Temperamentīgās spānietes savaldzinātie
2009. gada 25. septembris, 12:31

Temperamentīgās spānietes savaldzinātie

Jauns.lv

Latvijā joprojām demonstrē vienu no šā gada Kannu kinofestivāla redzamākajiem notikumiem – drāmu “Zaudētie apskāvieni”. Tā ir kārtējā reize, kad slavenais spāņu režisors Pedro Almodovars sadarbojas ar savu mūzu aktrisi Penelopi Krusu. Filmā viņas tēlotā Lena ir kāda slavena kino režisora mūža mīlestība, un tāpat arī dzīvē Penelopei izdevies iedvesmot ne vienu vien vīrieti.

Misters Krūzs un Misis Krusa

Pirms desmit gadiem Penelope Krusa devās iekarot Holivudu. Pirmā lielā loma bija filmā “Vaniļas debesis”, kur viņa spēlēja kopā ar Tomu Krūzu. Abi saskatījās, Toms pat paguva savu izredzēto bildināt, taču pēc trīs gadu kopdzīves abi izšķīrās. Kā skaidroja Penelope, pie vainas bijis attālums – pārāk bieži abi filmējušies katrs savā pasaules malā. Tomēr abiem izdevies saglabāt draudzīgas attiecības – Penelope pat bijusi viena no pirmajām, kas devusies uz Krūza un viņa dzīvesbiedres Keitijas Holmsas meitiņas Suri raudzībām.

Nav slikts saraksts...

Nikolass Keidžs, Metju Makkonahijs, Mets Deimons, Orlando Blūms... Iemīlēties savos ekrāna partneros Penelopei ir ierasts. Tieši filmēšanas laukumā viņa sastapusi lielāko daļu savas dzīves vīriešu. Pati Krusa gan apgalvo, ka ne reizi nav iemīlējusies kādā, ar ko kopā strādā: “Tas vienmēr noticis jau pēc tam. Vispirms ir draudzība, bet mēnešus vēlāk tas var pāraugt jau citās jūtās. Tā vienmēr ir mistērija. To nevar saplānot.”

Profesionālā mīlestība

“Es dievinu iespēju strādāt ar viņu. Tā vienmēr ir ļoti spēcīga pieredze,” par savu sadarbību ar spāņu režisoru Pedro Almadovaru saka Krusa. “Pedro un Vudijam – viņiem abiem piemīt tāds talants, ka dažreiz varu raudāt, redzot, ka cilvēks spēj būt tik labs tajā jomā, ko dara,” Krusa teic par saviem mīļotajiem režisoriem Almadovaru un Alenu. Bet viņi atbild ar savu apbrīnu. “Penelopei piemīt viss. Viņa ir seksīga, ļoti, ļoti skaista un vienlaikus arī lieliska aktrise,” teic Vudijs Alens, savukārt Almadovars, kurš nekad nav slēpis savu homoseksuālismu, pat atzinis, ka Penelope ir vienīgā no visām aktrisēm, ar ko režisoram nācies strādāt, kas viņā raisījusi seksuālu iekāri, ko pēc tam var nojaust viņa filmās.

Īstais vīrietis

Lai gan pirmo reizi viņi tikās, kad Penelopei bija tikai 16 gadi, filmā “Jamón, Jamón”, pirms pāris gadiem abus kopā atkal saveda Vudija Alena garadarbs “Vikija Kristina Barselona”. Filmā Penelope Krusa tēlo Havjera Bardema temperamentīgo bijušo sievu, savukārt dzīvē abi precēties nesteidzās. Britu žurnāla “Psychologies” augusta izdevumā aktrise atzinusies: “Es vēlos būt ļoti laba māte. Gribu, lai tas ir manas dzīves labākais projekts. Nezinu, vai ticu laulībai. Es ticu ģimenei, mīlestībai un bērniem.”

kasjauns.lv/Foto: "Bulls Press"