foto: Shutterstock
Augstās tehnoloģijas mūsu skaistumam. Procedūru izlase - labākais no labākā, kas Latvijā pieejams
2022. gada 2. decembris, 06:41

Augstās tehnoloģijas mūsu skaistumam. Procedūru izlase - labākais no labākā, kas Latvijā pieejams

Diāna Gulbe

Pastaiga

Skaistumkopšanas nozare bez zinātnes sasniegumiem mūsdienās vairs nav iedomājama. Mākslīgais intelekts, biotehnoloģijas, gudras un arvien gudrākas viedierīces, personalizētas procedūras – tas viss maina mūsu attieksmi pret savu ārieni un rūpēm par to.

Pastaiga piedāvā progresīvo tehnoloģiju un procedūru izlasi. Lūk, labākais no labākā, kas Latvijā pieejams!

1. Ādas 3D diagnostika

Patieso ādas stāvokli reizēm nespēj novērtēt un konstatēt pat ļoti labs speciālists. Jaunākās paaudzes 3D diagnostikas aparāts JanusPro nieka 30 minūšu laikā ievāks tik daudz datu par jūsu ādu, cik parastā apskatē nu nekādi nevar iegūt. Ar precizitāti līdz 100% noteiks ādas tipu, tās elastības un mitruma pakāpi, skābju un sārmu līdzsvara līmeni, melanīna rādītājus, izmērīs poru paplašinājuma pakāpi un grumbu dziļumu, kā arī datus par slēptākiem rādītājiem: dziļo pigmentāciju, jutīgumu pret UV starojumu, noslieci uz akni, kapilāru stāvokli utt.

foto: Publicitātes foto

Un pēc tam jūs precīzi zināsiet, cik labi (vai slikti) izskatāties, jo ierīce ir absolūti objektīva. Šie dati palīdzēs sastādīt maksimāli pamatotu pasākumu plānu jūsu ārējā izskata uzlabošanai un piemeklēt visatbilstošākos produktus. Pacientam šie izmeklējumi ir pilnīgi droši, tiem nav kontrindikāciju, un process necik daudz neatšķiras no parastas fotografēšanās.

foto: Publicitātes foto

Izmeklējumu ilgums: 30 minūtes

Cena: 100 € (diagnostika un tālāko pasākumu plāns)

Kur: Sintia Schukina Skin Care SPA

2. Injekcijas ar preparātu RRS HA Long Lasting

RRS HA Long Lasting ir jaunās paaudzes injekcijas, inovatīvs produkts, kas ierindojams pa vidu starp filleriem un biorevitalizējošiem līdzekļiem. Tas rada liftinga un jaunas, starojošas ādas efektu, taču iedarbojas maksimāli dabiski, nemainot cilvēka vaibstus. Tieši tas gadījums, kad saņemat komplimentus: “Superīgi izskaties! Tikko no atvaļinājuma, ja?”

foto: Publicitātes foto

Preparātam ir gēla konsistence, tāpēc tas ir ļoti plastisks, ar unikālām modelējošām īpašībām. Salīdzinot ar līdzīgiem preparātiem, RRS HA Long Lasting izceļas ar vairākām priekšrocībām. Efekts novērojams jau pēc pirmās procedūras un ir ilglaicīgāks nekā pēc citām skaistuma injekcijām. Izteikts liftings redzams nekavējoties, āda ir piepildīta un mirdz. Turklāt šī procedūra ir mazāk traumējoša – tūlīt varat doties ikdienas gaitās.

