Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Riga Fashion Mood: Brieduma šarms

Riga Fashion Mood: Brieduma šarms

Jauns.lv

Riga Fashion Mood modes festivāla otrajā dienā savas kolekcijas izrādīja par Latvijas modes klasiķiem dēvētie dizaineri un zīmoli- Keita, Aleksandrs Pavlovs, Irina Košakova, Cinnamons un sevi pieteica divi jauni zīmoli Nolo un Taste.

Riga Fashion Mood: Brieduma šarms...
Aleksandrs Pavlovs

Aleksandrs Pavlovs

Aleksandrs Pavlovs

Kolekcija pauž mūsdienu stila noskaņojumu, kas dod iespēju būt neatvairāmai un pašpārliecinātai. Rudens/ziemas kolekcijas „Svītru ģeometrija” apģērbiem piemīt ģeometrisks, vilinošs un konstruktīvs dizains. Kolekcijas tērpu valkātāja ir mūsdienīga un eleganta sieviete kustībā. Kolekcija radīta no trikotāžas un lina rudens krāsu toņos.

Nolo

Nolo

Nolo

Nolo ir jauns un ambiciozs zīmols, kas apvieno eiropeisko dizainu un dienvidniecisko izsmalcinātību. Nolo kolekcijas mērķis ir piedāvāt pilsētniecēm pilnvērtīgu garderobi visas dienas garumā, 7 dienas nedēļā, ļaujot sievietei justies ērti un neatvairāmi visās dzīves situācijās. Interesantās detaļas un apdare veido pilsētas šika tēlu.

Irina Košakova

Irina Košakova

Irina Košakova

Zīmola pavasara-vasaras 2013 kolekcija " Sicīlijas vasara" ir veltījums Vidusjūras Itālijas noskaņām un 60to- 70to gadu skaistules simbolam - pārliecinātai par sevi un nosvērtai, bet tajā pat laikā jūtīgai sievietei. Kolekcijas radītos apģērbus sievietēm raksturo izsmalcināta gaume un atturīgas, sievišķīgas līnijas. Katrs apģērba gabals apvieno sarežģītu griezumu, dārgus, dabīgus audumus, kā arī ērtumu.

Cinnamons

Cinnamons

Cinnamons

Jaunā trikotāžas apģērbu un aksesuāru kolekcija La vie en rose (Dzīve kā rožu dārzs) ir kā turpinājums iepriekšējām kolekcijām. Tajā zīmols palicis uzticīgs savam rokrakstam - franču noskaņai un sievišķībai. Tā veidota no kvalitatīva materiāla: kašmira, vilnas un zīda. Kā parasti, tīras, “nolasāmas” formas, un rožu raksti apģērbā.  

Taste

Taste

Taste ir jauns zīmols, kas radies kā loģisks turpinājums jau divus gadus pastāvošajam Latvijas modes konceptveikalam Taste Latvia. Tā radītāja ir Dita Danosa, un kolekcija ir tapusi sadarbībā ar modes mākslinieci Sonitu Pāvuliņu. Iedvesma kolekcijai nākusi no Parīzes noskaņas 60tajos gados. Kolekcijā dominē sievišķīgas, elegantas vienkārša silueta kleitas. Romantiku ienes pumpaino audumu saspēle  ar vienkrāsaino audumu gammu.  

Keita

Keita

Keita

Keitas jaunākās kolekcijas pamatā ir dizaina un domas pilnveidošana un jaunu silueta līniju meklējumi, kā arī pētījumi griezumos un spēles ar tehnoloģiju un šūšanas tehniku. Kā vienmēr tiek izmantoti augstākās kvalitātes materiāli - zīda samts, zīda tafts, vilna un franču mežģīnes. Kolekcija veidota īpašu uzsvaru liekot uz rūpīgu tradicionālo roku darbu.

Pastaiga.lv / Foto: Kristīne Krauze- Slucka