Dzīvesstils
2023. gada 10. oktobris, 13:43

Dizaina uzņēmēji investējuši 25 000 eiro zīmola "Design Latvia" izveidē

Jauns.lv / LETA

Dizaina uzņēmēju biedrība "Dizaina eksporta alianse" un tās biedri investējuši 25 000 eiro un radījuši zīmolu "Design Latvia". Zīmola atklāšanas prezentācija notiks piektdien, 13.oktobrī, plkst.13.13.

Biedrības valdes priekšsēdētāja Ieva Kalēja min, ka "Design Latvia" ir iecerēta kā Latvijas dizaina kvalitātes zīme, līdzīgi kā "Zaļā karotīte" pārtikas nozarē. Ar "Design Latvia" plānots apzīmēt ne tikai grafisko zīmi un logotipu, bet arī vēstīt par zīmolvedības pieeju. Kalēja skaidro, ka zīmols izveidots, lai definētu vienotus Latvijas dizaina kodus un kopīgi startētu globālajos tirgos.

foto: Publicitātes foto
Dizaina eksporta alianses valdes priekšsēdētāja Ieva Kalēja (Mammalampa).

"Zīme apstiprina, ka marķētā produkta zīmols seko noteiktām vērtībām un Latvijas dizaina identitātes kodiem. Marķējums kļūs kā kvalitātes, augstu standartu un Latvijas zīmola identitātes tīrības un ētikas principu ievērošanas garantija," uzsver Kalēja.

Viņa atzīmē, ka nākotnē biedrība plāno īstenot kopīgas Latvijas dizaina ekspozīcijas nozīmīgākajās dizaina pasaules izstādēs, piesakot sevi kā spēcīgu dizaina kopienu ar jauno zīmolu.

foto: Publicitātes foto
Miks Balodis, keramikas izstrādājumu zīmols "Vaidava Ceramics".

Biedrībā norāda, ka patlaban Latvijas dizaina nozares uzņēmēji ar savu finansējumu veikuši pētniecības procesu, devušies pieredzes apmaiņas braucienos, izveidojuši zīmola identitāti, digitālo vietni "designlatvia.com" un radījuši saturu sociālajos tīklos, kā arī radījuši reprezentatīvu izstādes ekspozīciju.

foto: Publicitātes foto
Pēteris Treicis, zīmols "PAA vannas".

Plašākai auditorijai pirmā iepazīšanās ar zīmola "Design Latvia" identitāti, idejas autoriem un iesaistīto zīmolu radītājiem notiks izstādē "Furniture & Design Isle 2023" Ķīpsalas izstāžu centrā no 13.oktobra līdz 15.oktobrim.

Zīmola atklāšanas prezentācija notiks piektdien, 13.oktobrī, plkst.13.13.

foto: Publicitātes foto
(No kreisās) - Jānis Irbe (Aretai), Līna Duplinska (an&angel), Miks Balodis (Vaidava), Ieva Kalēja (Mammalampa), Agnese Stalte (Kanttari).

"Dizaina eksporta alianse" reģistrēta 2022.gadā un tās valdi pārstāv Miks Balodis, Ieva Kalēja, Katrīne Kļaviņa un Agnese Stalte. Biedrības mērķi ir definēt Latvijas dizaina identitāti, pārstāvēt nozares intereses nacionālā un starptautiskā līmenī, kā arī veicināt nozares eksportu un sadarbību. Biedrībā cita starpā pārstāvēti tādi uzņēmumi kā "Vaidava Ceramics", "Mammalampa", "Mint", "Stenders", "Madara Cosmetics", "Nordi", un citi.