foto: Vida Press
Viņas šobrīd ir īstas modes zvaigznes: ietekmīgākās stila ikonas šogad
Kamilla Šarjēra
Topi
2017. gada 20. decembris, 05:42

Viņas šobrīd ir īstas modes zvaigznes: ietekmīgākās stila ikonas šogad

Anita Sedliņa

Pastaiga

Blogeres, stilistes, redaktores, fotogrāfes vai vienkārši aizrautīgas modes mīlētājas, pateicoties lieliskai gaumes izjūtai, ir ieguvušas ielu modes zvaigžņu statusu un tādējādi kļuvušas par modes industrijas sastāvdaļu. Viņu uzdevums ir iedvesmot, informēt un popularizēt. Lūk, aktuālākās, ietekmīgākās un interesantākās stila ikonas šogad!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Drosmīga eklektika

Oficiālais statuss. Bijusī luksusa modes zīmolu veikalu Saks Fifth Avenue Ņujorkā, Net-A-Porter Šanhajā un MyTheresa Minhenē pārdošanas menedžere, pašreizējā Vācijas InStyle modes redaktore Džena Maikla Kvemmija.

Stils. Džena Maikla ir ielu modes fotogrāfu sapņu iemiesojums – viņas stils ir izkopts, eklektisks un drosmīgs, garderobes elementi – eksperimentāli, bet attieksme relaksēti viegla.

Azartiskums, humors un dzīvesprieks, spilgtu krāsu, apdruku un izteiksmīgu tekstūru kontrasti, stila formulas, kas variējas no vīrišķīgiem lakoniskiem siluetiem līdz pat puiciski dumpīgiem, košiem treniņtērpiem. “Mode ir mākslas forma, un māksla atspoguļo dzīvi. Dievinu iespēju būt šā radošā procesa daļai,” apgalvo Džena Maikla Kvemmija.

foto: Vida Press
Džena Maikla Kvemmija.

Instagram: @jan.quammie

foto: Vida Press
Džena Maikla Kvemmija.

Stila hameleons

Oficiālais statuss. Krievijā dzimusī, Itālijā uzaugusī, Londonā dzīvojošā Patrīcija Menfīlda ir dzīvesstila blogere (theatelier.me) un dziedātāja ar Marangoni institūtā iegūtu mārketinga grādu.

Stils. 24 gadus vecā dziedātāja meistarīgi miksē luksusu ar praktisku ikdienišķumu un roķīgumu, turklāt pārsteidz ar garderobes diapazona vērienu – no treniņtērpa līdz pat klasiskam Chanel kostīmam. “Es nekad nepārcenšos. Ja pati esmu sapucējusies, mani apavi būs ikdienišķi. Ja esmu ģērbusies ikdienišķi – kājās būs augstpapēžu kurpes.”

foto: Vida Press
Patrīcija Menfīlda

Patrīcija apgalvo, ka viņas mērķis nav pozēt ielu modes fotogrāfu kamerām, viņa ģērbjas tā, kā jūtas ērti un pārliecināti, un viņas garderobes izvēle atspoguļo pašas muzikālo veikumu. “Neesmu modes upuris. Tendences uztverot pārāk nopietni, cilvēki sāk izskatīties pēc kloniem. Nesen Anna Vintūra teica, ka “tendence” ir lamuvārds. Viņai ir taisnība!”

Instagram: @patriciamanfield

foto: Vida Press
Patrīcija Menfīlda

Franču relaksētība un vienkāršība

Oficiālais statuss. Parīzes tendenču noteicēja, 26 gadus veca stiliste un modes blogere Anna Lora Me (adenorah.com).

foto: Vida Press
Anna Lora Me

Stils. “Sievišķība, vintedžs un praktiskums,” tā savu stilu raksturo stiliste, kuras garderobes neatņemama sastāvdaļa ir Levi’s džinsi, tēkrekli un stingras struktūras, bieži groziņiem līdzīgas rokassomas. Aksesuāriem piepalīdzot, ar parīzietēm raksturīgo brīvo relaksētību viņa liek praktiskām un būtībā vienkāršām lietām izskatīties izsmalcinātām un īpašām.

Instagram: @adenorah

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: Vida Press
Anna Lora Me

Ilgtspējīga klasika

Oficiālais statuss. Itāliete Džordža Tordīni ir viena no modes zīmola Attico radošajām direktorēm un arī viena no tā izveidotājām.

foto: Vida Press
Džordža Tordīni

Stils. Būtiskāks par apģērba slāņainību un spilgtām krāsām ir siluets – sievišķīgs un kvalitatīvs, lakonisks, bet izteiksmīgs. “Minimālisms, klasika un ilgtspēja,” tāds ir šīs ielu modes ikonas lozungs, un viņas garderobē patiešām neatrast pārstilīgus, pēdējās tendencēs balstītus modes izstrādājumus.

