foto: Vida Press
Viņas pirmais skūpsts bija filmēšanas laukumā. Kāda patiesībā ir kulta aktrise Bleika Laivlija
No malas izskatās, ka Bleikai ir ideāla dzīve – augums, izskats, vīrs, ģimene, karjera.
2018. gada 19. februāris, 06:01

Viņas pirmais skūpsts bija filmēšanas laukumā. Kāda patiesībā ir kulta aktrise Bleika Laivlija

Žurnāls "OK!"

Bērnībā atkodusi aktiera profesijas knifus un pasaules slavu guvusi kā Serēna van der Vudsena kulta seriālā Intrigante, Bleika Laivlija izveidojusi teju ideālu dzīvi. Viņai ir dievietes figūra, nevainojama karjera, perfekts vīrs – aktieris Raiens Reinoldss, divas mazas meitiņas un talants šeptēt virtuvē.

Kulta aktrise Bleika Laivlija

gallery icon
29

Atstātā fotogrāfija

Ērnija un Elēnas Laivliju ģimenē valdīja kinematogrāfiski apstākļi – viņš bija aktieris, viņa – talantu aģente, un, nodēvēta par godu vecāsmammas brālim, 1987. gada 25. augustā piedzima pāra meita Bleika Elandere Brauna. Vecāki uzskatīja, ka bērnu – Bleikai ir vecāks brālis Ēriks – atstāšana aukles ziņā nav laba doma, tāpēc visur ņēma līdzi. Ikdienā tās bija aktiermākslas nodarbības, tāpēc meitēns jau kopš mazām dienām uzsūca aktiermākslas knifus, ieguva pārliecību par sevi un atkoda profesijas noslēpumus, taču, kā pēc gadiem Bleika stāstīja kādā intervijā, šī pasaule – pat par spīti tam, ka ar izklaides industriju ir saistīta visa viņas ģimene – viņu neinteresēja.

foto: Vida Press

Meitene lūkojās Stenfordas universitātes virzienā un, vienīgi brāļa ilgi un dikti pierunāta, piekrita piedalīties provēs jauniešu komēdijai Ceļojošo bikšu māsība (2005). Bleikai bija jāieiet telpā un jāatstāj tur sava fotogrāfija. Pusaudze to uzskatīja par joku, savukārt aktieru vērtētāji acumirklī sapratuši, ka viņa ir īstā. Ieguvusi Bridžetas lomu, Laivlija turpināja pildīt gan klases prezidentes, gan karsējmeiteņu līderes pienākumus, kā arī dziedāja korī un priecājās par iknedēļas Disnejlendas apmeklējumu. Starp citu, Bleika vēl joprojām ļaujas šīm atrakcijām un bērnības tradīcijas ir pārnesusi uz savas ģimenes ikdienu.

Pēc lomas Ceļojošo bikšu māsībā jaunā aktrise kļuva par karstu kumosiņu, un kases panākumiem sekoja arī Bleikas izvirzīšana Teen Choice Award. Kopš 2006. gada Laivlija filmējas dažādu žanru filmās un par tēlojumu lielākoties saņem uzslavas.

foto: Vida Press
Bleika Laivlija "Gossip Girl" filmēšanā.

Seriāla nodrošinātā slava

Uz rakstnieces Sesīlijas fon Zīgesaras bestsellera Intrigante ekranizācijas galveno – Serēnas van der Vudsenas – lomu pretendēja Leitone Mīstere, taču viņa ieguva Bleikas Valdorfas lomu. Seriāla veidotāji, ieraugot Bleiku Laivliju, uzreiz nodomāja: tā nu ir meitene, kuru nav grūti iedomāties sēžam Ņujorkas modes nedēļas pirmajā rindā!

Taču neviens negaidīja, ka tā vietā, lai vēlētos kļūt par zvaigzni, Bleika būs apņēmības pilna studēt un sarunās ar producentiem piekāpsies vienīgi tad, kad saņems solījumu, ka vienu dienu nedēļā pilnībā varēs veltīt izglītībai. Sākotnējo solījumu vidū bijis arī miglains mājiens, ka parasti pēc apmēram gadu ilgas darbošanās seriālu aktieru dzīvē iestājas relatīvs miers un to iespējams savienot ar daudz ko citu, un “tava dzīve atgriezīsies normālās sliedēs un varēsi atsākt doties uz skolu”... Parakstot līgumu, kautrīgā Bleika, kuru vienmēr pavadīja bailes zaudēt anonimitāti, apzinājās, ka dzīve uz mūžiem mainīsies, kaut arī vēl nebija iestājusies tvitera, feisbuka un instagram ēra, kas dokumentē pat vismazāko solīti.

foto: Vida Press
Bleika Laivlija un Raiens Reinolds kinokadrā.