Ieteicamais skaits un biežums: 1–3 procedūras ar viena mēneša intervālu

Cena: no 200 €

Kur: Aiwa esthetic klīnika, Era Esthetic, Sintia Schukina Skin Care SPA

3. Radiofrekvences liftings ar mikroadatām

Frakcionētās radiofrekvences metodi ar panākumiem izmanto, risinot visdažādākās ādas problēmas (elastības un tonusa zudums, grumbiņas, pigmentācija, sejas ovāla noslīdējums). Taču absolūti fantastiski rezultāti tiek sasniegti piņņu rētu un paplašinātu poru ārstēšanā. Procedūras laikā ādu apstrādā ar speciālu mikroadatiņu uzgali. Adatiņas rada mikroskopiskus ādas bojājumus, kas ierosina jaunu šūnu veidošanās procesu.

foto: Publicitātes foto

Būtiska atšķirība no lāzerslīpēšanas – mikrotraumas rodas ādas virskārtas iekšienē, nevis no ārpuses, tāpēc pacients ādas atjaunošanās norisi īsti pat nemana, jo nav ne ilgstošu apsārtumu, ne lobīšanās. Taču efektivitātes ziņā šī procedūra neatpaliek no agresīvākām ādas atjaunināšanas metodēm (ja salīdzinām, piemēram, ar dziļo ķīmisko pīlingu vai frakcionēto slīpēšanu ar CO2 lāzeru). Procedūra ir mēreni sāpīga, tiek veikta ar vietējo anestēziju. Pēc seansa rodas viegls apsārtums un pietūkums, kas pazūd pēc 2–5 dienām.

Ieteicamais skaits un biežums: 2–3 procedūras ar viena mēneša intervālu

Ilgums: 40–60 minūtes

Cena: seja – 390 €, vēders – 450–550 €

Kur: Dr. Azarjan klīnika

4. Ādas remodelēšana ar aparātu ResurFX

Ja novecošanas pazīmes jau ir acīmredzamas, jūs varat pacensties nomaskēt krunciņas, veicot skaistuma injekcijas, vai slēpt blāvu sejas ādu zem biezas tonālā krēma kārtas. Taču ir principiāli cits risinājums – lāzeratjaunošana, kas ļauj pilnībā atjaunot ādu dermas līmenī. Viens no vismūsdienīgākajiem aparātiem, kuros šī tehnoloģija iemiesota, ir platforma M22, kas aprīkota ar lāzermoduli ResurFX. Šī procedūra ļauj sasniegt lāzerslīpēšanas cienīgus rezultātus bez traumatiskiem ādas bojājumiem un ilgas rehabilitācijas.

foto: Publicitātes foto

Nav jāvalkā aizsargājoši apsēji vai jālieto dārgi kosmētikas līdzekļi, jau nākamajā dienā varat atgriezties ierastajā dzīves ritmā. Arī pati procedūra ir pārlaižama ievērojami vieglāk nekā, piemēram, klasiskā lāzerslīpēšana. ResurFX uz ādu iedarbojas ļoti mērķēti un rezultatīvi, turklāt nebojājot epidermas ragvielas slāni un nekaitējot ādas barjeras aizsargfunkcijai. Jau pēc pirmā seansa redzams rezultāts – uzlabojas ādas krāsa un struktūra, paaugstinās tonuss. Procedūra teicami var novērst grumbas un pēcaknes pleķīšus, sašaurināt poras, nogludināt rētiņas un pat lielākas rētas vai strijas.

Ieteicamais skaits un biežums: 2–4 procedūras ar intervālu līdz četrām nedēļām

Cena: visa seja – 320 €, pieres zona – 120 €

Kur: Dr. Azarjan klīnika

5. Figūras korekcija ar aparātu Schwarzy

Tikt vaļā no liekajiem kilogramiem, aizstāt tos ar tvirtām ķermeņa aprisēm un reljefiem muskuļiem bez diētām un intensīviem treniņiem... jā, tagad tas ir iespējams! Neiromuskuļu stimulācijas procedūras ar otrās paaudzes Schwarzy aparātu (Itālija) ļauj sasniegt rezultātus, kādi klasiskajos treniņos nemaz nav iegūstami. Vienā sesijā elektromagnētiskie impulsi liek muskuļiem sarauties vairāk nekā 20 000 reižu. Tas stimulē muskuļu augšanu un izturību, pastiprināti dedzina kalorijas, kas savukārt samazina taukaudu slāni.

