foto: Publicitātes foto
Paziņoti Rīgas modes nedēļas dalībnieki no Latvijas
Amoralle pavasaris/vasara 2020
2019. gada 9. oktobris, 15:53

Paziņoti Rīgas modes nedēļas dalībnieki no Latvijas

Pastaiga

Rīgas modes nedēļas 31. sesijā, kas norisināsies no 29. oktobra līdz 2. novembrim, tiks prezentētas labāko Latvijas modes dizaineru 2020. gada pavasara-vasaras sezonas kolekcijas.

Lielas modes skates šajā sezonā piedāvās zīmoli Amoralle, Anna Led, Bergs Prive, Katya Katya London, MCouture, Natalija Jansone, Nolo, Noname Atelier un jaunpienācējs - Selina Keer.

Tradicionāli Rīgas modes nedēļas noslēguma dienu atklās bērnu modes skate no Aristocrat Kids, Baronessa un Rock and Mouse. Ar savām prezentācijām un performancēm ārpus RFW galvenā podija piedalīsies tādi zīmoli kā Ksenia Danilova hats, Mareunrol's, One Wolf un Sin on the Beach. RFW preses dienests uzzināja, kas jauns šiem Latvijas dizaineriem.

Amoralle turpina aktīvi iekarot Tuvo Austrumu reģionu, - zīmola tērps pavisam nesen rotāja žurnāla GRAZIA Middle East vāku. Pie tam, Amoralle aktīvi darbojas arī online vidē, sadarbojoties ar vairāk nekā 20 veiksmīgākajiem influenceriem no Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Katāras un Saūda Arābijas.

foto: Publicitātes foto
Amoralle pavasaris/vasara 2020

Anna Led šogad paplašināja veikalu ģeogrāfiju, kur zīmols ir pārstāvēts, un tagad tā tērpus var iegādāties arī Vācijā un Francijā. Nesen Anna Led guva atzinību starptautisku stilistu vidū, - zīmola mētelis un zīda kleita paradīsies žurnāla VOGUE ITALIA šī gada novembra numura stila lapās.

foto: Publicitātes foto
Anna Led pavasaris/vasara 2020

Veidojot 2020 g. pavasara-vasaras kolekciju Bergs Prive uzsāka sadarbību ar Uzbekistānas zīda audējiem. Šīs sadarbības rezultātu atspoguļos Bergs Prive jaunā kolekcija, kura tiks prezentēta šajā Rīgas modes nedēļā.

foto: Publicitātes foto
Bergs pavasaris/vasara 2020

Katya Katya London komanda pieņēmusi lēmumu visu savu potenciālu koncentrēt kāzu industrijā, līdz ar to turpmāk veidos tikai kāzu kleitu kolekcijas. Šajā Rīgas modes nedēļā zīmols prezentēs jaunu kāzu tērpu līniju ar interesantu un praktisku koncepciju - Silk by Katya Katya, kas sastāv no 5 kleitām un 5 topiem, no kuriem var izveidot 20 dažādus līgavu tēlus.

foto: Publicitātes foto
Katya Katya London pavasaris/vasara 2020

MCouture drīz atzīmēs sava zīmola veikala Strēlnieku ielā 2a pirmo gadadienu. Tas ne tikai tika atzīts par veikalu ar interesantāku koncepciju, to iecienīja daudzas ievērojamas personas, tai skaitā bijusī pirmā lēdija Iveta Vējone. Starp divām šī gada Rīgas modes nedēļām MCouture piedalījās vienā no modes pop-up projektiem Londonā.

foto: Publicitātes foto
MCouture pavasaris/vasara 2020

Zīmols Natalija Jansone - viens no senākajiem un pastāvīgākajiem RFW dalībniekiem. Bez Rīgas šogad dizainere paspēja prezentēt savu kolekciju vienā no Ņujorkas šovrūmiem, izstādē Tranoi Parīzē un Milānā. 

foto: Publicitātes foto
Natālija Jansone pavasaris/vasara 2020

Šajā oktobrī, īsi pirms RFW, zīmols Nolo ar savu jauno 2020.g. pavasara-vasaras kolekciju piedalīsies vienā no Šanhajas modes nedēļas šovrūmiem Shanghai Fashion Week Trunk Show. Savukārt, Rīgā, septembrī, tika prezentēti jauni LIDO restorāna darbinieku formastērpi, kurus radījusi zīmola Nolo dibinātāja un dizainere Viktorija Joniene.

foto: Publicitātes foto
Nolo pavasaris/vasara 2020

Noname Atelier Rīgas modes nedēļā ar skati piedalīsies otro reizi. Zīmola tērpi ir pieejami nu jau ne tikai Rīgā, bet arī Viļņā un drīz tiks tirgoti Maskavā.

foto: Publicitātes foto
Noname pavasaris/vasara 2020

Šīs Rīgas modes nedēļas debitants no Latvijas - Selina Keer. Zīmola rokraksts un DNS - romantisks minimālisms un elegance. Uz RFW lielā podija Hanzas Peronā prezentēs kapsulas kolekciju.
 
