foto: REUTERS/SCANPIX
Mirusi modes leģenda - "Chanel" dizainers Karls Lāgerfelds
Karls Lāgerfelds (1933-2019).
Mode
2019. gada 19. februāris, 13:37

Mirusi modes leģenda - "Chanel" dizainers Karls Lāgerfelds

Pastaiga

Otrdien modes pasauli satriekusi skumja vēsts - Parīzē miris ilggadējais "Chanel" radošais direktors un dizainers Karls Lāgerfelds, vēstī Le Figaro. Leģendārais modes mākslinieks mūžībā devies 85 gadu vecumā.

Franču mediji ziņo, ka Lāgerfelds slimnīcā nogādāts pirmdien, 18. februārī. Otrdien, 19. februārī, viņš devies mūžībā.

Pirms mēneša modes guru pirmo reizi izlaida divas modes nama "Chanel" skates, un jau tad sāka virmot runas, ka 85 gadus vecā dizainera veselība ir sašķobījusies.

foto: REUTERS/SCANPIX
Karls Lāgerfelds (1933-2019).

Ekscentriskā Lāgerfelda vārds modes pasaulē zināms kopš 70. gadu vidus. Viņš izcēlās arī ar neaizmirstamu ārējo tēlu - allaž bija redzams ar astītē sasietiem sirmiem matiem, tumšām brillēm, baltu kreklu un kaklasaiti, kā arī garu melnu mēteli un melniem pirkstainiem cimdiem.

foto: CAMERA PRESS/CAMERA PRESS / Vida Press

Karls Lāgerfelds dzimis 1933. gada 10. septembrī Vācijas pilsētā Hamburgā. 50. gadu vidū viņš pārcēlās uz Parīzi, kur mācījās augsto modi, pēc tam sāka sadarboties ar modes namiem "Chloe", "Jean Patou" un "Fendi", radījis arī savu zīmolu "Karl Lagerfeld".

foto: CAMERA PRESS/CAMERA PRESS / Vida Press

1983. gadā Lāgerfelds tika iecelts par "Chanel" modes nama radošo direktoru un sadarbojās ar šo zīmolu līdz savas dzīves beigām. Lāgerfelds bijis zināms arī kā fotogrāfs un parfimērs.

Modes leģenda Karls Lāgerfelds (1933-2019)

gallery icon
32

Noskatieties „DW Documentary“ radīto filmu par leģendāro dizaineru: