2009. gada 1. oktobrī, 11:30

Jauns informācijas resurss pacientiem

Jauns.lv

Izveidota jauna mājaslapa www.multiplaskleroze.lv, kas domāta tiem, kuru dzīvē ienākusi multiplā skleroze (MS) – gan pacientiem ar MS, gan cilvēkiem, kuru mīļos skārusi šī slimība, gan speciālistiem, kuri ikdienā strādā ar MS.

Jauns informācijas resurss pacientiem...

Pasaules mērogā MS ietekmē aptuveni 2,5 miljonus cilvēku. MS Latvijā skar vidēji 51 pacientu uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā ir apzināti 2500 MS pacientu, bet iespējams, ka MS skar vēl vairāk cilvēku, jo Latvija ir augstā riska zonā – Eiropas ziemeļu daļā saslimstības līmenis ir augstāks nekā citur pasaulē.

Multiplaskleroze.lv atrodama plaša informācija par multiplo sklerozi, tās simptomiem, diagnostiku un Latvijā pieejamo ārstēšanu, kā arī padomi, kā sadzīvot ar to. Šī ir vieta, kur dalīties priekos un bēdās, un vieta, kur iespējams uzdot jautājumus un saņemt izsmeļošas atbildes.

Šī ir pirmā vieta Latvijas interneta vidē, kur var lasīt patiesus MS pacientu un viņiem tuvo cilvēku stāstus, kā arī sekot līdzi MS pacientu blogiem un diskutēt īpašā MS pacientiem un viņu tuviniekiem paredzētā forumā. Ikvienam lapas apmeklētājam būs iespēja uzdot jautājumus ne tikai MS speciālistiem, bet arī ārstam – MS pacientam.

Apzinoties, ka daudziem MS pacientiem ir redzes problēmas, lapa veidota, lai speciāla programma varētu nolasīt priekšā uz ekrāna redzamo informāciju. Sadaļā Saites ir pieejama informācija un saites, lai varētu instalēt nepieciešamo programmu un latviešu valodas runas sintezatoru.

Sākot ar 2010. gada 1. janvāri, tiks atklāts un ikvienam, kura dzīvē ir MS, būs pieejams unikāls projekts – Baltijas MS forums, kur savstarpēji sazināties varēs visu trīs Baltijas valstu MS pacienti.