Vīri bar sievas, jeb šovs "Uzmanību! Mana sieva pie stūres" iet vaļā. VIDEO
2016. gada 27. oktobris, 22:30

Vīri bar sievas, jeb šovs "Uzmanību! Mana sieva pie stūres" iet vaļā. VIDEO

Jauns.lv

Televīzijā sievietēm “STV Pirmā!” sevi spilgti pieteicis dinamiskais pašmāju spriedzes šovs “Uzmanību! Mana sieva pie stūres!” Tajā trīs dāmas – Dace Pecolli, Lolita Lūse un Lita Spulle -, kuras nekad iepriekš nebija sēdušās pie auto stūres, vai arī to darījušas tik sen, ka visas iemaņas aizmirstas, vīra vadībā mācījās braukt ar auto.

Šovā “Uzmanību! Mana sieva pie stūres!” kā pirmie ielās izbrauca Lūšu ģimene – Lolita un Askolds. Lolita ir žurnāliste, bet Askolds – uzņēmējs. Lolita autovadītāja apliecību ieguvusi jau sen, taču baiļu dēļ pēdējos 10 gadus pie stūres nav sēdusies. Turklāt pa Rīgas ielām viņa nebija braukusi nekad. Tāpēc žurnālistei īsts izaicinājums bija iekļauties satiksmes plūsmā un braukt ātrāk par 30 kilometriem stundā. Tāpat kā nenodarīt pāri citiem, jo izrādās, laikā, kad Lolita vēl vadījusi auto, viņai gadījies uzbraukt kaimiņam uz kājas. Pēc vīra iedvesmojošiem vārdiem, ka auto esot daudz maigāks instruments kā vīrietis, un ar nelielu vilcināšanos izbraucot caur šaurajiem pagalma vārtiem, Lolita devās ceļā.

Lai arī sākotnēji abi priecājās, ka Lolita brauc ļoti droši, pavisam drīz pāris domas mainīja, atzīstot, ka braukšana ir ļoti smags darbs. Turklāt līdz ar automašīnā kopīgi pavadīto laiku, saasinājās arī pāru attiecības. Pēc nemitīgajiem sievas jautājumiem un vīra bažām, vai viņa spēs laikus nobremzēt un neapskādēs ģimenes auto, Askolda pacietības mērs bija pilns un viņš vienā brīdī pat paziņoja, ka jūtoties “ļoti slikti.”

Kā otrā pie stūres sēdās un savas attiecības ar vīru pārbaudīja pazīstamā iluzioniste Dace Pecolli, bet viņas instruktora lomā iejutās mīlošais vīrs Enriko Pecolli. Pāris ir kopā jau 20 gadus un kā atzīst Dace, ģimenē pēdējais vārds vienmēr piederot Enriko. Dace šovam pieteikusies, jo vēlējusies kļūt mobilāka – lai auto vadīšanas iemaņu trūkums vairs nebūtu nekāds attaisnojums. Tāpat Daci vadīja ziņkārība, jo populārā iluzioniste vēlējusies uz savas ādas izjust, kā tas ir vienai braukt ar auto! Izrādās, šāds lēmums bija īsts pārbaudījums arī pāru attiecībām. Bet braucienu vēl atbildīgāku darīja fakts, ka ģimene auto bija nolēmuši pārdot, tāpēc to sasist noteikti nebūtu vēlams.

Pirms sēsties pie stūres, Dace vaļsirdīgi atzinās, ka nezina, kurš ir gāzes un kurš bremzes pedālis. Tāpēc, lai atcerētos auto vadīšanas pamatprincipus, Dace pat mēģināja tos ietērpt dziesmā. Taču auto vadīšanai tas par labu nenāca, jo vadītājas skats uz ceļu nemitīgi tika novērsts. Īpašu neapmierinātību Dace izrādīja par Enriko uzdevumu jau pirmajā braukšanas nodarbībā mācīties braukt atpakaļgaitā. Tomēr veiksmīgi īstenojusi tik sarežģīto manevru un iespējams bīstamāko triku Pecolli ģimenes vēsturē, Dace sevi paslavēja, atzīstot, ka auto vadīšanā viņai noteikti ir talants!

Tomēr vadzis trūka un Enriko pacietības mērs bija pilns brīdī, kad Dacei, braucot atpakaļgaitā, bija jānovieto auto stāvēšanai. Pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem un skaļas vārdu apmaiņas, iluzioniste pieprasīja doties uz citu vietu un pat nekautrējās paust savu niknumu, vīram parādot mēli. Savukārt Enriko pēc karstasinīgā strīda itāļu valodā bija gatavs pat izkāpt no auto. Tomēr, lai arī Dace atzina, ka vīrs noteikti nav labākais instruktors, viss beidzās laimīgi - manevrs tika veikts izcili un necieta nedz auto, nedz abu attiecības.

Tāpat pirmajā sērijā pie stūres sēdās arī Spuļļu ģimene - topošā zobu higiēniste Lita un pasākumu rīkotājs Emīls. Pāris šovam pieteicies pēc Emīla iniciatīvas, jo “sieva vienmēr vēlējusies iemācīties vadīt auto, bet vienmēr ceļā gadījies kas cits”. Pāris audzina meitiņu un labprāt kopīgi apmeklē pirts rituālus.

Litai auto vadīšana bija nebūt ne viegls pārbaudījums – ar skaļu kliedzienu, “ejiet visi malā”, viņa izbrauca ielās. Uzsāc lēzenāk, krustojumā apstājies pirms līnijas – iejūtīgi sievai padomus deva mīļotais vīrietis. Taču Litas uztraukums nemazinājās. Tāpēc brīdī, kad atpakaļgaitā vajadzēja novietot automašīnu pagalmā, vīra palīdzīgā roka bija nenovērtējama.

Nepalaid garām un izdzīvo īstu attiecību vētru jaunajā šovā “Uzmanību! Mana sieva pie stūres” ik ceturtdienu plkst. 21 televīzija sievietēm “STV Pirmā!”


Kasjauns.lv/Publicitātes foto