Augstās modes kolekcijas 2011.-2012. gada rudenim/ziemai
2011. gada 9. jūlijs, 17:56

Augstās modes kolekcijas 2011.-2012. gada rudenim/ziemai

Jauns.lv

Parīzē aizritējusi augstās modes nedēļa, kurā bija vērojamas jaunākās modes tendences. Pastaiga.lv piedāvā ielūkoties modes namu 2011.-2012. gada rudens/ziemas kolekcijās.

Christian Dior versija par rudens/ziemas 2011.-2012. augsto modi

Šajā nedēļā Parīzē rit augstās modes nedēļa. Simbolisks tās atklājējs bija Christian Dior modes nams un tā jaunais radošais dizainers Bils Geitens.

15 gadu laikā, šī bija pirmā Christian Dior augstās modes skate, kura nav tapusi ekscentriskā dizainera Džona Galliāno pārraudzībā. Tomēr modes nama stilam raksturīgā sievišķība, humors  un gar acīm ņirbošās varavīksnes spektra krāsas bija klātesošas arī šoreiz.

Giorgio Armani, Privé rudens/ziema 2011. - 2012

Japānas bagātā kultūras mantojuma iedvesmota tapusi Džordžio Armani veidotā augstās modes kolekcija.

Smalki kimono, obi jostas, apgleznots un apdrukāts zīds ar ķiršu un lotosa ziediem, Japānai raksturīgie sarkanā un baltā toņi, Filipa Treisija (Philip Treacy) maģiskās galvas rotas no papīra origami stilistikā– tas viss Armani augstās modes kolekcijā rudenim/ ziemai 2011.- 2012.

Chanel augstās modes kolekcija 2011.-2012. gada rudenim/ziemai

Britu Vogue redaktore Aleksandra Šulmane Chanel modes augstās modes kolekciju paspējusi nodēvēt par Mērijas Popinsas iemiesojumu.

Grand Palais Parīzē Chanel augstās modes skatē tika pārveidots par ielas ainavu ar Chanel obelsiku centrā. Tradicionālie Chanel kostīmi, garāki svārki par ierasto, vidēja garuma žaketes, zābaki līdz celim vai pāri tam, un gandrīz katram tēlam- uz pakauša rotājās cepure.

Alexis Mabille augstās modes kolekcija 2011.-2012. gada rudenim/ziemai

Par iedvesmas avotu kalpojušas franču autora Žana de la Fonteina fabulas par dzīvniekiem. Lai atdzīvinātu de la Fonteina fabulās minētos tēlus, tapušas vakarkleitas no samta, zīda, kažokādām un mežģīnēm, sievišķīgā piegriezuma kleitās savu vietu raduši dažādi tekstūru sajaukumi- rotātas piedurknes un pelēks satīns kopā ar putnu spalvu detaļām.

Augstās modes kolekcija no Anne Valerie Hash 2011.-2012. gada rudenim/ziemai

Ar augstajai modei netipipisku kolekciju šogad pārsteidza franču augstās modes dizainere Anne Valērija Haša.

Tā bija asprātīga interpretācija par vakara kostīmu- melnā un baltā, nedaudz sārtā un zilā krāsu paletē. Prezentētie 10 apģērbu komplekti sastāvēja no asimetriskām, gurnu daļā drapētām žaketēm un brīvi krītošām, minimāli asimetriskām vakarkleitām.   

Elie Saab augstās modes kolekcija 2011.-2012. gada rudenim/ziemai

Libāņu dizainers, kas labi pazīstams kā kleitu dizainers sarkano paklāju pasākumiem, Elie Saab atrādīja delikātu augstās modes kolekciju rudenim- ziemai.

Ledus karalienes vakarkleitas baltā, bēšā un vēsi zilā krāsu paletē, izšūtas ar kristāliem un ziediem, gari svārki, plandošas kleitas - delikāta elegance sarkanajam paklājam.

Giambattista Valli pirmā augstās modes kolekcija 2011.-2012. gada rudenim/ ziemai

Itāļu modes dizainera Džanbatistas Valli prezentētā kolekcija triumfējusi Parīzes augstās modes nedēļā.

Gari, plandoši šifona apmetņi, svārki ar volāniem, smalkas putnu spalvas tērpu dekoros, galvas lentas un rokassprādzēm klātas rokas- Giambattista Valli pirmā augstās modes kolekcija triumfēja kā valkājama sieviešķīgu kokteiļkleitu izlase.

Maison Martin Margiela augstās modes kolekcija 2011.-2012. gada rudenim/ziemai

Vienmēr konceptuālais modes nams Maison Martin Margiela arī augstās modes kolekcijā nepiekāpjas sarkanā paklāja kleitu priekšā.

Mikslis starp ielās skatāmo ikdienas apģērbu un tam piederīgajām detaļām (mugursomām, sportiska stila jakām, motociklistiem raksturīgām ādas jakām utt.) un augstās modes smalkajiem materiāliem. Atklāts ķermenis vai atklāts apģērbs zem caurspīdīgiem lietus mēteļiem. Tam visam pāri- atklāts un akcentēts apģērbu piegriezums.

Pastaiga.lv/ Foto: Bulls Press