Sindijas Vildes gardumi steidzīgajām. Receptes
Veselīgas un garšīgas maltītes var pagatavot dažās minūtēs – ir pārliecināta „Chocolate events” direktore Sindija Vilde. Vitamīniem bagāti salātiņi un saldais ēdiens radīs ne tikai sāta sajūtu, bet uzlabos arī garastāvokli.
Pamelo salāti ir Honkongas restorānā noskatīta recepte. Tradicionāli latviešiem varētu šķist jocīgi, ka marinētus gurķus, salātu lapas un tomātus jauc kopā ar augli, taču rezultātā tiek iegūts atsvaidzinošs un garšīgs ēdiens. Pamēģini arī tu!
Pamelo salāti
4 porcijām nepieciešams:
Neliels Ķīnas kāposts.
2 tomāti.
200 g „Tējas siera” (ja gribas pikantākus salātus, to var aizstāt ar „Mocarellas, Ementāles” vai kazas sieru).
3 nelieli marinēti gurķi.
1/2 pamelo.
4 ēdamkarotes krējuma.
4 ēdamkarotes majonēzes.
½ tējkarote garšvielas „Mango karijs”.
Sāls pēc vajadzības.
Strēmelēs sagriež un uz šķīvīšiem kārto Ķīnas kāpostu. Sagriež un pa virsu liek tomātus, marinētos gurķus un kubiciņos sagrieztu sieru. Sajauc krējumu ar majonēzi un garšvielām. Salātiem pārlej mērci. Nomizo pamelo un kārto salātiem pa virsu.
Šokolādes fondjū
4 personām nepieciešams:
Augļi: vīnogas, apelsīni, banāni, kivi (pēc katra izvēles).
100 g rūgtās šokolādes.
100 g piena šokolādes (labāk izvēlēties šokolādi ar smalcinātiem riekstiem).
50 g mandeles.
150 g saldā krējuma.
1 ēdamkarote medus.
Paciņa sviesta krekeru.
Liek krūzi karstā ūdens peldē, un tajā kausē šokolādi. Kad šokolāde izkausēta, pielej saldo krējumu. Pievieno medu un visu samaisa. Sasmalcina mandeles un pievieno izkausētajai šokolādes masai. Sagriež augļus nelielos gabaliņos, vīnogas griež uz pusēm un izņem kauliņus. Ņem speciālu fondjū trauku, kam apakšā iededz svecīti, un ielej tajā izkausēto šokolādes masu. Saldais ēdiens pagatavots! Augļus uzdur uz kociņa, pamērcē šokolādes mērcē, un saldais ēdiens ir gatavs baudīšanai. Lai labi garšo!
Ieva Konstante, Foto: Rojs Maizītis