foto: Publicitātes foto
Atkal mīlu pavasari – pateicoties LYLBIOTIC
Esi vesels
2024. gada 11. aprīlis, 09:00

Atkal mīlu pavasari – pateicoties LYLBIOTIC

Reklāmas projekts

Esmu no tiem, kuriem ilgi bijušas pretrunīgas jūtas pret pavasari: no vienas puses, tas saistās ar siltāku laiku, plaukšanu un ziedēšanu, vieglākām drēbēm, bet, no otras puses, tam allaž kā neizbēgams pavadonis klāt bija šķaudīšana, asarojošas acis, elpošanas problēmas līdz pat vasarai. Alerģija no ziedputekšņiem un pumpuriem man sākās agrā pusaudža vecumā un turpinājās līdz pat šim pavasarim, kad jau pusmūža cilvēka statusā atklāju sev “pavasara glābēju”.

Medicīnai soļojot uz priekšu, jau biju noskaidrojusi, kas notiek manā organismā katru pavasari: imūnsistēma pārmērīgi reaģē uz gaisā esošajiem ziedputekšņiem, putekļiem, dzīvnieku spalvām u. c. alergēniem, ražojot antivielas, kas pārvietojas uz šūnām, atbrīvojot histamīnu un citas ķīmiskas vielas. Histamīns mēģina apturēt alergēnu iekļūšanu organismā, tā izraisot deguna un acu pietūkumu, šķaudīšanu, asarošanu, klepu. Alerģijām, tai skaitā pavasara alerģijām, pakļauto cilvēku skaits visā pasaulē aizvien palielinās – piemēram, no siena drudža (jeb putekšņu alerģijas) ASV gadā cieš 19,2 miljoni [1].

Esmu arī mēģinājusi cīnīties pret siena drudzi – sākumā, pusaudža gados, man tika nozīmētas stipras pretalerģijas tabletes, kas tikai mazliet mazināja trako šķaudīšanu, toties deva galvas reiboņus un izsitumus uz ādas. Vēlāk izmēģināju citas metodes, tomēr no pavasara nedienām tikt vaļā nebija izdevies. Šim gadam sākoties, pati sev nosolījos: lai vai kā, jāpamēģina kas jauns, nevar taču būt, ka mūsdienu medicīna pret šādu traucēkli ir bezspēcīga.

Kad ģimenes ārste sāka klabināt taustiņus, lai ievadītu sistēmā recepti kārtējām pretalerģijas zālēm, es jau vīlusies vēru muti žēlam “Bet tas viss jau ir bijis!”, taču ārste turpināja: “Un vēl es jums ieteiktu ko jaunu: kopā ar šīm zālēm palietot probiotikas. Probiotikas ir mūsdienu “labie gariņi” – ne tikai noderēs pret alerģiju, bet arī uzlabos gremošanas sistēmu, stabilizēs miegu un noregulēs svaru.” Viņa arī precizēja, ka vislabāk izvēlēties tās probiotikas, kurās ir iespējami daudz dažādu baktēriju. “Pirmās, kas nāk prātā, ir LYLBIOTIC, bet var mēģināt arī citas.”

Arī farmaceite aptiekā kā pirmo minēja tieši šo pašmāju ražotāju LYL love your life®: “Vienā LYLBIOTIC kapsulā ir 34 miljardi baktēriju, turklāt tās pārstāv deviņas sugas – tās ir tieši tādas baktērijas, kas dabiski mīt cilvēka organismā. Te vēl rakstīts, ka kapsulām ir īpašs apvalks, kas sargā baktērijas, lai tās dzīvas nonāktu līdz zarnu traktam, kur tām ir jāiedzīvojas. Savukārt iedzīvoties tām palīdz probiotiku barības viela – prebiotikas, kas arī ir iekļautas sastāvā. Nevienām citām probiotikām šāda komplekta nav.”

