Dzīvesstils
2020. gada 8. septembris, 14:02

Gudrais laikrādis: kuri ir labākie viedpulksteņi

Sandris Metuzāls

Pastaiga

Viens no mūsdienīga cilvēka aksesuāriem ir viedpulkstenis – ap roku liekama ierīce, kura ir arī treniņu palīgs, veselības pieskatītājs, laika kavēklis un, protams, vairāk vai mazāk elegants aksesuārs. Paraudzīsimies, ko interesantu šajā jomā var atrast veikalu plauktos un kādi ir pieejamo viedpulksteņu plusi un mīnusi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Apple Watch

foto: Publicitātes foto

Viens no žanra aizsācējiem, kas jau kļuvis par kulta lietu. Esam sagaidījuši Apple Watch piekto paaudzi, kas var palepoties ar ilgāku akumulatora darbības laiku un lērumu visdažādāko funkciju, ieskaitot sirds monitoringu, treniņu programmas un daudz ko citu. Kā jau vairums viedpulksteņu, tas veidots uniseksa stilā, taču ražotājs piedāvā diezgan daudz versiju, kas to pielāgos jūsu īpašajai gaumei: alumīnija, keramikas vai titāna korpuss, dažādu veidu aproces. Vārdu sakot, ir varianti.
Plusi. Ūdensdrošs, pieejama ļoti liela dažādu ražotāju aproču izvēle.
Mīnusi. Saderīgs tikai ar Apple telefoniem, dārgs.
Cena: no € 459.

Samsung Galaxy Watch Active 2

foto: Publicitātes foto

Lielākais Apple konkurents piedāvā savu viedpulksteņa versiju. Arī tam ir daudz personalizēšanas variantu gan korpusa, gan siksniņu ziņā. Sportiskiem cilvēkiem ļoti noderīgs viedpulkstenis, jo piedāvā plašu dažādu treniņprogrammu klāstu un pat skriešanas trenera padomus. Protams, ir arī sirdsdarbības monitorēšanas funkcija.
Plusi. Ūdensdrošs, plaša sportisko aktivitāšu atbalsta programmu izvēle.
Mīnusi. Kā stāsta zinātāji, savienojums ar iPhone telefoniem mēdz klibot.
Cena: no € 300.

Garmin Vivomove 3

foto: Publicitātes foto

Garmin piegājiens ir pavisam atšķirīgs, jo šis ir hibrīdpulkstenis. Proti, tam ir klasiskā ciparnīca ar rādītājiem, kuras apakšdaļā vajadzības gadījumā var aktivizēt digitālu displeju. Tajā parādās informācija no telefona, fizisko aktivitāšu programmas, pulsa mērījumi un vēl dažas ekstras – miega kvalitātes dati un stresa kontroles informācija. Lieliska izvēle klasisku vērtību cienītājiem: izskatās pēc klasiska laikrāža, taču patiesībā ir viedpulkstenis.
Plusi. Klasiskais dizains, plaša veselības monitoringa programmu izvēle. Darbojas gan Apple, gan Android vidē.
Mīnusi. Digitālais displejs ir mazs, un tajā rādītā informācija var būt grūti salasāma.
Cena: no € 250.

Fitbit Versa 2

foto: Publicitātes foto

Dizaina ziņā Apple Watch ļoti līdzīgs viedpulkstenis, tikai bez ritentiņa sānos. Un uz pusi lētāks. Cenas starpībai ir savs izskaidrojums – daļa funkciju, kas ir ierastas dārgā gala viedpulksteņos, te ir apšķērētas. Piemēram, treniņa laikā nav iespējams izmantot pulksteni bez telefona, tātad rīta vai vakara skrējienā nāksies stiept līdzi lieku smagumu. Var būt problēmas arī ar klausāmās mūzikas kontroli caur pulksteni. Taču, ja nav slinkums vienmēr nēsāt līdzi viedpulksteņa lielo brāli viedtālruni, tad šis ir labs ekonomiskais variants.
Plusi. Cena un dizains. Draugos gan ar Apple, gan Android telefoniem.
Mīnusi. Nespēja darboties atrauti no telefona Bluetooth nabassaites.
Cena: no € 200.

Fossil Q Julianna HR

foto: Publicitātes foto

Īpaši sieviešu auditorijai radīts viedpulkstenis. Tiesa, der ielāgot, ka pulkstenis ir diezgan liels – un tas ir labi, ja gribas apkārtējiem nodemonstrēt šo aksesuāru vai arī kārtīgi saskatīt lielā ekrāna rādīto informāciju, taču ne tik labi, ja jums ir tieva roka. Uz tās šāds plācenis izskatīsies milzīgs. Taču no tehniskā viedokļa te viss ir kārtībā un nepieciešamais labumu klāsts pieejams: sirdsdarbības monitorings, treniņu programmas, iespēja saņemt ziņojumus no telefona utt.
Plusi. Dizains. Darbojas gan Apple, gan Android vidē.
Mīnusi. Uz kalsnas rokas izskatīsies pārāk liels.
Cena: no € 280.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Louis Vuitton Tambour Horizon

foto: Publicitātes foto

Viedpulkstenis naudīgiem cilvēkiem. No tehniskā viedokļa nepiedāvā neko pārdabisku, taču uzsvaru liek uz īpašo izskatu. Mākslinieki speciāli šim pulkstenim ir radījuši visdažādākās displeja dizaina variācijas, piemēram, dizainu ziemai, dizainu ceļojumiem un tā tālāk. Ja gribas kaut ko īpašu un ekskluzīvu, tad te tas ir! Un, ja gribas kaut ko pavisam, pavisam īpašu, tad ir iespējams pasūtīt savai gaumei personalizētu pulksteni.
Plusi. Dizains un ekskluzivitāte.
Mīnusi. Cena. Bet varbūt arī tā šajā gadījumā ir pieskaitāma pie plusiem?
Cena: no € 2000.