foto: Vida Press
Kailas topošās māmiņas. Skaistākās grūtnieču fotosesijas
Kailo grūtnieču fotosesijas ir piemērs tam, cik skaists ir gaidošas sievietes ķermenis.
Bērni
2017. gada 5. jūlijs, 06:01

Kailas topošās māmiņas. Skaistākās grūtnieču fotosesijas

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Pirms 26 gadiem, esot septītajā grūtniecības mēnesī, kaila un uz žurnāla vāka aktrise Demija Mūra sacēla milzīgu ažiotāžu sabiedrībā. Šobrīd viņas piemēram seko ikviena aktrise, dziedātāja, realitātes šovu zvaigzne – grūtniece. Kailo grūtnieču fotosesijas ir piemērs tam, cik skaists ir gaidošas sievietes ķermenis.

Trīs sirdis

To, ka mūziķes Bejonses un hiphopa mūziķa Jay Z ģimenē ir gaidāms pieaugums, dziedātāja paziņoja savā Instagram kontā ar fotogrāfiju, kurā redzama apakšveļā. „Mēs vēlētos dalīties mūsu mīlestībā un laimē. Esam pateicīgi, ka mūsu ģimene pieaugs par diviem tās locekļiem, un sakām jums paldies par laba vēlējumiem.”

Fotogrāfija dienas laikā savāca 8,4 miljonus patīk atzīmju. Tas šobrīd ir sociālā tīkla Instagram rekords. Vēlāk sekoja arī pārējā fotosesijas sērija – Bejonse kaila zem ūdens, uz auto, ziediem rotāta, ar meitu Blū Aiviju un atdarinot itāļu mākslinieka Sandro Botičelli gleznu Venēras dzimšana.

foto: Vida Press
foto: Vida Press

Slavenākā fotogrāfija pasaulē?

foto: Vida Press

Pasaulslavenās fotogrāfes Annijas Leibovicas uzņemtā fotogrāfija (1991. gada žurnālam Vanity Fair) ar aktrisi Demiju Mūru septītajā grūtniecības mēnesī preses kiosos (kā erotiskajiem žurnāliem) tika aizklāta ar papīra lapu, un tā ir viena no ietekmīgākajām jebkad uzņemtajām fotogrāfijām pasaulē. „Bija sajūta, ka tiek dota atļauja būt seksīgai arī tad, kad esi stāvoklī. Taču tādu reakciju negaidīju, biju šokēta,” pēc gadiem atzina aktrise.

Labākā forma

foto: Vida Press

Esot grūtniecības pēdējā mēnesī, 2014. gadā realitātes šovu zvaigzne, Kardašjanu ģimenes atvase Kortnija pozēja žurnāla DuJour vākam un stila lapām. Un, lai arī tā nebija viņas pirmā kailā grūtniecības fotosesija, Kortnija izmantoja iespēju žurnālā paust viedokli par atkailināšanos: „Es par savu ķermeni nekaunos. Kad esmu stāvoklī, esmu vislabākajā formā, un tas ir lielisks ķermeņa transformācijas process. Tas ir skaists un spēka pilns laiks.” Un vislabākajā formā viņa ir pabijusi jau trīs reizes.

Kailais eņģelis

foto: Vida Press

Svinot savu jauno dzīves posmu, supermodele Sindija Krauforde ar savu pirmo bērnu – dēlu Presliju – zem sirds atļāvās atkailināties 1999. gada žurnāla W fotosesijā. Izaicinoši, jo Sindija atkārtoja Demijas Mūras pozu, un zem fotogrāfijas bija paraksts: „Pabīdies malā, Demij. Maikls Tompsons nofotogrāfējis Holivudas seksīgāko māmiņu.” „Tas ir brīnums. Ko es varu teikt? Man patika tas, kā izskatījos uz pagājušā gada Playboy vāka, un to atkārtoju vēlreiz,” argumentēja modele.

Skaisti būt sievietei

foto: Vida Press

„Man bija būtiski parādīt, ka ir skaisti būt sievietei, ka drīksti būt apmierināta ar savu ķermeni pat tad, kad esi gaidībās,” paziņoja supermodele Klaudija Šīfere un savu kailo ķermeni demonstrēja pāris nedēļu pirms meitas Kosimas nākšanas pasaulē – žurnāla Vogue 20 gadu jubilejas žurnālā 2010. gadā.

Dāvana faniem

foto: Vida Press

Būdama astotajā grūtniecības mēnesī (ar dvīņiem Monro un Morokanu), mūziķe Meraija Kerija 2011. gada Life & Style žurnāla vāku izmantoja, lai atgādinātu par sevi un savu allaž uzbāzīgo seksapīlu. „Lai arī jutos ļoti ievainojama, vēlējos izmantot iespēju dokumentēt šo unikālo pieredzi. Mans mērķis bija ar šo intīmo un personisko mirkli padalīties ar saviem patiesajiem faniem.”

Protests

foto: Vida Press

Kad itāļu aktrise Monika Beluči 2004. gadā kaila un stāvoklī pozēja žurnālam Vanity Fair, Vatikāns bija saniknots. Šis bija veids, kā aktrise protestēja pret Itālijas likumdošanu, kas apaugļošanai donoru spermu ļauj izmantot tikai precētiem pāriem.

Kristiešu vērtības

foto: Vida Press

2012. gadā mūziķe Džesika Simpsone kaila, tikai ar rokām piesedzot savas intīmās zonas, pozēja žurnālam Elle. Kristiete, kuras fanu loks ir ar līdzīgiem reliģiskajiem uzskatiem, tika zākāta par vērtību graušanu un necieņas izrādīšanu. „Es vēl nekad neesmu jutusies tik skaista un spēcīga,” viņa attaisnojās savā Twitter kontā.

Pārsteigums pirms Vimbldonas

foto: Vida Press

Nesen, 2017. gada vasarā, kaila žurnālam “Vanity Fair” pozējusi tenisa zvaigzne Serēna Viljamsa. 35 gadus vecā sportiste sniegusi arī interviju žurnālam, kurā stāsta par savu pirmo grūtniecību. Serēna atzīst, ka ziņa par gaidāmajiem jaunumiem viņu esot pārsteigusi. “Man bija jāspēlē tenisa turnīrā. Kā es to darīšu, ja esmu stāvoklī? Jo es biju plānojusi uzvarēt arī Vimbldonā,” viņa neslēpj. Fotogrāfijas autore ir pasaulslavenā fotogrāfe Annija Leibovica.