foto: Publicitātes foto

Tā kā tobrīd LYLBIOTIC aptiekā bija ar patīkamu atlaidi, nolēmu – kas neriskē, tas nevinnē –, un nopirku vienu kārbiņu. Aizgājusi mājās, sāku lasīt un pētīt, kā tad probiotikas var palīdzēt pret alerģijām. Atradu izskaidrotu pamatideju: pretalerģijas zāles cīnās ar alerģijas simptomiem (un uz īsu laiku tas tām arī izdodas), bet probiotikas – ar cēloņiem, neļaujot imūnsistēmai pārreaģēt uz kairinājumiem un atjaunojot normālu līdzsvaru imūnsistēmas šūnās [I].

Izrādās, ciešu saikni starp vairākiem baktēriju celmiem un alerģiju simptomu mazināšanos pierāda daudzi eksperimenti, kā visjaudīgākās minot Bifidobacterium bifidum (kavē papildu histamīna ražošanu organismā), Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus helveticus un Bifidobacterium breve (stiprina imūnsistēmu, palīdz uzlabot barības vielu uzsūkšanos un veidot labāku imūnsistēmas atbildi uz kairinājumu), Lactobacillus salivarius, Streptococcus thermophilus un Bifidobacterium longum (šīm baktērijām piemīt pretiekaisuma īpašības, kas samazina kaitinošos alerģijas simptomus utt.). [II]

Tāpēc arī ir svarīgi izvēlēties tādas probiotikas, kurās ir pēc iespējas lielāks skaits dažādu sugu baktēriju vienā kapsulā. Jo plašāks sugu skaits, jo probiotikas vērtīgākas – viens baktēriju veids nevar izpildīt pārējo funkcijas. Tas apstiprināja ģimenes ārstes un farmaceites teikto – LYLBIOTIC sastāvs ir unikāls.

foto: Publicitātes foto

Ražotāja LYL love your life® mājaslapā izlasīju arī par citām šī uztura bagātinātāja priekšrocībām: produkta sastāvs izstrādāts kopā ar ārstiem un gastroenterologiem, balstoties uz klīnisko un zinātnisko pētījumu rezultātiem, īpašā patentētā DRcaps® tehnoloģija nodrošina sastāva aizsardzību pret kuņģa skābi un sairšanu, tā saglabājot produkta stabilitāti visā uzņemšanas laikā. LYLBIOTIC ir tīrs probiotiku un prebiotiku komplekss, kas nesatur mākslīgās krāsvielas, laktozi, lipekli, konservantus, sāli, raugu, alergēnus vai ĢMO, un tas ir īpaši piemērots alerģiskiem cilvēkiem. Un, kas nav mazsvarīgi, tās ir Latvijā izdevīgākās probiotikas, vērtējot cenu par 1 miljardu baktēriju [III].

Vēl mani iepriecināja tas, ka LYLBIOTIC kapsulas nav jāglabā vēsumā – tām patīk pat līdz 24 grādu siltas telpas –, kā arī tas, ka diennakts devai pietiek ar vienu kapsulu.

Pēc pusotra mēneša lietošanas, jau pirmajās siltajās dienās uzmanīgi ievelkot gaisu nāsīs (sagatavotajai salvešu paciņai paliekot somā), varu teikt: pateicoties LYLBIOTIC, tagad es atkal mīlu pavasari!

Pavasarī LYLBIOTIC pieejams aptiekās un interneta aptiekās ar atlaidi līdz 35%.

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

Reklāmas raksts sadarbībā ar SIA Ozermedia.

[1] https://www.medicalnewstoday.com/articles/spring-allergies#summary

[I] https://www.lifeextension.com/magazine/2019/5/seasonal-allergies

[II] https://humarian.com/which-probiotics-are-best-for-seasonal-allergies/

[III] https://lyl.eu/gremosanas-trakta-lidzsvaram/lyl-biotic-powerful-probiotic-prebiotic-complex/