foto: Vida Press
Džordža Tordīni

Instagram: @giorgiatordini

foto: Vida Press
Džordža Tordīni

Rotaļīgie eksperimenti

Oficiālais statuss. Džilda Ambrozio – modes zīmola Attico dizainere un viena no uzņēmuma izveidotājām.

foto: Vida Press
Džilda Ambrozio

Stils. Pretēji savai Attico kolēģei Džordžai, Džilda ir iecienījusi šķietami nevalkājamas modes lietas spilgtās un drosmīgās krāsās. Eksperimentē ar itāļu koķeti rotaļīgo dabu, akli neseko sezonālajām modes tendencēm, taču rēķinās ar tām.

foto: Vida Press
Džilda Ambrozio

“Pucēšanās ir mana darba sastāvdaļa. Eksperimentēju ar krāsām, drēbju kārtām, to funkciju maiņu un salikumiem – velku kleitu pāri džinsu biksēm vai vīriešu kreklu kā kleitu ar zābakiem – man patīk valkāt to, ko citi kopā nevalkātu.”

Instagram: @gildaambrosio

foto: Vida Press
Džilda Ambrozio

Urbāns glamūrs

Oficiālais statuss. Bijusī masu apģērbu zīmola Bershka iepircēja ar maģistra grādu mārketingā un ekonomikā – bloga Fashion Vibe autore (fashionvibe.net), stiliste Zina Čarkoplija.

foto: Vida Press
Zina Čarkoplija

Stils. Lai gan viņa par savu iedvesmas avotu dēvē stila ziņā atturīgo modeli Keitu Mosu, Zinas stila trumpis ir aktuālākās modes tendences. Glamūrs, lai arī lakonisks, taču izteiksmīgs apģērbs, ieturēts elegantā, bieži melnbaltā toņkārtā ar krāsainiem akcentiem, arī pamanāmi luksusa modes zīmolu logotipi. “Mans stils ir mainīgs, ikdienišķs un dažkārt dumpīgs,” apgalvo blogere.

foto: Vida Press
Zina Čarkoplija

Instagram: @zinafashionvibe

foto: Vida Press
Zina Čarkoplija

Franču dumpis

Oficiālais statuss. Lai gan 29 gadus vecā francūziete Kamilla Šarjēra ir ieguvusi jurisprudences grādu, viņa ir strādājusi ar luksusa modes veikaliem Net-A-Porter un Matches Fashion un kopš 2010. gada ir dzīvesstila bloga Camille Over The Rainbow autore (camilleovertherainbow.com).  

foto: Vida Press
Kamilla Šarjēra

Stils. Nesamākslota, viegla un sievišķīga elegance ar franču bezrūpību un roķīgi dumpīgu elementu klātbūtni. Iecienīti vienkrāsaini komplekti, kuri ļauj eksperimentēt ar tērpu formām un tekstūrām, bet garderobes must have esot balts boifrenda tēkrekls, zils džemperis, vintedža Levi’s 501 džinsenes un seksīgi ādas svārki.

foto: Vida Press
Kamilla Šarjēra

Instagram: @camillecharriere

foto: Vida Press
Kamilla Šarjēra

Ērti kontrasti

Oficiālais statuss. Vāciete Veronika Heilbrunnere ir bijusī modele, luksusa interneta veikala MyTheresa un Vācijas Harper’s Bazaar žurnāla stila redaktore, tagad viena no žurnāla Hey Woman izveidotājām un autorēm.

foto: Vida Press
Veronika Heilbrunnere

Stils. Kontrastu iemiesotāja Veronika miksē sportiskumu ar romantisku nostalģiju, ikdienišķumu ar ballīšu glamūru, vīrišķīgumu ar juteklisku seksapīlu un apgalvo, ka modē pats galvenais ir komforts.

“No rīta ģērbjoties, ņemu vērā to, ko esmu plānojusi darīt dienas gaitā. Neizklausīsies modīgi un glamūrīgi, bet man ir svarīgs apģērbs un apavi, kuros jutīšos ērti visas dienas garumā.

foto: Vida Press
Veronika Heilbrunnere

Protams, vēlos izskatīties labi, un, protams, gribu, lai tā arī uzskata mans puisis. Bet tas nenozīmē, ka vilkšu ko īsu un augumam piegulošu. Man seksīgs apģērbs nozīmē arī kombinezonu ar atkailinātiem pleciem vai līdz augšai aizpogātu, caurspīdīgu blūzi pie melnām biksēm.”

