foto: Publicitātes foto
Latvijas modes nedēļa "Modes manifestācija" šoruden Patriotu nedēļā
Blogs
2017. gada 7. novembris, 06:11

Latvijas modes nedēļa "Modes manifestācija" šoruden Patriotu nedēļā

Liene Stūraine

Jauns.lv

Paziņoti finālisti jauno modes dizaineru konkursam “Jaunais talants”, kas norisināsies 15.novembrī Latvijas modes nedēļas MODES MANIFESTĀCIJA (MM) ietvaros Rīgas Krēslu fabrikas ēkā, Starta ielā 1, Rīgā. No konkursam iesūtītajiem 18 pieteikumiem finālam kvalificējušās ir deviņas kolekcijas, kuras pārstāv plašu izglītības iestāžu un mācību programmu un līmeņu spektru - no ierastās Latvijas Mākslas akadēmijas līdz pat Daugavpils “Saules skolai”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Konkursā piedalīties aicināti bija modes dizaina vai modes tehnikas programmas vidējā profesionālā, bakalaura vai maģistra līmeņa studenti vai to studējušais 2016./2017.akadēmiskajā gadā. Konkursam varēja pieteikt vīriešu, sieviešu vai arī jaukta tipa kolekciju, kas radīta ne agrāk kā 2016./2017.akadēmiskajā gadā.

Zīmoli un dizaineri, kuri piedalīsies Modes Manifestācijā

Zīmoli un dizaineri, kuri piedalīsies Modes Manifestācijā

gallery icon
7

Konkursantu izvērtēšanā prioritāte tika dota ready to wear modes dizaina kolekcijām, kas satur novitāti un jaunradītu vērtību piegriezumā, konstrukcijā, faktūrās, izstrādes tehnikā, kompozīcijā, u.c., un kam ir komercializējams potenciāls procesa un pieprasījuma aspektā.

Finālistu vidū ir četras kolekcijas no Latvijas Mākslas akadēmijas, kuras radījušas Anita Leina, Melānija Vilka, Anna Elizabete Kasparsone un radošais duets Kseneja Belca-Beslere un Anete Agneta Krišjanova, no kurām trīs dalībnieces šajā konkursā piedalījušās arī iepriekšējā gadā. Šoreiz Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu finālā pārstāvēs viena studente – Annemarija Gulbe.  Konkursantu un arī finālistu rindas ir papildinājušas konkursā iepriekš nepārstāvētu mācību iestāžu studentu kolekcijas, kuru starpā ir Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma apģērbu dizaina specializācijas programmas 2017.gada absolvente Džūlija Gašpuite, un Latvijas Kultūras koledžas modes menedžmenta studente Ieva Ruka. Savukārt jaunpienācēja, Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola”, konkursa finālā tiks pārstāvēta pat ar divām kolekcijām, kuru autores ir Kate Stroža un Jana Pertrovska.

Konkursa “Jaunais talants” organizēšanas tradīcija uzsākās Modes Manifestācijā pagājušajā gadā. Tā mērķis ir atklāt un popularizēt jaunos modes dizainerus plašā sabiedrībā, sniegt iespēju praktisku pieredzi, kā arī atbalstīt jauno dizaineru tālāko attīstību un ātrāku integrēšanos modes industrijā, veicinot zināšanu un pieredzes apmaiņu, kā arī nodrošinot praktisku atbalstu kolekcijas komercializācijas, speciālizētu kursu, publicitātes atbalsta u.c. veidos.  

Konkursa kolekcijas vērtēs starptautiska žūrija, kurā jau otro gadu priekšsēdētāja būs profesore Ļuba Popova no Milānas Mākslas akadēmijas (New Academy of Fine Arts), kurai ir vairāku desmitu gadu prkatiskā pieredze darbā ar itāļu modes namiem, un kura ir modes teorijas grāmatu autore.

Jauno dizaineru konkursa “Jaunais talants” fināls norisināsies 15.novembrī plkst. 20.00 Latvijas modes nedēļas MODES MANIFESTĀCIJA ietvaros Rīgas Krēslu fabrikas ēkā, Starta ielas 1 industriālajā teritorijā, Rīgā. Uz modes skatēm aicināts ikviens interesents. Biļetes ir pieejamas Biļešu servisa tirdzniecības vietās. Modes skates tiks būs redzamas nacionālās apraides televīzijā Riga TV24 un straume.lmt.lv

MM organizators ir biedrība Latvijas Modes palāta – modes profesionāļu pašu izveidota lielākā un aktīvākā nevalstiskā organizācija Latvijā, kas dibināta 2010. gadā. Tās mērķis ir attīstīt un veicināt Latvijas modes industrijas izaugsmi, organizējot modes skates, diskusijas, prezentācijas, kontaktu biržas, tā sniedzot iespēju Latvijas modes dizaineriem un zīmoliem piedāvāt jaunās kolekcijas

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: Publicitātes foto