Intrigantei ir sešas sezonas. Seriālu sāka demonstrēt 2007. gadā – tā brīža tehnoloģiju (ne)attīstība jaunajiem aktieriem ļāva saglabāt noslēpumainību ne tikai ap seriālu, bet arī privāto dzīvi, un to, ka, piemēram, Bleika Laivlija un Pens Beglijs bija pāris, daudzi pat filmēšanā iesaistītie uzzināja post factum. Par Intrigantes ietekmi nebija šaubu – seriāls diktēja modi, tajā redzamās drēbes un aksesuāri zibenīgi pazuda no veikalu plauktiem, dziedātāji, kuru kompozīcijas pavadīja notikumus, kļuva par zvaigznēm, frizieriem nebija grūti uzminēt klienšu vēlmes – visas vēlējās līdzināties Serēnai, un viņas blondās lokas izkonkurēja Dženiferas Anistones frizūru no Draugiem. Tiesa, ēnas pusē atradās Ņujorkas privātskolas, kuru skolēniem bija aizliegts šo seriālu skatīties, lai virtuālā realitāte nenonāktu realitātē, jo Ņujorkas glamūrs, valdzinājums un bīstamība vienlaikus bija pārāk kārdinoši BEST. SHOW. EVER. pavadoņi.

Lai filmētos Intrigantē, Bleika no saulainās Kalifornijas pārcēlās uz Ņujorku. Silti mēteļi un jakas iegūla viņas drēbju skapī, kam vienlaikus kalpoja arī virtuve, jo viņas pirmais īrētais dzīvoklītis bija tik mazs, ka nebija rūmes pat no mājām atvestajām kūku formām. Jau itin drīz jaunā aktrise saprata, ka kaislīgu epizožu filmēšana ir pilnīgs murgs – telpā bez aktieriem atrodas vēl četrdesmit cilvēki, kuri komentē notiekošo un izrīko, taču finansiālais atalgojums mazināja nepatiku pret profesijas blaknēm. 2009./2010. gada sezonā par vienu sēriju Serēnas lomas atveidotāja saņēma 50 tūkstošus dolāru, 2011./2012. – jau 60 tūkstošus, un uzpildītais bankas konts Laivlijai ļāva atzīt, ka dalība tik komerciālā produktā viņai likusi saprast, ka “pēdējais, ko vēlos darīt, ir piedalīties komerciālā filmā. Es vēlos riskēt”. Viņa apgalvoja, ka nevēlas spēlēt “drošā” projektā, kas – tāpat kā tīra komercija – ļautu arī vairāk nopelnīt, lai aktrise varētu iegādāties, piemēram, dzīvokli, taču “man ir 22 gadi, un pašlaik to nevajag.”

foto: Vida Press

Panākumi turpinās

Bleikai Laivlijai vienīgajai no Intrigantes komandas izdevies izveidot vērā ņemamu kino karjeru, un to pavada krietna publicitātes deva. Pirmoreiz no glancēta žurnāla vāka viņa noraudzījās jau 2007. gada nogalē, iekšlapās stāstot par savu pieredzi skolā un karjeru pirms Intrigantes, un tas bija tikai sākums.

2009. gadā Bleika nospēlēja Robinas Raitas varoni jaunībā, un komplimentu par darbu trīskārt oskarotā aktiera Daniela Deja-Lūisa sievas Rebekas Milleres režisētajā filmā Pipas Lī privātās dzīves netrūka. Sekoja loma Bena Afleka filmā Pilsēta (2010) un kinokomiksā Zaļais lukturis (2011), kurā Bleika atveidoja galvenā varoņa meiteni un iemīlējās tā atveidotājā Raienā Reinoldsā, kura vēderpresi sabotēja ar pašceptajām un grēcīgi gardajām kūciņām.

foto: Vida Press

Knapie komercpanākumi un bargās kritikas gan pabojāja mīlas putniņu noskaņojumu, taču žurnāls Time Laivliju iekļāva planētas 100 ietekmīgāko cilvēku sarakstā, AskMen.com nodēvēja par gada iekārojamāko sievieti, People – par vienu no planētas skaistākajiem cilvēkiem.

Spītējot suņu rejām, Bleika piedalījās Olivera Stouna Mežoņos (2012), ko arī par veiksmi nenosauksi, taču šis darbs jaunajai aktrisei lika sakopot visu spēku, un pēc režisora ekspresīvajām izpausmēm filmēšanas laukumā viņa katram no filmēšanas grupas uzdāvināja T kreklu ar uzrakstu I Survived Oliver Stone. Tad gar degunu aizgāja loma Bada spēlēs, kas pasaulslavenu padarīja Dženiferu Lorensu, taču Bleika kļuva par kosmētikas giganta L’Orèal jauno seju, kā Gucci seja piedalījās Nikolasa Vindinga Refna režisētajā reklāmas filmā, bet, kad viņu izvēlējās par Chanel seju, kampaņas režisors bija neviens cits kā pats Karls Lāgerfelds.

Lielajā kino viņa nospēlēja titullomu melodrāmā Adelainas gadi (2015), un pērn uz ekrāniem nonāca šausmene Seklie ūdeņi. Filma saņēma pozitīvas atsauksmes, bet Bleika – komplimentus par figūru – nesen bija piedzimusi viņas otrā meita. Aktrises jaunākā loma ir melodrāmā Es redzu vienīgi tevi. Džīna ir akla, taču, kad sievietes redze atgriežas, neglābjami mainās viņas un vīra attiecības. Apspēlējot atkarību no tuvākā cilvēka, autori iet slidenu ceļu, un Bleikas Džīna, kura agrāk baidījās atlaist vīra roku, nu ir kļuvusi par patstāvīgu sievieti, kura pati zina, ko vēlas un – kas galvenais – kā to iegūt.

Prom no prožektoriem

“Es nekomentēju savas attiecības,” kādā intervijā sacījusi Bleika Laivlija. “Mana anonimitāte man ir dārga. Vēlēties būt aktrisei un būt slavenībai – tās ir dažādas vēlmes.” Tomēr par viņas privāto dzīvi ir gana daudz zināms. Laivlijas boifrendu vidū ir bijis gan Intrigantes Pens Beglijs, gan Raiens Goslings un pat Leonardo di Kaprio, turklāt Bleika neveiksmīgi kandidēja uz Deizijas lomu Ficdžeralda romāna Lielais Getsbijs ekranizācijā ar Leo titullomā. Viņas pirmais skūpsts bija filmēšanas laukumā – nekā romantiska!

Raiena Reinoldsa privātās dzīves peripetijās līkloču bijis krietni vairāk, turklāt viņš ir desmit gadus vecāks par mīļoto. Kanādiešu smukulīša draudzeņu vidū bijušas arī Reičela Lī Kuka un Alanisa Morisete, viņš bija precējies ar Skārletu Johansoni, taču arī šķiršanās viņam neliedza cerēt uz laimi privātajā dzīvē. Un kādā dubultrandiņā Zaļā luktura filmēšanas laikā viņi saskatījās, par spīti tam, ka abiem tobrīd bija citas attiecības.

Jau ziemas brīvdienās pāris apciemoja Reinoldsa ģimeni, bet 2012. gada vasarā iegādājās māju Bedfordā, Ņujorkā. Tur, tālu prom no Losandželosas prožektoriem, ārpilsētas idilli bauda arī Ralfs Lorēns, Brūss Viliss, Maikls Duglass un Ketrīna Zeta-Džonsa, Glena Klouza, Ričards Gīrs un Marta Stjuarte. Bleikas un Raiena divus miljonus vērtais īpašums noraugās uz Krosriveras ūdenskrātuvi, un abu fermā pie Ņujorkas nav ne smakas no Losandželosas obligātā ultramodernuma.

foto: Vida Press

Sapņu kāzas

Par pāra attiecību nopietnību nepārprotami ziņoja saderināšanās gredzens ar ovālu rozā dimantu, ko ieskauj daudzi mazāki. Lorēnas Švarcas dizains un cena 12 miljonu dolāru apmērā nesamulsināja Bleiku, kad viņa pieņēma bildinājumu, un abi sāka gatavoties kāzām. Kā izmēģinājums tām bija Serēnas lielā diena 2012. gada 8. septembrī, kad Intrigantes filmēšanas laukumā Bleika teica jā vārdu. Jau nākamajā dienā tikai 35 viesu klātbūtnē Laivlija un Reinoldss apprecējās, par svinību vietu izvēlēdamies Būnholas plantāciju, kas atrodas netālu no Čārlstonas un redzama arī vairākos seriālos un kinofilmās, arī Piezīmju grāmatiņā (2004), kurā galveno vīriešu lomu atveido Bleikas eksdraugs Raiens Goslings.

foto: Vida Press

Bleika bija tērpusies kristāliem klātā Marchesa kleitā un Labutēna kurpēs, līgavas pušķis bija ieturēts pasteļtoņos; Raienam mugurā bija Burberry uzvalks. Šis notikums uz trijiem mēnešiem tika glabāts noslēpumā, jo vaininieki parūpējās, ka visiem nav pieejas mobilajiem telefoniem un kamerām. Reportāžu par savām kāzām pāris ļāva publicēt vienai no iesaistītajām – amerikāņu mājsaimnieču un pašas Bleikas elkam Martai Stjuartei, kuras pārziņā bija maltīte. Žurnāla Weddings Ziemassvētku numurā varēja iepazīties ar daudziem šo kāzu sīkumiem, un lasītājus pārsteidza stila izjūta, ko Holivudas zvaigznēm bija izdevies uzburt.