Instagram: @veronikaheilbrunner

foto: Vida Press
Veronika Heilbrunnere

Kā nebūt vienai no miljona

Oficiālais statuss. Holandiete Šarlote Gronevelda ir stila bloga The Fashion Guitar (thefashionguitar.com) autore.

foto: Vida Press
Šarlote Gronevelda

Stils. Klasiska garderobe ar moderno tendenču akcentiem, detaļām un elementiem. Ikdienišķuma labad kombinē luksusa modi ar masu apģērba zīmolu izstrādājumiem. “Jābūt patiesam pret savu personīgo stilu, savukārt stilam ir jādemonstrē valkātāja individualitāte, jābūt iedvesmojošam un neredzētam. Savulaik arī es centos sekot modes aktualitātēm, bet sapratu, ka kļūstu absolūti neinteresanta, ja izskatos kā viena no miljona,” blogere atzīst.

foto: Vida Press
Šarlote Gronevelda

Instagram: @thefashionguitar

foto: Vida Press
Šarlote Gronevelda

Ziņkārīgā mode

Oficiālais statuss. Kalifornijā dzimusī, Honkongā uzaugusī Džastina Lī ar Pārsona dizaina skolas bakalaura grādu menedžmentā ir Honkongas Tatler žurnāla modes redaktore.

foto: Vida Press
Džastina Lī

Stils. Līdzīgi citām ielu modes ikonām, arī Džastina uzsver, ka būtiskākais ir justies ērti un pašpārliecināti. Tas viņai izdodas viegli, arī ieslīgstot galējībās – vai nu bezdzimumu uniseksa, vai sievišķību akcentējošā apģērbā, vai arī abus stilus veiksmīgi miksējot: “Mans stils ir bipolārs. Ikdienā esmu puiciska, valkāju melnas džinsenes, tēkreklu un efektīgu žaketi. Bet varu izskatīties arī ļoti meitenīga, ja uzvelku kādu eksotisku kleitu, seksīgu bodiju un superpiegulošus svārkus.”

foto: Vida Press
Džastina Lī

Par savu modes vājību Lī sauc kurpes, jo tās, viņasprāt, maina apģērba stilistisko noskaņu: ja mugurā tēkrekls un džinsu bikses, ir jāvelk augstpapēžu kurpes. Ja glamūrīga kleita – snīkeri.

Instagram: @justinelee425

foto: Vida Press
Džastina Lī

Roķīgā romantiķe

Oficiālais statuss. Japānas Vogue stila redaktores Annas Dello Russo asistente un viena no modes zīmola Alanui izveidotājām, 31 gadu vecā Karlota Odi.

foto: Vida Press
Karlota Odi

Stils. Bohēmisks un eksotisks, romantisks un roķīgs, tātad – tāpat kā viņas darba devējai – drosmīgs, jaudīgs un pamanāms. “Man patīk romantisks šiks ar roķīgu noskaņu. Labprāt miksēju sievišķīga silueta drēbes ar melnu ādas jaku, biksēm un baltu tēkreklu. Mans mērķis ir apsteigt modes aktualitātes,” paskaidro Karlota Odi.

foto: Vida Press
Karlota Odi

Instagram: @charlottaoddi

foto: Vida Press
Karlota Odi

Minimālisma mīlestība

Oficiālais statuss. Dāņu izcelsmes modelei, stilistei un bloga Look de Pernille autorei (lookdepernille.theyouway.com) Pernilai Teosbekai ir 15 gadu darba pieredze modes industrijā – viņa sadarbojusies ar žurnālu Vogue, veikalu Net-A-Porter, zīmoliem The Row un H&M, bijusi žurnālu ALT un Eurowoman redaktore.

foto: Vida Press
Pernila Teosbeka

Stils. “Neierasti salikumi ir svarīgi vienmēr. Piemēram, pārlielu tēkreklu un džinsa bikses ieteicams vilkt kopā ar spīdīgām gliteru kurpēm. Mani interesē tieši kontrasti,” tā saka Pernila, kura, iedvesmojoties no modes zīmola Celine un tā dizaineres Fēbes Filo, par sava tēla esenci izvēlējusies minimālismu ar kiča elementiem.

foto: Vida Press
Pernila Teosbeka

Instagram: @lookdepernille

foto: Vida Press
Pernila Teosbeka

Skaistums meklējams vienkāršībā

Oficiālais statuss. Blogere un ielu modes fotogrāfe Džesija Buša ir strādājusi Austrālijas Vogue žurnālā, viņai bijusi sava sleja Austrālijas Grazia izdevumā, fotografējusi zīmoliem Jimmy Choo, TopShop, Calvin Klein u. c. Bet tad, kad Džesija nefotografē stilīgus cilvēkus metropoļu ielās, viņa atpūšas uz jahtas Vidusjūrā un fotografē bildes savam Instagram kontam. Par kurām viņai maksā.

foto: Vida Press
Džesija Buša

Stils. “Kas attiecas uz modi, man patīk minimālistiskas un vienkrāsainas drēbes. Izstrādājumi, kuri ir klusināti, vienkārši un skaisti radīti,” apgalvo fotogrāfe un par sava nepiespiestā šika pamatlietām sauc džinsa bikses, blūzes ar pārlielām piedurknēm un ar saukļiem rotātus tēkreklus.

foto: Vida Press
Džesija Buša

Instagram: @wethepeoplestyle

foto: Vida Press
Džesija Buša