Kas ir fenhelis, un kādos ēdienos to gatavot?
Fenheli var gatavot svaigos salātos, pievienot sacepumiem, marinēt un grilēt.

Kas ir fenhelis, un kādos ēdienos to gatavot?

Jauns.lv

Fenheli var gatavot svaigus salātus, pievienot sacepumiem, marinēt, grilēt! Taču vislabāk ir ēst svaigu, ja vien neesi anīsa nīdējs, jo fenhelim ir viegla anīsa garša.

Kas ir fenhelis, un kādos ēdienos to gatavot?...

•  

 Vasaras salāti:

plānās šķēlēs sagrieztu fenheli apslaki ar olīveļļu un svaigi spiestu citrona sulu un grilē, līdz tas ir mīksts. Iejauc zaļumos, kopā ar plāni sašķēlētām kaltētām vīģēm, apgrauzdētām mandelēm un sadrupinātu maigu svaigo sieru (piemēram, rikotu).

•    

Fenheļa uzkoda:

sagriez sīpolu nelielās daivās un, lai tas nepabrūnētu, apslaki ar svaigi spiestu citrona sulu. Pagatavo mērcīti, 100 g pikanta (vislabāk – aitas piena) rīvēta sieta un 100 g bezpiedevu jogurta, kurus kārtīgi saputo. Pasniedz fenheļa daivas ar mērcīti un baltmaizes grauzdiņu.

•    

Fenheļa, zivs un apelsīnu uzkoda:

ņem kādu no „gaļīgajām” baltajām jūras zivīm, ko sagriez kumosos, sagriez nelielās šķēlēs fenheli un apelsīnu. Sajauc visu ar olīveļļu, kapātu svaigu rozmarīnu un apelsīnu sulu, liec uz pusstundu marinēties. Grilē, līdz zivs ir gatava.

•    

Fenheļa kuskuss:

uz sakarsētas pannas sviestā apcep nelielos gabalos sagrieztu fenheli un sakapātu ķiploku, līdz tie ir mīksti. Sajauc ar svaigi pagatavotu kuskusu, zaļumiem, apelsīna gabaliņiem, apgrauzdētiem drupinātiem lazdu riekstiem un pikanta svaigā siera (piemēram, fetas) drupatām.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock