foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Astrologs Račs par šo gadu: "Jā, cenas augs, algas augs. Bet burbuļa nebūs"
Andris Račs ieskicē Suņa gadā gaidāmo.
Cita pasaule
2018. gada 14. februāris, 19:39

Astrologs Račs par šo gadu: "Jā, cenas augs, algas augs. Bet burbuļa nebūs"

Jauns.lv

15. februārī pēc ķīniešu kalendāra iestājas Jaunais gads. Ko tas mums sola, vēsta astrologs Andris Račs.

Astrologs Račs, būdams - kā pats saka - eksliepājnieks, savu prognozi par Suņa gadu uzticējis portālam Liepājniekiem.lv:

"Balstoties uz cikliskām svārstībām, kuras astroloģijā parāda lielākās Saules sistēmas planētas – Jupiters un Saturns, austrumu kalendārs nosauc gada dzīvnieku un gada stihiju.

Austrumu (ķīniešu) kalendārā ir 60 gadu, kurā 5 reizes atkārtojas 12 gadu Jupitera cikls un 2 reizes 29,6 gadu Saturna cikls. Jupiters nosaka dzīvnieku - 2018.gadā Jupiters būs Skorpiona zīmē, kas atbilst austrumu zodiaka Suņa gadam.

Savukārt Saturns būs Mežāža zīmē, kas atbilst austrumu kalendāra zemes stihijai.

Austrumu astroloģijā šis tiek uzskatīts par ražīgu darba gadu, kurā var ļoti daudz paveikt, jāstrādā. Labvēlīgs gads sagaidāms banku sfērā, arī ātro kredītu izsniedzējiem tas solās būt veiksmīgs. Pieaugs aizdevumi, kas izsniegti uz ilgāku laika posmu.

Tāpat gads solās būt veiksmīgs tādās jomās kā celtniecība, enerģētika, ieguve un izstrāde, apdrošināšana, valsts pārvalde, militārā joma jeb aizsardzība, kā arī pārstrāde un apstrāde.

Šeit gan jāmin, ka nepieciešams sakārtot atbalstu otrreizējās pārstrādes uzņēmumiem.

Tuvāko 2 gadu laikā senioru darbs tiks aizvien vairāk pieprasīts. Vienmēr jāatceras, ka nav sliktuma bez labuma. Šajā gadā bezdarbs būs tikai tiem, kuri slinkos, visi pārējie darbu atradīs, ieskaitot seniorus. Darba devējiem nopietni jāpadomā par paaudzes, kura dzimusi 1959.-1964.gadā, pārkvalifikāciju. Tie ir ļaudis, kuriem šobrīd ir ap 55 gadiem, un viņi joprojām ir gatavi strādāt daudz.

Tāpat vairāk jāpielieto lojalitātes stimuli. Demogrāfijas problēma, kuru radīja 1970.gadu vidū un otrajā pusē dzimusī paaudze, kura nevēlējās dzemdēt bērnus 1990.gados, tagad rada darbaspēka trūkumu. Tas labi ilustrē to, ka neviens un nekas šai pasaulē nav tikai tāpat – kā gribu, tā daru, kā tas 1990.gados bija modē, pārprotot demokrātiju kā visatļautību. Ir jābūt sabiedrības spiedienam un pareizi valsts politikai.

Jā, cenas augs, algas augs, bet varam nesatraukties, jo nekādu burbuļu nebūs. Šis ir darītāju laiks: ja vari, dari! Strādā efektīvi un mērķtiecīgi. Jo tik daudz nopelnīt, kā šogad varēs ar darbu, vēl līdz šim Latvijā nav bijis iespējams.

Cikliski 2018.gads atgādinās 2006.gadu - trekno gadu. Taču toreiz nebija bremžu (saturna) ietekmes, tādēļ nopelnīja spekulanti. Tagad var nopelnīt ar darbu.

Astroloģijā ir vieglās un darba planētas, un šo gadu pārvalda Marss un Saturns. Tas ir darbs, riktīgs darbs. Ieteicams pašiem veidot savu biznesu.

Šā gada divi pēdējie mēneši, kad Jupiters pāries Strēlnieka zīmē, varētu būt īpašs inflācijas un algu kāpuma laiks un kas iezīmēs jau 2019.gada tendenci.

Bet, runājot par Suni, es teikšu tā: šis gads ir labs konsekventiem lēmumiem, kas nav populāri. Es nezinu, vai tā ir laime vai nelaime, ka mums šogad gaidāmas vēlēšanas. Iespējams, ka gan, gan.

Latvijā ir dažas sfēras, kurās ir jau tik slikti, ka sliktāk vairs nevar būt, un šā gada gaisotne ir tāda, ka cilvēki ir gatavi pārmaiņām. Ir īstais brīdis nepopulāriem lēmumiem, jo tauta sapratīs. Aicinu valdību un pašvaldības uzdrošināties. Tādēļ ievēlēs tos, kuri runās tiešu valodu. Es par lielāko mērķi 2018.gadā izvirzītu darba efektivitāti – gan valsts pārvaldē, gan privātajā sektorā," rezumē astrologs Andris Račs.