Kultūra
2020. gada 1. februāris, 06:50

Londonā apskatāma iztēles bagātā modes fotogrāfa Tima Vokera sirreālās fotomākslas izstāde

Marika Džule

Jauns.lv

Izdzīvot neierasti spēcīgu klātesamības sajūtu radoša procesa laikā, aplūkot neatkārtojamas modes fotogrāfijas un īsfilmas, izbaudīt unikālu fotosesiju gaisotni īpaši veidotās instalācijas, tā iepazīstot izdomas bagātākā britu fotogrāfa Tima Vokera (Tim Walker) fantastisko daiļradi un personību, sola izstādes rīkotāji - Viktorijas un Alberta muzeja pārstāvji Londonā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izstāde "Tims Vokers: Brīnišķīgas lietas" ("Tim Walker: Wonderful Things"), kura apskatāma Viktorijas un Alberta muzejā līdz 2020.gada 22.martam, ir lielākais no līdzšinējo fotogrāfa radīto darbu apkopojumiem vienviet.

Mākslinieka 25 gadus ilgās radošās karjeras laikā atlasīti spilgtākie un ievērojamākie foto un video mākslas darbi, kas papildināti ar stilā ieturētu fotosesiju vides instalācijām.

foto: Victoria & Albert Museum (Publicitātes foto)
Ieskats scenogrāfija no izstādes "Tims Vokers: Brīnišķīgas lietas". Viktorijas un Alberta muzejā. Londona

Ikkatrs izstādes apmeklētājs tiek aicināts iepazīt pasaulslavenā sirreālo ilūziju fotogrāfa Tima Vokera fantastisko iztēli un radošuma neaptveramos apjomus, kas bieži sniedzas pāri saprāta robežām.

foto: Victoria & Albert Museum (Publicitātes foto)
Viena no telpām izstādē "Tims Vokers: Brīnišķīgas lietas". Viktorijas un Alberta muzejā. Londona

Izstāde centrēta ap 10 pilnīgi jauniem Vokera fotomākslas projektiem, kurus mākslinieks veidojis, iedvesmojoties no dārgumiem, kuri atrodami plašajos muzeja arhīvos. Iedvesma smelta gan viduslaiku manuskriptos un vitrāžās, Edītes Sitvelas (Edith Sitwell) dzejā, 65m garajā Bjukēna (Bayeux) gobelēnā, gan Aleksandra Makvīna (Alexander McQueen) kleitās un citur.

Paralēli jauniem darbiem apskatāmi daudzi citi - atmiņā paliekoši, iespaidīgas fantāzijas veidoti fotogrāfa darbi - modes un stila fotogrāfijas, kā arī portreti, kuros interesantās kompozīcijās iekļauta aktrise Keita Blanšeta, dziedātāja Bjorka, aktieris Daniels Dejs Lūiss un daudzi citi.

Izstāde "Tims Vokers: Brīnišķīgas lietas" apskatāma līdz 2020. gada 22. martam "Viktorijas un Alberta muzejā", Londonā

www.vam.ac.uk

Ieskats izstādē "Tims Vokers: Brīnišķīgas lietas" Londonā

gallery icon
12
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās