Runā speciālists
2024. gada 17. februāris, 13:43

Roberts Fūrmanis pauž sašutumu par ieilgušo Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa otrās ēkas būvniecību

Jauns.lv

"Tas, kā šobrīd pret Latvijas pacientiem izrīkojas būvnieks, nu tas ir prātam neaptverams. Ja paskatāmies apkārt, tad visur pat vēlāk uzsāktas būves jau ir pabeigtas, bet šeit nez kāpēc ir problēmas. Tas ir kaut kāds lāsts vai kas?" sašutumu pauž Dr. Roberts Fūrmanis, PSKUS Neatliekamā medicīnas centra vadītājs (ārsts anesteziologs, reanimatologs).

Stradiņa slimnīcas ārsti, māsas un citi veselības aprūpes speciālisti ik dienas nesavtīgi sniedz palīdzību simtiem cilvēku, taču šobrīd to nav iespējams darīt drošos un pret pacientiem cieņpilnos apstākļos.

“Sienās ir caurumi, kas aizpūsti ar reģipsi. Blakus šiem caurumiem guļ pacienti. Mēs nevaram nodrošināt pacientu privātumu,” saka ārsts anesteziologs, reanimatologs Roberts Fūrmanis, Neatliekamā medicīnas centra vadītājs, “tas, kā šobrīd pret Latvijas pacientiem izrīkojas būvnieks, tas ir prātam neaptverams.”

Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa otrā ēka ir nacionālas nozīmes būvprojekts. Mūsu visu interesēs ir, lai ēka tiktu uzbūvēta iespējami ātrāk un kvalitatīvi. “Pacientiem ir jāsaņem tāda veselības aprūpe, kāda viņiem pienākas. Un nav veselai medicīnas paaudzei jāuzaug būvbedrē,” izceļ dr. Fūrmanis.

Būvnieks SIA “Velve” tiek aicināts cienīt ārstējošo personālu, visu Latvijas sabiedrību kopumā un pēc iespējas ātrāk rast veidu, kā atstāt būvobjektu. Vairāk par notikušo lasiet šeit.