljonus dolāru vērtu saderināšanās gredzenu, darinātu no baltā zelta ar 24 karātu dimantu. Un, lai gan abu attiecības ar laulībām nenoslēdzās, dimanti ir mūžīgi.

foto: Vida Press

Ārišķību paraugstunda 

Sanfrancisko sporta laukumā AT&T Park, piedaloties 50 cilvēku orķestrim un tuvākajiem ģimenes locekļiem skatītājos, hiphopa mākslinieks Kanje Vests 2013. gadā lūdza televīzijas šovu zvaigznes Kimas Kardašjanas roku, pasniedzot 15 karātu dimanta gredzenu no Lorraine Schwartz.

Viņa, protams, atbildēja ar “jā” 4,5 miljonus vērtajam gredzenam, kas tapis pēc topošā vīra idejām un skicēm. Pēc laika Kanje mīļotajai uzdāvināja arī otru saderināšanās gredzenu, nedaudz mazāku Lorraine Schwartz gredzena uzlabojumu. Kima steidzās ar to lepoties saviem Instagram sekotāju miljoniem un zaudēja to bēdīgi slavenajā Parīzes bruņotajā aplaupīšanā.

foto: Vida Press
foto: Vida Press

No mīlas līdz naidam

Kad ASV pirmā lēdija Melānija Trampa vēl bija Melānija Knausa, uzņēmējs Donalds Tramps lūdza viņas roku, dāvinot divus miljonus vērtu Graff Diamonds saderināšanās gredzenu. Rotas nosaukums ir The Lord of The Rings jeb Gredzenu lords, un, tā kā tas ir vairāk nekā 10 karātu smags, apzīmējumam precīzi atbilst.

Nākamo šā paša zīmola gredzenu Tramps Melānijai iegādājās pēc desmit gadiem, atzīmējot desmito kāzu jubileju. Šoreiz rota svēra 25 karātus un maksāja trīs miljonus. Trampa mīlas apliecinājums izraisīja sabiedrības neapmierinātību – daudzi nespēja pieņemt, ka prezidenta kundzes gredzens ir tik pasakaini dārgs, kamēr liela vienkāršās tautas daļa dzīvo trūcīgos apstākļos.

foto: Vida Press
foto: Vida Press

Izšķērdība statusa vārdā

Hiphopa mūziķu vērtība mērāma automašīnās un kaklarotu izmēros. Lai tiktu līdzi talantīgākiem kolēģiem, Sean Kingston sevi centies pierādīt ar smagu un masīvu 500 000 dolāru vērtu 10 karātu baltā zelta krītiņu kastīti... Īpatnējās rotas liktenis bija īss – tā esot pazudusi pasta sūtījumā jau nākamajā – 2008. – gadā. Jautājums, kāpēc kaut ko tādu vajadzētu sūtīt pa pastu, palicis bez atbildes.

foto: Vida Press

Meiteņu labākie draugi

Arī aktieris Breds Pits, bildinot aktrisi Andželīnu Džoliju, sarūpēja kaut ko īpašu. Zīmola Robert Procop paspārnē tapa 500 000 ASV dolāru vērts augstākās kvalitātes 16 karātu dimantu saderināšanās gredzens. Tā dizaina izstrādē aktīvi iesaistījās arī pats līgavainis. Pāra attiecības izturēja vienpadsmit gadus, bet gredzens vēl aizvien ir Andželīnas Džolijas pirkstā.

foto: Vida Press

Aritmētiska rota

Bijušās ASV pirmās lēdijas Žaklīnas Kenedijas-Onases rubīna auskari – klipši – un gredzens, kas 1996. gada Sotheby’s izsolē tika pārdoti par 360 000 ASV dolāru, esot bijusi grieķu magnāta Aristoteļa Onasis kāzu dāvana sievai 1968. gadā. Zīmola Van Cleef & Arpels auskari vien ir sastāvējuši no 14 karātu dimantiem, 76 karātu rubīniem astoņu karātu zelta ietvarā.

foto: Vida Press
foto: Vida Press

Pateicība

Lai gan modes dizaineres, stilistes Reičelas Zojas glamūrīgās apģērbu kārtas un ekskluzīvās rotas nekad neliek vilties, tās papildināt palīdz arī viņas mīļotais vīrs, uzņēmējs Rodžers Bermans. Pēc abu pirmā kopīgā bērna Skailera piedzimšanas 2011. gadā Bermans pasniedza sievai 10 karātu dimanta gredzenu mazāku dimantu un platīna joslu ieskāvumā.

“Rodžers vēlējās Reičelu pārsteigt ar kaut ko romantisku un lielu. Reičela bija sajūsmā un kopš dāvanas saņemšanas gredzenu vairs nav novilkusi,” stāsta ģimenes draudzene un atklāj, ka šī dāvana kungam izmaksājusi ap 300 000 ASV dolāru.

foto: Vida Press

Dimantu portrets

Ar iespaidīgu, pulksteņu zīmola Tiret dāvanu var lepoties arī mūziķis Usher. 250 000 dolāru vērto rokas pulksteni rotā mūziķa portrets no albuma Confessions vāciņa, 1106 dārgakmeņi un 10 dimantu karāti. 2005. gadā kā izstādes Dimanti sastāvdaļa tas bija apskatāms Londonas Dabas vēstures muzejā, bet šobrīd atrodas mūziķa aksesuāru skapī Atlantas mājās.

“Šis pulkstenis ir unikāls un neatkārtojams izstrādājums, un, lai gan tas man neizmaksāja miljonu, iespējams, par šādu cenu to kādu dienu pārdošu izsolē. Tā ir fantastiska dāvana, un, ticat vai ne, esmu to arī pāris reižu uzvilcis,” priecājas Usher.

foto: Vida Press

Papucīša dāvana

Lai uzpucētos 1998. gada Oskara balvu pasniegšanas ceremonijai, kurā Gvineta Paltrova bija nominēta kā labākā aktrise par darbu filmā Iemīlējies Šekspīrs, viņa no zīmola Harry Winston aizņēmās 40 karātu dimantu kaklarotu Princese (tolaik 160 000 ASV dolāru vērtībā). Bet aktrises tēvs, producents Brūss Paltrovs, bija tik lepns, ka nolēma meitai šo kaklarotu uzdāvināt: “Vēroju Gvinetu, viņa bija tik skaista un laimīga. Teicu: “Varbūt, lai nosvinētu šo nomināciju, nopērkam tev kaklarotu?” Ideja radās vēl pirms balvas saņemšanas.”

foto: Vida Press

Miljons dolāru smaids

Repera Lil Wayne zelta un dimanta zobu rotājumi esot 150 000 ASV dolāru vērti, bet to inkrustēšanas operācija 2010. gadā – nenovērtējama. “Nē, tās nav protēzes. Tie ir mani zobi, un es ar šiem zobiem nomiršu,” Džimija Kimmela šovā izteicās mūziķis, pierādot, ka ir īsts ekscentriķis.

foto: Vida Press