Mode
2021. gada 20. decembris, 18:55

Tiešraide. Jauno modes dizaineru konkursa “MODES MANIFESTĀCIJĀ” uzvarētāji

Jauns.lv

Rīgā, Hanzas Peronā, notiek jauno modes dizaineru konkurss “MODES MANIFESTĀCIJA”. Par godalgām konkursā cīnās deviņi konkursa finālisti - topošie modes dizaineri no Latvijas Mākslas akadēmijas, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas, un Rīgas Tehniskās universitātes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Finālistu vidū ir trīs kolekcijas no Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas, kuru pārstāvēs absolventes - Paula Vēvere, Renāte Liepniece un Emīlija Ratkusa. Rīgas Tehnisko universitāti finālā pārstāvēs programmas “Materiālu tehnoloģija un dizains” studenšu Evijas Lipšānes un Lauras Salmanes kolekcijas. Savukārt Latvijas Mākslas akadēmija finālā būs pārstāvēta ar četrām kolekcijām, no kurām vienu radījusi Laura Valtere bakalaura studiju ietvaros, un trīs ir maģistra studiju darbi - Elīnas Grīnbergas, Ilzes Muciņas un Unas Pūpolas.

Dalībai konkursā prioritāri tika virzītas “gatavs valkāšanai” (ready to wear) modes dizaina kolekcijas. Konkursā tiek vērtēta darbu unikalitāte – novatoriska pieeja piegriezumos, konstrukcijās, faktūrās, izstrādes tehnikā, kompozīcijā, u.c. Svarīgs ir kolekciju potenciāls to komercializācijas un pieprasījuma aspektā. Konkursa darbus žūrijas pārstāvji ir vērtējuši arī klātienē.

Konkursa kolekcijas finālā vērtēs starptautiska žūrija, kuras priekšsēdētāja būs profesore Ļuba Popova (Liubov Popova) no Milānas Jaunās Mākslas akadēmijas (NABA-Nuova Accademia di Belle Arti), kurai ir vairāku desmitu gadu pieredze darbā ar itāļu modes namiem, un kura ir modes teorijas grāmatu autore. Tāpat žūrijā būs modes dizainere Natālija Jansone, Kristīne Rudzinska, žurnāla “Lilit LOOK” galvenā redaktore, Anita Sedliņa, žurnāla “Pastaiga” modes redaktore un Ieva Plaude – Rēlingere, uzņēmēja un  AS “Lawrence Asset Management” izpilddirektore.

Konkursanti sacentīsies par godalgoto vietu ieguvi, kuru balvu fondā ir divu nedēļu modes mārketinga un menedžmenta kurss NABA-Nuova Accademia di Belle Arti 2022.gada vasarā, kolekcijas realizācija “House of British Brands” (viens mēnesis 2022.gadā), publicitāte žurnālā "Pastaiga" un publicitāte žurnālā "Lilit LOOK" . Konkursa rezultāti tiks izziņoti tiešraides  noslēgumā.

Konkursa modes skates ieraksts būs skatāms nacionālās apraides televīzijā TV24. Projekts tiek īstenots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu, sadarbībā ar NABA - Nuova Accademia di Belle Arti, Latvijas Dizaina centru, TV24, žurnālu “Pastaiga” un “Lilit LOOK”.

Jauno modes dizaineru konkursa organizēšanas tradīciju 2016. gadā iedibināja biedrība “Latvijas Modes palāta” (LMP). Tā ir 2010. gadā modes profesionāļu pašu izveidota nozares nevalstiskā organizācija Latvijā. LMP mērķis ir attīstīt un veicināt Latvijas modes industrijas izaugsmi, organizējot modes skates, diskusijas, prezentācijas, kontaktu biržas, tā sniedzot iespēju Latvijas modes dizaineriem un zīmoliem piedāvāt jaunās kolekcijas plašam klientu segmentam vietējā un starptautiskā mērogā, kā arī atbalstīt Latvijas modes patēriņu sabiedrībā.

Konkursa tiešsaiste un tās ieraksts tiks sagatavots ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus COVID-19 izplatības mazināšanai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās