Ir ko pabrīnīties un iedvesmoties. Rīgas ielu stils – reālās modes atspulgs. FOTO
Ielu stils – tik daudzveidīgs kā mēs paši. Savus tērpus demonstrē „Andele Mandele” saimniece Līva Jaunozola un blogeris Deniss Ševeļovs.
2013. gada 11. novembris, 05:39

Ir ko pabrīnīties un iedvesmoties. Rīgas ielu stils – reālās modes atspulgs. FOTO

Jauns.lv

Ielu stilu radām mēs paši, nevis kāds māksliniecisku ideju apsēsts dizaineris. Kasjauns.lv pirms Rīgas modes nedēļas skatēm uz ielas tvēra interesantākās apmeklētājas, no kuru stila gūt iedvesmas lādiņu.

Ielu mode sāka attīstīties pēdējā desmitgadē kā atbilde glancētajiem žurnāliem ar to krāšņajām slavenību stila lappusēm. Fotogrāfi uz ielas uzrunāja vienkārši stilīgus cilvēkus, kuri prot ģērbties ar „rozīnīti”, piesaistot uzmanību ar interesantām detaļām un apģērbu salikumiem. Ielu mode aizsākās modes blogos, bet drīz vien savaldzināja lielāko modes izdevumu redaktorus. Tagad ielu stila fotogrāfijas publicē pat modes bībele „Vogue”. Ielu stila galvenā vērtība ir tā demokrātiskums. Lai iekļūtu kādā no daudzajiem stila blogiem vai modes lapām nav jābūt slavenībai vai profesionālam stilistam – pietiek ar izdomu un labu gaumi.

Īpaši spilgti ielu stils vērojams modes nedēļās, kad daudzas sabiedrības dāmas īpaši sapucējas, un nereti viņu tērpi pārspēj skatēs redzamos. Dažas tādā veidā pat kļuvušas par pasaules mēroga slavenībām, piemēram, žurnāla „Vogue” japāņu versijas galvenā redaktore Anna Dello Russo un krievu modes žurnāliste Miroslava Duma. Viņu iznācienus sabiedrībā ar nepacietību gaida fotogrāfi un apspriež modes blogeri, bet no viņām iedvesmu smeļas ielu modes fanātes visā pasaulē.

Kasjauns.lv pirms Rīgas modes nedēļas skatēm centās noķert stilīgākās apmeklētājas. Redzējām gan pagātnes šika iedvesmotus tēlus, gan trakulīgas apģērbu un aksesuāru kombinācijas, gan arī klasisku stilu, kas izskatās lieliski vienmēr un visur. Dažās fotogrāfijās ir par ko pabrīnīties, citās – no kā iedvesmoties. Secinājums – mūsu ielu stils pagaidām ir salīdzinoši konservatīvs un nav daudz tādu, kas nebaidās eksperimentēt un izceļas ar uzmanību piesaistošu, drosmīgu un košu tēlu.


Kasjauns.lv / Foto: Anete Janševica, All Over Press