foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Triju meitu tēvam dziedātājam Edgaram Kreilim tomēr neizdodas glābt laulību
Vēl rudenī Katrīne atbalstīja vīru Edgaru muzikālajos projektos gan klātienē, gan sociālajos tīklos. Bet nu arī tur katrs gājis savu ceļu, vairs neizrādot prieku vienam par otru.
Attiecības
2018. gada 17. marts, 06:03

Triju meitu tēvam dziedātājam Edgaram Kreilim tomēr neizdodas glābt laulību

Žurnāls "Kas Jauns"

Dziedātājs un precētais triju meitu tēvs Edgars Kreilis (26) jau kādu laiku dzīvo šķirti no savas ģimenes.

Kopš 2013. gadā TV3 šovā Koru kari iepazinām jauno dziedātāju Edgaru Kreili, viņš mērķtiecīgi kāpis pa muzikālās karjeras kāpnēm, piedāvājot arvien jaunas dziesmas, kā arī tiekot šova X faktors un konkursa Supernova finālos. Viņa auditorija pārsvarā ir jaunas meitenes, kas sajūsminās ne tikai par dziedātāja vizuālo tēlu, bet arī to, ka viņš savā vecumā jau paguvis kļūt par triju meitu tēti. „Kā šovs, tā meita,” piedaloties X faktorā, par dzīves sakritību aizvadītajā rudenī smaidīja jaunais dziedātājs. Viņš intervijās stāsta par daudzajām rūpēm, kas saistās ar meitu audzināšanu un nodrošināšanu, taču patiesībā ģimenē sen vairs nedzīvo un apsver laulības šķiršanu arī oficiāli.

Trīs šovi, trīs meitas

Edgars Kreilis ir pazīstams pašmāju TV šovu dalībnieks, un tieši šovs ir arī tas, kurā viņš iepazinās ar savu nākamo sievu Katrīni. Proti, Katrīne piedalījās šovā Koru kari 2, dziedot Žorža Siksnas vadītajā Jelgavas Tirkīzzilajā korī, bet pēc tam turpināja dziedāt Siksnas vadītajā ansamblī, kam piepulcējās arī Edgars Kreilis.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Katrīne un Edgars 2012. gadā savā kāzu dienā.

Pēc četriem gadiem abi jau kā precēts pāris startēja Koru karu turpinājumā, dziedot Normunda Jakušonoka vadītajā Rīgas Zelta korī. Skatītāju uzmanību pāris piesaistīja, būdami savas pirmās atvases gaidībās, un presē parādījās fotogrāfijas, kurās kora dalībniece Katrīne redzama ar milzīgu punci pēdējās grūtniecības nedēļās. Drosmīgajam pārim ar aizrautību sekoja līdzi visa Latvija un ar sajūsmu 14. martā uzņēma ziņu, ka pasaulē nākusi Kreiļu meita Kerija. Drīz vien mazulīte ratos tika vizināta uz šova filmēšanas studiju, kur Katrīne gan atbalstīja savu kori un vīru, gan pat piedalījās ballītēs.

Savukārt pēc diviem gadiem, gaidot otro meitu Elisu, abi startēja kanāla Rīga TV24 rīkotajā Karaoke TV čempionātā. Kad pagājušā gada rudenī, sākoties šovam X faktors, dziedātājs atklāja, ka kļuvis par trešās meitas tēti, skatītāji savilka priecīgu sakritību, secinot, ka katrs šovs, kurā Edgars piedalījies, viņam vainagojies ar meitu.  

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
2013. gadā šovā "Koru kari" ar pirmdzimto.

Glābt attiecības mēģina šovā

Ka Kreiļu mīlas dzīvē ne viss ir tā, kā koncertos izskatās, uzzinājām pirms gada, ieraugot Katrīni un Edgaru kanāla STV Pirmā! šovā Melu detektīvs, kas bija paredzēts pāriem, lai glābtu attiecības. Vārds pa vārdam, un Kreiļa sieva atzinās, ka pēc bērnu dzimšanas pieņēmusies svarā par teju 20 kilogramiem un tas viņai liek cīnīties ar kompleksiem. Lai arī slaidās līnijas bija atgūtas, viņai šķita, ka attiecībās joprojām valda saspringums.

Melu detektīvā Katrīne centās noskaidrot, vai Edgars domā, ka viņa „ir resna”. Kad dziedātājs to noliedza, sieva viņam atgādināja, ka strīda karstumā pats reiz to izmetis. Iebilstot Kreilis atzina, ka kašķējoties mēdz pateikt to, kas otram visvairāk sāp, bet ne tāpēc, ka pats tā domātu, bet lai emocionālajā cīniņā uzvarētu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Pirms gada Kreiļu ģimene centās visu vērst par labu, par attiecību problēmām runājot televīzijā.

Mierinot savu meitu māti, Edgars uzsvēra, ka viņš apprecējis viņu kā cilvēku, nevis viņas vizuālo izskatu, tāpēc lai beidz par to vienreiz satraukties. Dziedātājs arī paskaidroja, ka spēj aizmirst strīdus pēc piecām minūtēm, kamēr sieva tos atceras ilgi, kas arī esot daudzu nesaskaņu pamatā. „Es nevaru gaidīt, kad tu man pienāksi klāt. Mums visiem jāiet uz priekšu kopā,” tēlaini par attiecību dzīvi izteicās Kreilis.

Grib būt labs tēvs

Nesen, ar dziesmu Younger Days piedaloties konkursā Supernova, Kreilis presei atklāja, ka audzis ģimenē, kurā tēvs alkohola ietekmē bieži taisījis skandālus. Sakot, ka cenšas meitām rādīt vīrieša piemēru, dziedātājs piebilda, ka ne lieto alkoholu, ne smēķē, bet raujas trijos darbos, lai visa kā būtu gana. Edgars ikdienā strādā arī ar mūziku nesaistītu darbu – ir projektu vadītājs hokeja piederumu internetveikalā, kā arī pārsteidz pircējus, rosoties par pārdevēju aiz letes gaļas un desu veikalā Iecēnu delikateses Ozolniekos.

„Nekad nebiju domājis, ka man būs trīs meitas, bet ir forši, novērtēju to, kas man ir dots. Turklāt šajā laikā esmu arī pats mainījies uz labo pusi, jo vēlos rādīt labu piemēru savām meitenēm. Ja tēvs par viņām rūpēsies, lutinās, tad arī tādu vīru viņas sev līdzās atradīs,” uzskatos portālā Jauns.lv dalījās Kreilis, piebilstot, ka „meitas ir viens no iemesliem, kas liek sasniegt vairāk un iet uz priekšu”.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Taču ģimenes saturēšanai ar to izrādījies par maz. Kā apgalvo pārim pietuvinātas personas, Edgars kopā ar sievu nedzīvo – viņš palicis ģimenes miteklī, bet Katrīne ar bērniem aizgājusi pie savas mammas. Šķiršanos laulātais pāris grasoties kārtot arī oficiāli, turklāt Kreiļa sieva esot nolēmusi prasīt arī alimentus.

Plānojis paņemt pauzi

Vaicāts, vai baumas atbilst patiesībai, Edgars Kas Jauns ne tās apstiprina, ne arī noliedz, ieturot mulsuma pilnu pauzi un paskaidrojot, ka tik personīgu tēmu tomēr vēlētos paturēt „savā starpā”.
Apzinoties, ka šķiršanās fakts agrāk vai vēlāk, bet nāktu gaismā, Edgars atzīst, ka mūzika ir bijusi tā, kas abus satuvinājusi un turējusi kopā, taču, kad katrs sācis iet savu ceļu, mainījušās intereses un, iespējams, arī paši. „Bet tas nekādā ziņā nemaina mūsu attieksmi pret bērniem un vienam pret otru,” tūdaļ piebilst Kreilis, kurš pie katras iespējas laiku pavadot kopā ar meitām. Tieši viņš pirms gada bijis iniciators dalībai Melu detektīvā – cerējis, ka „izrunāšanās palīdzēs salikt visu pa plauktiņiem un saprast, kur kas atrodas”.

„Vairs nebija tās saprašanās, kāda bija kādreiz, un tas bija sāpīgi. Izrunājām, kaut kas pavērās, bet beigās...” nepabeidzis domu, nopūšas mūziķis. Viņš noliedz, ka pie vainas būtu meiteņu lielā uzmanība pēdējā laikā, jo paralēlas attiecības viņu nesaistot. Visdrīzāk – lielā aizņemtība.

Jāpiebilst, ka vēl rudenī Katrīne bija X faktora skatītāju rindās – atbalstīja Edgaru gan koncertos, gan sociālajā vietnē Facebook, izsakot vīram komplimentus un aicinot par viņu balsot. Tas liecina, ka arī pēc šķiršanās jaunieši bija spējuši saglabāt normālu kontaktu.
Lai arī Kreilis ir labi ieskrējies muzikālajā lauciņā, viņš plānojis paņemt pauzi, lai „sakārtotu savas lietas”. „Visādas problēmas bija jau rudenī. Iespējams, būtu bijis labāk risināt tās, nevis piedalīties šovā, bet motivēju sevi, ka tas ir tas sapnis mūzikā, kā es tagad padošos. Un tā daudz ko esmu atlicis. Svarīgākā jau nav ne tā mūzika, ne karjera, bet pamatā – lai būtu laimīgi tie cilvēki, kurus es mīlu,” pauž jaunais dziedātājs.

TV šova "X faktors" dalībnieks Edgars Kreilis šova laikā nosvin dzimšanas dienu

TV šova "X faktors" dalībnieks Edgars Kreilis ar ģimeni un šova kolēgiem naktsklubā 29. oktobrī nosvinēja 26. dzimšanas dienu.

gallery icon
26