foto: Publicitātes foto

Aparāta galvenā priekšrocība ir absolūti individuāla pieeja katram klientam. Tas nozīmē, ka fiziski mazāk sagatavotam cilvēkam nedraud muskuļu pārslodze, bet tie, kuri pieraduši pie aktīviem treniņiem, izvairīsies no plato efekta – sajūtas, ka savā attīstībā paliekam uz vietas. Aparāts teicami darbojas mūsu visu labā – lieti noderēs, ja esam pārāk aizņemti vai laiski, lai trenētos sporta zālē –, bet ir neaizstājams, kad mazkustīgu dzīvesveidu uzspiež traumas vai slimība.

Ieteicamais skaits un biežums: 8 procedūras (30–45 minūtes) divas reizes nedēļā

Cena: 50–80 € (1 procedūra)

Kur: 4. Dimensija

6. Organisma diagnostika Oligo Check

Pirmajai un vienīgajai Baltijā diagnostikas platformai SoCheck (PhysioQuanta, Francija) ar aparātu Oligo Check ir pa spēkam notestēt jūsu veselības stāvokli 15 minūšu laikā. Tā parādīs, kādu mikroelementu un vitamīnu jums trūkst, kāda ir smago metālu koncentrācija jūsu organismā un kā to ietekmē oksidatīvais stress.

foto: Publicitātes foto

Šīs medicīniskās apskates pamatā ir fotospektrometrijas tehnoloģija. Lai to veiktu, nav nepieciešamas nedz asiņu, urīna vai matu analīzes, nedz ilgstoša sagatavošanās vai elektrodu pieslēgšana ķermenim. Nelielā iekārta tiek novietota virs pacienta plaukstas un skenē konkrētus ādas laukumus. Process ir absolūti nesāpīgs un drošs. Rezultāti iegūstami nekavējoties un ir ļoti precīzi. Speciālists varēs ātri izdarīt secinājumus par jūsu veselības stāvokli un sniegt nepieciešamās rekomendācijas.

Cena: 90 €

Kur: Anti-Aging Institute

7. Procedūra Pollogen Geneo gludai un starojošai sejas ādai

Skaistuma platforma Pollogen Geneo (Izraēla) iedarbojas uz ādu trijos virzienos. Viss sākas ar tripolāro radiofrekvenci (RF) – tā aktivizē vielmaiņu un stimulē kolagēna sintēzi. Pēc tam procesā iesaistās tehnoloģija OxyGeneo. Izmantojot patentētās kapsulas Capsugen™, gēlu un serumus, tā nodrošina papildu skābekļa piegādi ādas asinsritei, atbrīvo ādu no atmirušajām šūnām un sagatavo aktīvo vielu uzņemšanai.

foto: Publicitātes foto

Visbeidzot, procedūras noslēgumā tiek izmantota ultraskaņa, kas gādā, lai bioloģiski aktīvās vielas nokļūst ādas dziļākajos slāņos. Pollogen Geneo palīdz cīnīties ar visizplatītākajām kosmētiskajām ādas problēmām: tonusa zudumu, grumbām, pigmentāciju, blāvu sejas krāsu. Nogurusi āda nekavējoties atgūst svaiguma sajūtu un veselīgu starojumu. Procedūru var izmantot arī dekoltē zonas un plaukstu virspuses apstrādei. Ieteicamais kurss: 6 procedūras reizi nedēļā, uzturošās procedūras 1 reizi divos mēnešos.

