foto: Publicitātes foto
Probiotikas – sievietes labsajūtai perimenopauzes laikā
Esi vesels
2024. gada 16. aprīlis, 09:00

Probiotikas – sievietes labsajūtai perimenopauzes laikā

Reklāmas projekts

Šajā pavasarī, dodoties uz ikgadējo vizīti pie savas ginekoloģes Natālijas Bērzas, pasūdzējos gan par periodiskajiem karstuma viļņiem, kas mani nomoka jau vairākus mēnešus, gan menstruālo ciklu, kas pēdējā laikā kļuvis neregulārs, gan izdalījumiem un maksts sausumu, kas, protams, ietekmē dzimumdzīvi. Tā ir perimenopauze, ārste nešaubīgi apstiprināja manas aizdomas un izstāstīja, kā rīkoties, lai nepatīkamie simptomi un sūdzības mazinātos.

Tas, ka perimenopauze un menopauze ir dabisks fizioloģisks process, kas noteiktā bioloģiskajā vecumā skar ikvienu sievieti, man bija zināms, daudz par to biju lasījusi, taču, kad hormonālās pārmaiņas skar tevi pašu un tavas dzīves kvalitāte sāk mazināties, tu pēkšņi apjūc un vairs nesaproti, kā rīkoties. Tāpēc es priecājos par ginekoloģes pacietību, detalizēti izskaidrojot, ka perimenopauze ir dzīves posms, kad sievietes ķermenis dabiski pāriet menopauzē, ar to nospraužot “galapunktu” reproduktīvajam vecumam. Tomēr tas nav “galapunkts”, kurā sievietei lemts justies slikti.

Ārste praksē ir pārliecinājusies, ka sievietēm klīniskie simptomi var būt atšķirīgi (un dažādās izpausmes pakāpēs) un nav stabila laika nogriežņa, cik ilgi turpinās perimenopauze. Vienai sievietei šis laiks ir garāks, citai – īsāks, bet vidēji tie ir pieci līdz septiņi gadi pirms menopauzes. Menopauzi konstatē brīdī, kad sievietei divpadsmit mēnešu nav bijis menstruāciju.

Šajā laikā maksts mikroflora mainās. Tā kā vairs nav sievišķā hormona estrogēna, no maksts mikrofloras pazūd arī pienskābās baktērijas, parādās tādas baktērijas kā stafilokoki un streptokoki, kā rezultātā var parādīties dzeltenīgi, zaļgani vai oranži izdalījumi ar smaku. Maksts var kļūt sausa, un dzimumakts sievietei var kļūt ļoti nepatīkams vai pat sāpīgs. Speciāliste gan nomierināja, sakot, ka perimenopauzē un menopauzē, protams, konsultējoties ar savu ginekologu, arī sieviete pati var daudz darīt, lai nepatīkamie simptomi mazinātos.

Uzklausījusi manas sūdzības par izdalījumiem un maksts sausumu, ārste teica, ka palīdzēt var estrogēnu krēms, kas atjauno sievišķos hormonus makstī, un papildus var lietot pienskābo baktēriju kompleksu, kas uzlabo maksts mikrofloru. Dr. Bērza man ieteica LYLBIOTIC intim probiotikas kapsulās un paskaidroja, ka problēma tiks risināta divos virzienos – pirmkārt, tiks atjaunots normāls maksts hormonālais līdzsvars, otrkārt, ar LYLBIOTIC intim probiotikām tiks atjaunota normāla pienskābo baktēriju vide.

foto: Publicitātes foto

Speciāliste pastāstīja, ka LYLBIOTIC intim klīnisko efektivitāti apstiprina četri randomizēti pētījumi un pierādīti rezultāti ir jau pēc septiņām dienām. Viņa norādīja, ka šis ir efektīvs komplekss, lai harmonizētu maksts pH līmeni un veicinātu veselīgu maksts mikrobiotu, sekmējot baktēriju līdzsvaru, jo produkta sastāvā esošās baktēriju sugas ir ļoti labas veselīgas maksts mikrobiotas uzturētājas. Viņa piebilda, ka produkta kvalitāti un efektivitāti apliecina arī Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācija.

Kad ieminējos, ka nesaprotu, kā probiotikas, uzņemtas pa muti (LYLBIOTIC intim ir kapsulās), nokļūst maksts mikroflorā, ārste smaidot atteica, ka šis ir jautājums, kas interesē visas pacientes. Izrādās, ka, uzņemot probiotikas perorāli, tās kolonizē jeb apdzīvo kuņģa un zarnu traktu, tad ar izkārnījumiem nokļūst līdz resnajai zarnai un starpenei, un, apdzīvojot starpeni, nokļūst līdz makstij. Tas esot absolūti pierādīts ceļš, kā probiotikas nokļūst tur, kur tām jānokļūst. Tāpēc noteikti nevajagot šaubīties, vai perorāli lietojamas probiotikas ir efektīvas makstij. Ginekoloģe vēl piebilda, ka to kolonizācija makstī ir daudz ilgāka nekā tad, ja probiotikas lieto makstī – tām ir ilgāks ceļš līdz maksts mikroflorai, taču tās arī daudz ilgāk tur uzkavējas. Tāpat svarīgi ir tas, ka LYLBIOTIC intim baktēriju celmi ir aizsargāti ar patentētu augu izcelsmes kapsulas apvalku DRcaps®, kas nodrošina, ka kapsulas atvēršanās notiek tieši zarnās un baktērijas no zarnu trakta var brīvi migrēt uz maksti, kur tās iedzīvojas un veido kolonijas. Turklāt produktu nav nepieciešams uzglabāt ledusskapī – LYLBIOTIC intim var turēt līdz 25 grādu temperatūrā un ērti paņemt līdzi ikdienas gaitās.

Pateicīga par tik izsmeļošu informāciju, devos uz aptieku un taujāju pēc LYLBIOTIC intim. Farmaceite man pastāstīja, ka šīs probiotiku izlases viena kapsula satur 12 miljardus (!) unikālo celmu Lactobacillus acidophilus (La-14™) un Lacticaseibacillus rhamnosus (HN001™) baktēriju. Tas ir ārkārtīgi svarīgi, lai probiotiku kapsulā būtu liels mikroorganismu daudzums, jo ir pierādīts – lai probiotikas būtu efektīvas, jābūt vairākiem miljardiem baktēriju vienā kapsulā.

Kad sacīju, ka man šo kompleksu ieteica ginekoloģe, farmaceite īpaši uzsvēra, ka tā sastāvā ir sievietes maksts mikroflorai ļoti svarīgs mikroorganisms Lactobacillus acidophilus (La-14™), kas ne tikai palīdz cīnīties ar bakteriālo vaginozi un maksts sēnīti, bet arī ir vērtīgs atbalsts hronisku urīnceļu infekciju gadījumā, un tas ir ārkārtīgi svarīgi – ja makstī ir labie mikroorganismi, tie neļauj patogēnajiem mikroorganismiem vairoties maksts un vēlāk arī urīnceļu gļotādā, pasargājot no urīnceļu infekcijām.

Zinošā farmaceite vēl piebilda, ka ieteicamā diennakts deva sievietēm un meitenēm no 12 gadu vecuma ir viena kapsula un produkts ir piemērots arī veģetārietēm un vegānēm. LYLBIOTIC intim nesatur saldinātājus, mākslīgās krāsvielas, laktozi vai lipekli.

Katra sieviete vēlas justies vesela un laimīga jebkurā dzīves posmā, arī perimenopauzes laikā un pēc tās. Es ticu, ka kopā ar LYLBIOTIC intim mana labsajūta un kopējā dzīves kvalitāte uzlabosies un ļaus atkal noreibt no pavasara!

LYLBIOTIC intim pieejams aptiekās un interneta aptiekās ar atlaidi līdz 20%.

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu. Materiāls paredzēts veselības aprūpes nozares speciālistiem.

Reklāmas raksts sadarbībā ar SIA Ozermedia.