foto: Publicitātes foto
Noskaidroti "Latvijas Dizaina gada balvas 2019" finālisti
Dizaina balvas finālistu vidū ir arī Didža Jaunzema scenogrāfija "Abas Malas".
Dzīvesstils
2019. gada 3. aprīlis, 12:04

Noskaidroti "Latvijas Dizaina gada balvas 2019" finālisti

LETA

Noskaidroti "Latvijas Dizaina gada balvas 2019" 20 finālisti, informēja konkursa organizatori.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Latvijas Dizaina gada balvas 2019" finālisti

gallery icon
20

"Latvijas Dizaina gada balvas 2019" finālisti ir "Yelo" mobilā lietotne "Yelo", Paulas Lorences attīstošie priekšmeti bērniem ar autismu "Taktil", Kristas un Reiņa Dzudzilo pastāvīgā ekspozīcija "Sirdsapziņas ugunskurs", Vinetas Kreigeres un Rūta Jumītes informācijas vietne "Sieviete un Darbs", "CUBE Systems" mobilā lietotne "Derec", autoru komandas "Riga TechGirls" radītais "Riga TechGirls" sociālais un pakalpojuma dizains, Pētera Bajāra, Elīzas Anetes Kaužēnas un Emīla Maksima ("Outofbox") prefabricēta māja "Type A", Didža Jaunzema ekspozīcija "Leģenda par dzelzs bruņinieku", žurnāla "Ir" un reklāmas aģentūras "McCann Riga" digitālais rīks "Ir Politiskais Tinderis", Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja (komanda Kristīne Budže, Inese Baranovska, Zigmunds Lapsa) rakstu krājums "Tieši laikā. Dizaina stāsti par Latviju".

Tāpat finālistu vidū ir platformas "Latvijas literatūra" (komanda Una Rozenbauma, Anete Konste, Reinis Pētersons, Aija Baumane un Toms Harjo) kampaņa #esesmuintroverts, autoru komandas "Graftik" (Markus Rožkalns, Raitis Supe un Gunvaldis Urtāns) mobilā lietotne "Asya" pārdomātām sarunām, Riharda Gailuma atvērtā pirmkoda elektroauto platforma "Woodpecker", Didža Jaunzema scenogrāfija "Abas Malas", autoru komandas Wrong Digital (Sabīne Zvirbule, Oskars Cirsis, Artūrs Hmeļovs, Raitis Kalniņš, Rihards Grāvis un Dārta Apsīte) spēle "DigiSafe.lv", Agneses Kleinas, Madaras Krieviņas un Unas Grants grāmatžurnāls "Benji Knewman", Latvijas Nacionālās bibliotēkas (komanda Una Grants, Anete Krūmiņa un Tatjana Raičiņeca) Latvijas Nacionālās bibliotēkas sarīkojumu afišas, Markusa Millera-Feista solārā automašīnu uzlādes stacija, Ditas Enikovas apģērbu kolekcija "Izvairīties no neesošā", kā arī "Overpriced" (komanda Rūta Jumīte, Aigars Mamis un Evija Krištopane) fonda "Viegli" zīmola dizains.

"Latvijas Dizaina gada balvas 2019" starptautiskajā žūrijā strādāja seši dizaina nozares eksperti - Viktorijas un Alberta muzeja Dizaina, arhitektūras un digitālās mākslas nodaļas vadītājs, kā arī 2018.gada Londonas dizaina biennāles radošais direktors Kristofers Tērners, dizainere un zīmola "Talented" līdzīpašniece Indra Komarova, starpdisciplināras dizaina studijas "Dotdash" direktore Despina Makrisa, konkursa pirmā gada uzvarētājs, uzņēmuma "Infogram" vadošais produktu dizainers Jānis Godiņš, dizaina biroja "Fjord" un "Accenture Interactive" Helsinku biroja dizaina nodaļas vadītājs un radošais direktors Daniels Bošs un Londonas Dizaina biennāles 2018 uzvarētājs, dizainers Artūrs Analts.

Ceturtdien, 4.aprīlī, plkst.19 Rīgas Latviešu biedrības namā notiks "Latvijas Dizaina gada balva 2019" apbalvošanas ceremonija.

Jau ziņots, ka konkursam "Latvijas Dizaina gada balva 2019" šogad tika iesniegti 122 dizaina darbi, kuru izvērtēšanā piedalījās starptautiska žūrijas komanda. Iesniegtos darbus katrs žūrijas pārstāvis vispirms izvērtēja individuāli, balstoties uz savu profesionālo kompetenci.

2019.gada balvas vēstījums ir "Dizains ir darbība", izceļot dizainu kā mērķtiecīgu radīšanas, risināšanas un uzlabošanas procesu.

Tāpat vēstīts, ka iepriekšējā gadā pirmo vietu konkursā ieguva "Riga IFF vizuālā komunikācija un vides objekti", kuras autors ir "Associates, Partners et Sons", otro vietu ieguva elektroiekārtas "Mass Portal industriālā dizaina valoda" un "Mass Portal plastikāta auklas žāvētājs FD1", kuras autors ir "Mass Portal", savukārt trešajā vietā ierindojās Liepājas pašvaldības mājaslapa, kuras autors ir "Wrong Digital". Informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Accenture Latvia" speciālo balvu "Digitālais bizness" ieguva Ceļa satiksmes drošības direkcijas mājaslapa, kuras autors ir "Wrong Digital".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Latvijas Dizaina gada balva" ir ikgadējs, nacionāls dizaina nozares konkurss, kura mērķis ir apzināt un popularizēt Latvijas dizaineru labāko sniegumu un veicināt nozares augstvērtīgu attīstību.