Kaupers: „Kad izdodas iemidzināt dēliņu, es ar sevi patiešām lepojos”
2012. gada 28. aprīlis, 10:14

Kaupers: „Kad izdodas iemidzināt dēliņu, es ar sevi patiešām lepojos”

Jauns.lv

„Prāta vētras” jaunā albuma prezentācija paredzēta 7. maijā, bet jau pagājušonedēļ Renārs Kaupers bija sastopams Rīgā, Vērmanes dārzā, kur iemēģināja „Ērenpreiss” velosipēdu un aprunājās ar žurnālistiem.

Albums “Vēl viena klusā daba”

Izdomātas idejas jaunam, nedzirdētam skanējumam tajā nav. Katru reizi sanāk citādi. Šoreiz sanāca tā. Es to varētu raksturot kā kaleidoskopisku skatījumu uz „Prāta vētru” caur producenta Deivida Fīlda binokli, kurš pamudināja uz papīra lapas uzrakstīt katra dalībnieka pārdomas par grupu. Albumā ir rezultāts. Citāds.

Foršākā kompānija

Man apkārt ir ļoti daudz kompāniju; jāatzīst, tās visas ir foršas. Lielākā vai mazākā mērā viss jau atkarīgs no paša. Ja cilvēks ir atvērts, aktīvs un priecīgs, tad piesaista un atrod līdzīgi domājošos. Tāpēc pašam patīkami uzturēties šo cilvēku sabiedrībā, un izveidojas forša kompānija. Manuprāt, īpaši retos gadījumos, kad tiešām ieklīsti nevietā, varētu būt sajūta, ka savākušies galīgi nejauki cilvēki, bet ar mani parasti tā negadās.

Vislielākā bauda dzīvē

Šodien man gribētos teikt, ka vislielākā bauda ir saulainā, siltā, fantastiskā pavasara rītā pa pilsētu pārvietoties ar riteni. Vienkārši baudot mirkli. Ja vēl var ēst saldējumu, vispār ir pilns laimes komplekts!

Labākā grāmata

Tikko iznāca grāmata „Neziņas mākonis”. Tas ir 13. gadsimta autora, nezināma mistiķa darbs. Grāmata varētu būt interesanta cilvēkiem, kuri meklē Dievu, meklē sevi, atbildes uz jautājumiem. Tā ir pietikami nopietna lasāmviela, kas nekādā gadījumā nepretendē uz izklaides statusu.

Tava patiesā smaida noslēpums

Domāju, to varētu sasaistīt ar jautājumu par foršu kompāniju. Cilvēkam jāmācās priecāties par dzīvi, pat par vienkāršām un mazām niansēm. Parasti ikdiena ir pārpildīta ar bažām un rūpēm. Vienmēr kaut kur jāskrien, kaut kas jāizdara vai jānokārto. Ja visu izdodas mierīgi sabalansēt, ir forša sajūta, tā kā pašlaik – mēs runājam, spīd saulīte, pavasaris. Kāpēc nesmaidīt?

Skaistākā vieta pasaulē

Pareizi un patriotiski būtu teikt, ka tā ir Latvija. Latvija vasarā. Ja domāju par visu pasauli, tad skaistākā vieta, kur esmu bijis, ir Bali sala Indonēzijā. Tiešām fantastiska vieta. Paradīze zemes virsū. Brīnišķīgā daba, skaistie cilvēki, garšīgais ēdiens, smaržas un krāsas kopā veido patiesi izcilu kompozīciju.

Brīži, kad ar sevi lepojies

Brīžos, kad izdodas iemidzināt savu jaunāko dēliņu Āronu. Viņam gulēšanas process ir diezgan apgrūtinošs. Ir jāgrozās, jāknosās, kādā brīdī jāparaud. Savukārt tad, kad izdodas iemidzināt, es ar sevi patiesi lepojos.

Labākais padomdevējs dzīvē

Mana sirds. Domāju, tā ir labākais padomdevējs ikvienam cilvēkam. Mums dota intuīcija, iekšējā balss. Un tā ir visīstākā. Ikdienā ir neskaitāmi jautājumi, ar kuriem var grozīties apkārt, jautāt pēc citu viedokļa, taču beigās nonākt pie tā, ka katrs padomdevējs pateicis citādu atbildi, kā rezultātā cilvēks ir apjucis vēl vairāk. Būtībā katrs pats zina atbildi, tāpēc vienmēr jāvēršas pie savas sirds.


Laura Lauziniece, žurnāls „Stella” / Foto: Rojs Maizītis