Bērnu modes zīmola Aristocrat Kids darbus novērtē slavenākie cilvēki visapkārt pasaulē. Piemēram, dziedātāja Bejonce savai meitai šī gada „Wearable Art Gala” svinīgajam pasākumam izvēlējās Latvijā individuāli veidotu Aristocrat Kids vakartērpu. Zīmola komanda aktīvi prezentēja savu kolekciju Minskā un Mercedes-Benz modes nedēļā Maskavā. Tur pat Maskavā Aristocrat Kids tika atzīts par „Gada bērnu modes zīmolu”.

foto: Publicitātes foto
Aristocrat Kids pavasaris/vasara 2020

Vēl viens šīs Modes nedēļas jaunpienācējs - zīmols Baronessa, kuru 2017. gadā izveidojusi dizainere Marta Bērzkalna. Šoreiz Baronessa debitēs ar bērnu apģērbu kolekciju.

foto: Publicitātes foto
Baronessa Kids pavasaris/vasara 2020

Bērnu apģērbu zīmols Rock and Mouse šī gada septembrī veiksmīgi prezentēja savu kolekciju London Kids Fashion Week. Tagad Rīgas modes nedēļā piedalīsies nu jau otro reizi. Ar jaunu, 2020. gada pavasara-vasaras kolekciju zīmols paplašina savu tērpu izmēru klāstu, kuri tagad būs pieejami bērniem līdz 10 gadu vecumam.

foto: Publicitātes foto
Rock and Mouse pavasaris/vasara 2020

Dizainere Ksenia Danilova, kas tika atzīta par "2018. gada izrāvienu modes jomā", veido ekskluzīvas cepures, un šajā Rīgas modes nedēļā pirmo reizi piedalīsies ar atsevišķu "Ksenia Danilova hats" cepuru kolekcijas prezentāciju dizaina veikalā Imagehouse.

foto: Publicitātes foto
Ksenia Danilova Hats pavasaris/vasara 2020

Viens no starptautiski pazīstamākajiem latviešu modes zīmoliem – dizaineru duets MAREUNROL’S  – no 10. oktobra līdz 8. decembrim piedāvās savu personālizstādi "MAREUNROL'S. Paplašinātā realitāte" (MAREUNROL'S. Altered states of Fashion) Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. Izstādē ir skatāma MAREUNROL'S kolekciju retrospekcija, kas papildināta ar video materiāliem, fotogrāfijām un tēlnieciskiem elementiem, kā arī speciāli veidotu audio instalāciju. RFW laikā notiks radošā tikšanās ar dizaineru duetu.

foto: Publicitātes foto
Mare and Rol's

One Wolf paplašinājis savu realizācijas tīklu Latvijā, un tagad ir pieejams arī "Moskito" veikalos t/c Spice un Akropole, kā arī turpina sadarbību ar briļļu veikalu tīkliem, piedāvājot One Wolf dizaina saules brilles vairāk nekā 70 veikalos Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

foto: Publicitātes foto
One Wolf pavasaris/vasara 2020

Sin on the Beach ir zīmols, ko 2012.gada dibināja stiliste un dizainere Anna Kustikova. Zīmols piedāvā autores apdrukātus peldkostīmus un šalles. Šajā Rīgas modes nedēļā dizainere organizē Sin on the Beach šaļļu izstādi apavu un aksesuāru salonā Bonbon Shoes.
 
Šajā rudenī RIGA FASHION WEEK notiks no 29. oktobra līdz 2. novembrim. Modes nedēļas ietvaros norisināsies labāko Latvijas modes mākslinieku un no citām valstīm aicināto dizaineru 2020. gada pavasara-vasaras sezonas pret-a-porter sieviešu un vīriešu modes kolekciju prezentācijas, kā arī citi izglītojoši un izklaidējoši pasākumi.