foto: F. Sadou/AdMedia/Sipa USA/ Vida Press
Dvīņu Olsenu jaunākā māsa Elizabete iekaro Holivudu
23 April 2018 - Hollywood, California - Elizabeth Olsen. Disney and Marvel's "Avengers: Infinity War" Los Angeles Premiere held at Dolby Theater. Photo Credit: F. Sadou/AdMedia
Cilvēki
2019. gada 16. februāris, 07:32

Dvīņu Olsenu jaunākā māsa Elizabete iekaro Holivudu

Pastaiga

Par dvīnēm Olsenām nu runā modes pasaulē, bet Holivudai uz mēles ir viņu jaunākās māsas Lizijas vārds.

Ne bez ironijas Elizabete Olsena (29) reiz atzinās, cik ļoti pati esot vīlusies, ka iekļāvusies klišejā – ir kļuvusi par aktrisi ģimenē, kur divas vecākās meitas jau bija kinozvaigznes, bet māte savulaik bijusi balerīna.

Zaļacainā meitene pirmoreiz kameras priekšā stāvēja kādā no Mērijas Keitas un Ešlijas šoviem, bet kopš septiņu gadu vecuma apguva aktiermākslu pati. Publicitātes murgs, kas uz soļa pavadīja dvīnes, par laimi, ir beidzies, taču Elizabete savulaik ļoti nopietni apsvērusi domu par izsapņotās karjeras maiņu.

Viena no versijām bija profesionālais sports, jo viņai bija teicami panākumi volejbolā. Un tomēr viņa iestājās Tišas Mākslas skolā Ņujorkā un aizrautīgi metās spēlēt dažādu žanru filmās, saņemot pelnītas uzslavas – jo sevišķi par galveno lomu trillerdrāmā Marta Mārsija Meja Merlina (2011.)

foto: Publicitātes foto
Filmā Godzilla (2014.)

Jau 2012. gadā Lizija tika iekļauta Ask Men iekārojamāko sieviešu sarakstā, taču par megazvaigzni kļuva pēc jaunākās filmas par Godzillu (2014.). Tad viņa iebrāzās Marvel komiksu pasaulē – Elizabete spēlē Skārletu Atriebēju divās pēdējās daļās (2015., 2018.) –, bet nopietnajā Holivudas kino nopietnu soli spēra, piedalīdamās krimināldrāmā Vindrivera (2017.).

Olsena apzinās, ka viņas vizuālais tēls – baltādaina, blonda amerikāniete, kura mācījusies privātskolā, – ir visai stereotipisks, un komplekso, ka netiekot uztverta nopietni.

Kopš mazām dienām viņa daudz lasa nopietnu literatūru, ne izklaides nieciņus, un bulvārpresei vispār neskaras klāt –, nepacietīgi gaida romantisku komēdiju pirmizrādes un fano par itāliešu virtuvi.

Viņa atzinusi, ka labprāt kļūtu par šefpavāra draudzeni – saderināšanos ar aktieri Boidu Holbruku Lizija atsauca pirms vairākiem gadiem –, un iespēja kļūt resnai kā šādas mīlestības blakne viņu nepavisam neuztraucot.