Ilgums: 60–100 minūtes

Cena: 120–170 €

Kur: 4. Dimensija, Dr. Azarjan klīnika, Aiwa Esthetic

8. Kriolipolīzes procedūra CoolTech

Šo procedūru mēdz saukt par ledaino tievēšanu – lieko tauku slānīti, kas uzkrājies uz vēdera, augšdelmiem, sāniem, gurniem, ciskām, zoda, burtiski nosaldē nost ar -8 ºC temperatūru. Šādā temperatūrā taukšūnas sabrūk un organisms tās absorbē, lai pēcāk atbrīvotos no atkritumiem vielmaiņas procesā. Procedūra nav nepatīkama vai sāpīga, ir ideāli piemērota tiem, kas nav gatavi plastiskajai ķirurģijai.

foto: Publicitātes foto

Liels pluss – šī tehnoloģija teicami iedarbojas arī uz tām ķermeņa zonām, ko grūti koriģēt ar diētām un vingrojumiem (riepiņām uz muguras, pēcdzemdību vēderiņu utt.). Vēl nesen kriolipolīze bija ļoti populāra šovbiznesa zvaigžņu lokā – Kardašjanu ģimenes dāmas, Madonna, Demija Mūra bija apmierinātas ar rezultātiem. Taču pēdējā laikā procedūras reputāciju iedragājušas Lindas Evandželistas nedienas. Viņas organisms uz kriolipolīzi reaģēja tieši pretēji – taukšūnas nevis sabruka, bet sāka nekontrolējami augt. Tiesa gan, speciālisti apgalvo, ka tik dramatisks blakusefekts no medicīnas viedokļa ir ārkārtīgi rets.

Procedūras ilgums: 60 minūtes

Cena: 300 €

Kur: Era Esthetic, Babor, Anti-Aging Institute

PRODUKTI

9. Trīskāršais pretnovecošanas serums Lancôme Rénergie H.C.F. Triple Serum

Serums sejas un ķermeņa ādai inovatīvā trīskameru iepakojumā ietver trīs jaudīgus ingredientus: hialuronskābi, C vitamīnu + niacinamīdu un ferulskābi.

foto: Publicitātes foto

Katrs pildīts savā nodalījumā un ir ar savu tekstūru: gels, krēms un emulsija. Nonākuši uz ādas, tie nevainojami sajaucas un darbojas ļoti efektīvi.

Cena: 135 € (50 ml)

10. Serums, kas aktivizē ādas jaunību, Lancôme Advanced Génifique 

Pasaulē pirmais kosmētiskais aktivētājs, kurš iedarbojas uz cilvēka ādas mikrobiomu.

foto: Publicitātes foto

Septiņu pre- un probiotiku komplekss palīdz nostiprināt mikrobiomu, kura uzdevums ir sargāt savu saimnieci ādu no agresīvu ārējo faktoru iedarbības.

Cena: 124 € (50 ml)

11. Antioksidantu krēms sejas un kakla ādai Lyl Astaxanthin Age-Defying

Intensīvi atjauninošs un mitrinošs antioksidantu krēms ar unikālu formulu, kurā iekļauti ļoti spēcīgie antioksidanti astaksantīns un likopēns, kā arī mitrināšanas čempione hialuronskābe.

Cena: ap 50 € (50 ml)

foto: Publicitātes foto

12. Krēms acu zonas ādai Augustinus Bader The Eye Cream

Viegls, taču intensīvi mitrinošs krēms ar jaudīgiem peptīdiem efektīvi cīnās pret tūsku, tumšajiem lokiem un grumbiņām zem acīm.

Cena: 185 € (15 ml)

foto: Publicitātes foto

13. Inovatīvā pīlinga sistēma Active Peel System

Mājas kopšanas sistēma divos posmos: pīlings un mitrināšana (divas salvetes, kas piesūcinātas ar aktīvajām sastāvdaļām). Pateicoties augu izcelsmes ingredientiem un patentētajai tehnoloģijai Extremozyme, nodrošina ādas attīrīšanu un atjaunošanu, veicina dziļāko ādas slāņu mitrināšanu un intensīvu atjaunošanos. Lietojama kursa veidā.

Cena: 95 € (15 komplekti)

foto: Publicitātes foto