Dzīvesstils
2022. gada 4. augusts, 17:57

Vieta, kur daba kļūst par mākslas objektu - jaudīgi atklāj Nepieradināto naktsmītņu 4. sēriju – “Dabas galeriju”

Pastaiga

Jauno projektu “Dabas galeriju” – vietu, kur daba kļūst par mākslas objektu, kur dabas objekti un parādības mijiedarbojas ar cilvēku, spēlējot dabas mūziku uz emociju stīgām, radījuši un veidojuši radošā apvienība “Skudras Metropole” un dizaina risinājumu uzņēmums “Dont’t Panic”, kuri kopš pandēmijas sākuma jau ir pārsteiguši ar levitējošo Spoguļnamiņu virs Amatas upes, kā arī ar Peldošo salu Mordangas ezerā, iegūstot vairākas uzvaras prestižos starptautiskos konkursos.

“Dabas galerijā” apvienojas dizains, instalāciju māksla, gastronomija, kultūra. Tā ir vieta, kur daba kļūst par mākslas darbu. “​Dabas galerijas” viesiem ir iespēja nakšņot unikāla dizaina “Dabas galerijas” namiņā, kas mehāniski griežas ap savu asi un pārsteidz ar slīdošo terasi. Namiņš, griežoties uz katru no debess pusēm, ierāmē ainavu, ko tver viesu acis. ​Par papildus samaksu iespējams baudīt nebijušu kino pieredzi – “Kino uz ezera”.

foto: Publicitātes foto

Individuālajos dienas rituālos 2-4 personām ir iespējams baudīt “+- Maltīti 360 grādos”, izstaigāt meža taku, dzirdēt 8 audiālus stāstus par dabas objektiem, kuros zinātniski fakti apvienoti ar poētiskiem tekstiem, iepazīstinot apmeklētājus ar augu īpatnībām. Ir iespējams apskatīt dabas instalācijas un klausīties dzeju no kokiem. Par papildus samaksu, skaņu kalnā var baudīt muzikālu performanci “Skaņa 360 grādos”, kuru komponējis mūziķis un komponists Toms Mikāls.

foto: Publicitātes foto

Koncepts “Dabas galerija” paredz dabas klātbūtnes sajušanu caur dažādiem aspektiem. Daba - dvēseles dziednieks, daba - sajūtu iniciators, daba - mākslas un dizaina iedvesmotāja. “Dabas galerija”- unikāls dizains, kurā apvienojas daba un cilvēks cieņpilnā mijiedarbībā, veidojot cilvēka saikni ar dabu, kas labvēlīgi ietekmē veselību, darbaspējas un mentālo pasauli. Projekts radīts cilvēkiem, kuri meklē dabas klātbūtni un ir gatavi jaunai pieredzei.

foto: Publicitātes foto

“Šobrīd pasaule piedzīvo nemierīgus, šokējošus brīžus. Cilvēku prāti ik dienas ir satraukti un stress krājas aumaļām. Kopā ar komandu vēlējāmies radīt vietu un vidi, kur cilvēkiem atgūt spēkus un smelties enerģiju. Nevaru iedomāties labāku dziednieku kā dabu. Apvienojumā ar kultūru, dizainu un gastronomiju tā pārsteidz un iedarbojas pozitīvi uz nemierīgiem prātiem. “Dabas galeriju” radījām kopā ar māksliniekiem, aktieriem, komponistu, pavāriem un dizaineriem. Esmu pateicīga ikkatram, kurš ļāvās šim jaunajam eksperimentam, lai gala rezultātā “Dabas galerijas” viesi smeltos daudz pozitīvas emocijas”, stāsta radošās apvienības “Skudras metropole” vadītāja Gundega Skudriņa.

foto: Publicitātes foto

“Dabas galerijā” apmeklētāji var baudīt laikmetīgo dzeju no kokiem vai īpašā skaņu kalnā apmeklēt muzikālu “Dabas galerijas” instalāciju performanci “Skaņa 360 grādos” un “Kino uz ezera”.

foto: Publicitātes foto

Galerijas takā atzīmēti arī objekti - kukaiņi, sūnas, zari un citi dzīvās radības vai dabas elementi, kas kopā ar audiālu tekstu, kurā apkopota zinātniskā biofīlijas un konkrētā dabas elementa faktoloģija, sniedz papildus priekštatu par dabas norisēm.

Projekta tapšanā piedalījās aktieri Jana Herbsta, Samira Adgezalova-Abidi, Jana Ļisova, Kaspars Zvīgulis, Mārtiņš Počs, dzejniece Inga Pizāne, tekstu autore Jolanta Sausiņa, Kārlis Pots, komponists Toms Mikāls, mākslinieks Gints Gabrāns, dabas eksperte un bioloģe Rūta Abaja.

Nepieradinātā naktsmītne "Dabas galerija" - Gundegas Skudriņas komandas radītais projekts pie Gulbja ezera Kuldīgas novadā

gallery icon
103

“Dabas galerijā” ir pieejami individuālie seansi un naktsmītnes, kā arī grupu seansi.

Grupām līdz 20 personām “Dabas Galerijā” tiek piedāvāts sajūtu piedzīvojums, kurā iekļauts pārgājiens, 8 audiāli stāsti par dabas objektiem, dzeja no kokiem, šefpavāra Raimonda Zommera un radošās apvienības “Skudras metropole” kopīgi veidota Dabas maltīte un noslēgumā dabas instalāciju apmeklējums.

Pārgājienā Dabas maltītes laikā tiek cepta zivs zemes velēnās un maize ugunskurā pēc sentēvu metodes, pārgājiena dalībniekus pārsteidzam ar ēdamu akmeni, cienājam ar viršu medu un citiem meža un lauku labumiem un veltēm.

“Dabas galerija” atrodas ezera Gulbis krastā, Kuldīgas novadā, vairāk informācijas - http://www.nepieradinatasnaktsmitnes.lv

Gundegas Skudriņas vadītās "Skudras metropoles" projekts "Spoguļnamiņš"

gallery icon
13

Gundega Skudriņa rīko pusdienas par godu Latvijai

gallery icon
41