Protams, pret mielastu Bleikai bija milzu prasības. Viņa stundām var darboties virtuvē, lai pagatavotu kaut ko garšīgu, un vaina par šādu hobiju jāuzņemas viņas mātei. Elēna saviem pieciem bērniem parādīja, ka dzīvi var svinēt arī ar ēdienu, īpaši – Pateicības dienu un Ziemassvētkus. Laivlija ir pārliecināta, ka sēdēt pie ģimenes galda un gatavot kopā ar draugiem – tas vienmēr ir iemesls svinībām, un pati priekšroku dod amerikāņu, franču un itāļu virtuvei, kā arī cer reiz Ņujorkā atvērt savu restorānu.

Laivlija arī sapņo, ka viņai reiz piederēs uzņēmums, kas iekārtos interjeru, – viņai patīk antīkas lietas –, un nākotnes mērķu vidū ir arī modes līnija, jo atšķirībā no daudziem kolēģiem Bleika uz pasākumiem dodas nevis profesionālu stilistu saposta, bet ģērbusies tā, kā pašai patīk. Taču vispār – visa sarkano paklāju būšana esot vienīgi fasāde, un nevienam nav jāzina, kas notiek aiz smaidiem, smiekliem un mīļiem jociņiem, ar kuriem Bleika un Raiens tik bieži publiski apmainās.

Kompleksu uzvarētāja

Abu statuss – Holivudas slavenības – pieprasa regulāru pasākumu apmeklēšanu, un pa sarkanajiem paklājiem viņi iet, demonstrēdami plašu smaidu un nevainojamu idilli abu attiecībās. Nesen kā nosvinējuši kāzu piekto gadadienu, Bleika un Raiens ir teju nevainojami, taču patiesībā viņi savu dzīvi ļoti slēpj, un par pirmās meitas piedzimšanu – laimīgais tētis bija klāt gan Džeimsas, gan Ineses dzemdībās – mediji uzzināja tikai pēc vairākām nedēļām, bet minējumi par viņas vārdu turpinājās vēl krietnu laiku. Kad visi četri devās uz Raienam veltītās zvaigznes atklāšanu Holivudas Slavas alejā – tas notika 2016. gada decembrī –, fotogrāfi knipsēja vienā laidā, jo tik retu izdevību laist garām nebūtu prāta darbs.

Bleika Laivlija ar mammu modes nama "Michael Kors" skatē Ņujorkā

Aktrisei Bleikai Laivlijai un viņas mammai tiek pārmests, ka „Micheal Kors” skatē Ņujorkas Modes nedēļā viņas sēdējušas pirmajā rindā ar ...

gallery icon
9

Pāris jau sen ir vienojies, ka vienlaikus nestrādās, lai vienmēr kāds būtu kopā ar meitām, un, ja vien tas ir iespējams, filmēšanas laukumā dzīvo visi četri. Bleika ir laba garastāvokļa ģenerators un uzskata, ka tādējādi labu omu sagādā arī apkārtējiem. Jau bērnībā nodomātais “ir laba diena, lai būtu laimīga!” viņu pavada ikdienas gaitās, un tas palīdz cīnīties gan pret Holivudā valdošo seksismu, gan attiecībās ar meitām un vīru, bet, ja nu sanāk kāds negludums, viņa palīgā sauc māsu vai draudzeni. Tas gan notiek reti, jo Bleika un Raiens vispirms ir draugi, un mīlas dzirkstelītes abu attiecībās ienāca krietni pēc nevainojamas saprašanās.

Interesanti

* Bleika spēlē ģitāru.
* Daudz brīvā laika velta, lai novērstu seksa verdzību.
* No malas izskatās, ka Bleikai ir ideāla dzīve – augums, izskats, vīrs, ģimene, karjera. Pašai Bleikai nepatīk šāds apgalvojums.
* Atzinusi, ka nevis darbs viņu dara patiesi laimīgu, bet ģimene. “Zinot to, viss pārējais ir sekundārs.”
* Vienīgais cilvēks, kuram viņa kaut ko mēģina pierādīt, ir Bleika pati.
* Sliktajās dienās ēd šokolādes saldējumu un dejo Karaļa Lauvas skaņu celiņa pavadībā.